Annonce
Mariager Avis

Mariager kalder til folkefest

Der krydses fingre for godt vejr på lørdag, når der holdes lysregatta i Mariager. Her turbåden Svanen, der lørdag aften byder på en måneskinstur. Arkivfoto
Den gamle havnekran genindvies på lørdag, når Mariager holder den årlige lysregatta.
Annonce

Mariager: Byen vil stå på den anden ende på lørdag, når Mariager for 11. gang holder den årlige lysregatta. Det er et sandt sammensurium af foreninger, institutioner og forretninger i byen, der har fundet sammen om arrangementet, hvor hver især byder ind med tilbud om aktiviteter fra midt formiddag og indtil midnat.

Selve regattaen - den del af arrangementet, der finder sted på fjorden, hvor oplyste både sejler rundt - er tilrettelagt af Mariager Sejlklub. Sejladsen vil begynde kl. 20, når solen - hvis den da har skinnet den dag - ifølge kalenderen skal gå ned i horisonten omkring kl. 19.45. Mens bådene sejler afsted, vil der være fællessang på havnen ved "onsdagskoret", der hver onsdag sommeren igennem har sunget solen ned. Dagen kulminerer med et festfyrværkeri over fjorden kl. 21.30, hvorefter der er overrækkelse af præmie til den flottest lys-pyntede båd.

Mariagers gamle og fredede havnekran er blevet restaureret for et anseeligt beløb. På lørdag bliver kranen genindviet i forbindelse med regatta-dagen. Privatfoto
Annonce

Masser af lopper

Regatta-dagen begynder allerede midt på formiddagen, hvor Mariager Handelsstandsforening inviterer private til bagagerumsmarked på Fruensgaards Plads, hvor folk kan få gratis stadepladser.

Og her kan man måske gøre et loppe-fund. Ellers kan man forsøge sig ved den gamle kran på havnen, hvor Kranens Venner holder loppemarked, eller hos Mariager-spejderne, der også sælger lopper fra Fruensgaards Plads ved den gamle Rema-butik.

Rideklubben tilbyder rideture, og Mariager IK vil lave spring-opvisning, ligesom MIK om eftermiddagen tilbyder kagebord i teltet på havnen. På havnen kommer også Miss'Taken for at synge og spille. Miss'Taken er en pige-trio med lokale rødder - som består af Sussi Lund, Susse Wortmann og Rikke Kamedula Skovsbo.

Annonce

Havnekranen genindvies

Under regatta-dagen fejres også den netop gennemførte renovering af Mariagers gamle havnekran.

I dagens anledning opstilles et stillads, som gør det muligt for alle interesserede at komme op i kranens styrehus og nyde den storslåede udsigt over byen og fjorden.

Borgmester Mogens Jespersen (V) klipper det røde bånd klokken 14, og Jutlander Bank overrækker bankens støttedonation på 50.000 kroner til Foreningen Havnens Venner.

De mange sponsorer, håndværkere og medlemmer af Havnens Venner er inviteret til begivenheden, men alle er velkomne - både til en klatretur og til at høre mere om renoveringen og kranens historie.

Renoveringen er støttet af af Slots- og Kulturstyrelsen, Realdania, ELRO-fonden, Mariagerfjord Kommune, Sparekassen Hobro Fonden/Jutlander Bank og Sparekassen Vendsyssel. På håndværkersiden har Gardit, Østjysk Facaderens og Overfladebehandling, AB Stillads, Tømrer & Bådebygger Finn Møller samt Sørensens Smed bidraget med faglig ekspertise til den vanskelige opgave.

Annonce

Solnedgangstur med veteranbanen

Igen i år er der mulighed for at komme med på en solnedgangstur med veteranbanen i forbindelse med regattaen. Denne gang er det skinnebussen ”Den røde Rubin”, bygget i 1952, der kører på ruten. Fra Mariager station går turen ud langs Færgehagen og op gennem skoven ved Lunddalen med Mariager Fjord i baggrunden til banens højeste punkt Fjelsted trinbræt, der ligger i 54 meters højde over vandet. Undervejs kan man i ro og mag opleve solnedgangen fra den 67 år gamle og nyistandsatte, skinnebus.

- Bussens røde farve står perfekt til det rød-gule skær fra den nedgående sol. Og forhåbentligt kan man også genkalde sig stemningen fra ”Septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide”, lyder det fra Mariager – Handest Veteranjernbane.

Toget når at komme tilbage til Mariager Station og til havnen i god tid, så alle kan opleve synet, når flåden af oplyste både stævner ud fra byen i forbindelse med lysregattaen.

Skinnebussen fra Mariager station kl. 17, 18, 19 og 20. Retur på Mariager station kl. 17.46, 18.46, 19.46 og 20.46. Billetter købes på Mariager station.

Også turbåden Svanen sejler naturligvis denne aften. Netop på lørdag vil der være fuldmåne - og derfor lægges der naturligvis op til en måneskinstur.

Mariager Saltcenter giver gratis adgang hele dagen. Netop ved Saltcentret holder Mariager Skole lørdag formiddag mini-regatta. Ved Sejlklubben vil der være stumpemarked samt aktiviteter for børn såsom hobbeborg, krabbevæddeløb m. v. Ungdomsskolen står for ture på fjorden med ribbåden, og Mariager Efterskole vil have en oppustelig fodboldbane klar.

Som noget nyt er der i år cocktail-afterparty i teltet på havnen, når regattaen og festfyrværkeriet er slut.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tre generationer bag Svanen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

- Det bedste er friheden

Annonce