Annonce
Mariager Avis

Natur i kunsten – kunstens natur

Bente Lyhne: Water Skape.
Annonce

Mellerup: På den kommende udstilling i Nørhald Kunstforening er naturen referenceramme for motivkredsen. Hele to kunstnere præsenterer deres værker, nemlig Hardy Brix, Aarhus, og Bente Lyhne, Djursland. De er meget forskellige i såvel teknik som udtryk, men de passer usædvanligt godt sammen, hedder det fra Nørhald Kunstforening.

Hardy Brix har i mange år har været optaget af det nordiske landskab og især de arktiske egne. I hans billeder fortættes det, han har set og sanset, og han formidler det i et væld af brækkede farvetoner. Senest har han haft mere fokus på akvarelmaleriet, og med flere rejser til Lofoten og Svalbard inspireres han af lys, stemning og vejr. Han har lavet de bedste akvareller under pres og ladet sand, regn og iskrystaller sætte autentiske spor.

Bente Lyhne fascineres af, at naturen både kan være kaotisk og organiseret på samme tid. Den vækker både forundring og genkendelighed på én og samme tid. Hendes billedunivers handler ofte om alternative virkeligheder med stærke referencer til naturen, som hun også lader sætte konkrete afsæt eller aftryk i nogle af værkerne. For eksempel har hun undersøgt vandets veje på lærredet og indsamlet kalk og jord for at bruge det som pigment.

Hun laver også collager med en samplingsteknik, hvor udsnit fra tidligere værker tilføres nye materialer. Det kan eksempelvis være et bearbejdet foto, en gammel billet, et stykke stof eller et blad. Alt kan indgå for så at ende som et visuelt musisk værk.

Begge kunstnere er oprindeligt uddannet på Århus Kunstakademi. Hardy Brix har tillige haft et statsstipendium i Zagreb. Bente Lyhne har desuden uddannelse inden for kostumedesign, billedkunst og æstetisk pædagogik.

Begge har de udstillet utallige steder rundt om i det ganske land både med separatudstillinger og i samarbejde med andre kunstnere. I 2002 udstillede Hardy Brix på Randers Kunstmuseum, men han er også en flittig udstiller i resten af Norden.

Nørhald Kunstforening slår dørene op for udstillingen med fernisering lørdag 22. februar klokken 14 og som altid vil der være en forfriskning samt musikalske indslag. Derefter kan udstillingen ses på alle hverdage indtil 26. marts mellem klokken 14 og 17.

Udstillingen vises på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 19, Mellerup.

"Made in Norway" er titlen på dette billede af Bente Lyhne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Purhus Kro tager to hæderspriser hjem

Annonce