Annonce
Mariager Avis

Ny attraktion på vej: Mariager Saltcenter får kæmpegave af Danfoss-ejer

Her ses afdelingsleder ved Hedehuset og Café Salt, Leif Skaarup, direktør i Mariager Saltcenter, Casper Hestbech, og Danfoss-ejer, Jørgen Mads Clausen, da de i sidste uge blev enige om, at Universe-attraktionen Saltpower fremover skal placeres hos Mariager Saltcenter. Foto: Mariager Saltcenter
Når Mariager Saltcenter åbner dørene op for besøgende 21. maj, vil stedet være en helt ny oplevelse rigere. Nemlig attraktionen Saltpower, som indtil nu har haft hjemme i Universe, men som altså fremover skal være stjernen i Mariager.

Mariager: Det var virkelig køreturen værd, da Mariager Saltcenters direktør, Casper Hestbech, og Leif Skaarup fra Café Salt i denne uge drog til den naturvidenskabelige forlystelsespark Universe på Als i Sønderjylland.

Her havde Danfoss-ejer og milliardær, Jørgen Mads Clausen, inviteret de to mænd på besøg for at vise dem den gave, han fik af netop Universe ved sin 70-års fødselsdag i 2019: Attraktionen Saltpower, som laver strøm ud af saltvand.

En gave, han nu har besluttet at give videre.

Annonce

Kvit og frit.

- Jørgen Mads Clausen har simpelthen besluttet, at Saltpower i stedet for at stå i Universe skal være en del af vores udstilling på Mariager Saltcenter. Det er et enormt skulderklap til os, og det kan vi ikke være andet end megastolte over, siger saltcentrets direktør, Casper Hestbech.

Han er ikke i tvivl om, at tilføjelsen af den nye attraktion vil give Mariager Saltcenter en helt ny dimension.


Jørgen Mads Clausen har simpelthen besluttet, at Saltpower i stedet for at stå i Universe skal være en del af vores udstilling på Mariager Saltcenter. Det er et enormt skulderklap til os, og det kan vi ikke være andet end megastolte over

Casper Hestbech, direktør


- Vi har selv kigget på at udvikle noget nyt nede i vores mine. Og skal vi det, så ligger prisen på et sted mellem 600.000 kroner og én million. Men nu får vi kvit og frit en køreklar attraktion, som handler om salt og som lige så godt kunne være skræddersyet til os. Og jeg forventer da, at det vil trække gæsterne til, siger han.

- Det er godt set

Årsagen til, at Jørgen Mads Clausen har ønsket, at Saltpower skal lige præcis til Mariager, skal formentlig findes i det faktum, at attraktionen er bygget op omkring det allerførste testanlæg i virksomheden Saltpower, der også ejes af Jørgen Mads Clausen. Dette testanlæg stod i sin tid hos Dansk Salt i Mariager.

Attraktionen Saltpower fortæller i børnehøjde, hvordan man kan producerer strøm ved hjælp af saltkraft og osmose-energi. Foto: Mariager Saltcenter

Med donationen til Mariager Saltcenter kommer det gamle testanlæg på sin vis tilbage til sit oprindelige udgangspunkt.

- Jeg synes faktisk, det er rigtig godt set af Jørgen Mads Clausen. For i Universe er Saltpower-attraktionen én blandt mange forskellige attraktioner, der formidler naturvidenskab. Men i Mariager, hvor vi fokuserer på salt, kommer den virkelig til at shine. Den bliver stjernen. Det er der ingen tvivl om, siger Casper Hestbech.

Det er desuden planen, at Danfoss-ejer Jørgen Mads Clausen vil dukke op og klippe det røde bånd en dag, når det nuværende forsamlingsforbud forventes at blive hævet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Annonce