Annonce
Mariager Avis

Nu kan du blive coronatestet i Mariager

I samarbejde med Falck tilbyder Region Nordjylland nu også mulighed for coronatest i Mariager. Foto: Falck
Region Nordjylland udvider antallet af teststeder, så nu er Mariager Rådhus på Fjordgade 5 med på listen.

Mariager: I samarbejde med Falck udvider Region Nordjylland nu antallet af teststeder for coronavirus. Der åbnes 14 nye teststeder, og et af de nye steder er Mariager. Fremover bliver det muligt at blive testet på rådhuset på Fjordgade 5 to dage om ugen, nemlig hver onsdag og hver søndag, begge dage klokken 9-17. I Mariager er teststedet åbent fra onsdag 31. marts.

I Mariagerfjord Kommune er også Arden med på listen over nye teststeder. Her er der i forvejen mulighed for at blive testet i Hadsund og Hobro.

På de nye teststeder foretages den såkaldte hurtigtest, der udføres med en kort vatpind via næsen. Der skal ikke bestilles tid til denne hurtigtest.


Den øgede kapacitet skal sørge for, at det går nemt, smidigt og hurtigt, når man lader sig teste.

Jacob Bertramsen, kontorchef, Region Nordjylland


De udvidede testmuligheder skal understøtte den massive testning, som er en forudsætning for genåbningen af samfundet. Det fortæller kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Jacob Bertramsen.

Annonce

Maksimalt 20 kilometer til test

- Vi er nu oppe på 66 teststeder i Nordjylland, og de fleste nordjyder har dermed meget kort afstand til test, og ingen har over 20 kilometer. Den øgede kapacitet skal sørge for, at det går nemt, smidigt og hurtigt, når man lader sig teste. Vi vil gerne sørge for, at der ikke dannes køer, og at folk har gode testmuligheder, siger Jacob Bertramsen.

Han anbefaler, at man benytter hurtigtestene i løbet af hele dagen, hvis det er muligt. Det er muligt at se en oversigt over aktuelle ventetider til hurtigtestene på Falcks hjemmeside. Nu er der også mulighed for, at børn ned til seks år lader sig teste med hurtigtest.

Annonce

Hurtigt svar

Hurtigtesten giver, som navnet siger, hurtigt svar: Resultatet af testen er klar i løbet af 15-30 minutter. Er testen negativ - hvis man ikke har corona - får man besked på sms, eller man kan få en skriftlig bekræftelse på teststedet, hvis man venter på den. Er testen positiv, bliver man ringet op.

Falck oplyser, at man skal bære mundbind, når man møder op til test, og man skal huske at medbringe identifikation i form af sundhedskort, kørekort eller pas.

Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på Covid-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en såkaldt PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Forårsudstilling i Kunstboxen

Annonce