Annonce
Mariager Avis

Liv i købstaden: Nye folk på Postgaarden

Det nye værtspar på Postgaarden i Mariager, Dorthe og Lars Knudsen. Flagene sættes op ved hoveddøren. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Det nye værtspar på Hotel Postgaarden kommer med en it-uddannelse og et svendebrev som smed i bagagen. Men også med masser af lyst og interesse for at drive hotel og restaurant.
Annonce

Mariager: - Det kom godt nok lidt pludseligt. Vi har snakket om det i flere år, og så kom muligheden, og så slog vi til. Så vi kommer ikke til at sidde en dag og ærgre os over, at vi aldrig prøvede at gøre det, som vi har drømt om.

Sådan fortæller ægtefællerne Dorthe og Lars Knudsen, der som forpagtere har overtaget driften af Hotel Postgaarden i hjertet af Mariager.

Sammen med otte-ni medarbejdere - kokke, tjenere og en oldfrue - vil de nu knokle for, at drømmen skal blive til virkelighed. Det er drømmen om at drive restaurant, café og hotel, der skal realiseres.

- Vi vil gerne servere god, gammeldags dansk mad. Det skal være hyggeligt. Både for os, for dem, der arbejder her, og først og fremmest for vores gæster, understreger Lars Knudsen.

Han går ikke efter Michelin-stjerner.

- Nej, det er ikke et mål at komme i en eller anden stjernebog. Vi kommer aldrig til at stå og anrette maden med en pincet. Men god dansk mad, der er baseret på råvarer, der er i orden, tilføjer han.

Nyt værtspar på Postgaarden

Dorthe og Lars Knudsen udgør det nye værtspar på Hotel Postgaarden i Mariager. De har forpagtet stedet af dets nye ejer, erhvervsmanden Jan Hørby.

Parret bor i Assentoft og har to voksne sønner.

Lars Knudsen, 48 år, er uddannet smed og procesoperatør og ville til august have været ansat på Leca-værket i 30 år, hvis han ikke havde sagt op.

Dorthe Knudsen er 46 år og er it-uddannet, men har også tidligere arbejdet som dagplejer. Hun har de seneste 11 år arbejdet som salgs-backup i firmaet Multiline.

Sammen har de i en årrække drevet firmaet K-Grill Catering og Grilludlejning, hvor de har taget ud med grillen på traileren og tilberedt mad til konfirmationer, bryllupper og andre fester.

Annonce

Restauranten

Restaurant-delen omfatter dels selve restauranten med tilhørende selskabslokaler, dels café. I den ældste bygning ud mod Teglgade er der flere stuer, hvor der enten kan åbnes eller deles op efter behov. I salen er der plads til omkring 90. Desuden er der cafeen med tilhørende gårdhave.

Der er uddannede kokke, der ansat til at lave maden.

- Det er ikke fremmed for os at lave mad. Men i disse rammer skal vi jo være sikre på, at det hele er i orden. Vi skal til at finde vores roller i hele dette her. Indtil videre er jeg mest havnet i opvasken, indskyder Lars Knudsen.

Ved siden af deres respektive job har Dorthe og Lars Knudsen i nogle år drevet K-Grill, hvor de er kørt ud til firmaer og til private og har tilbredt grillmad til eksempelvis åbent hus-arrangementer samt konfirmationer, bryllupper og andre fester. Så de er kendte med branchen, men kender også deres begrænsning.

På menukortet på Hotel Postgaarden står der som nævnt god dansk mad: Eksempelvis smørrebrød, æggekage, stjerneskud og wienerschnitzel. Der vil også være en ugens ret, måske forloren hare eller kalvefrikassé. Som dessert vil indehaverne gerne servere gammeldags frugtgrød - lige nu rabarbergrød og lige om lidt jordbærgrød. Man kan også få en gammeldags æblekage eller hjemmelavet is.

Annonce

Vinkortet

I cafeen og i restauranten tilbydes øl af flere mærker og sorter. Men vin er et område, som de to ægtefæller aldrig rigtig har dyrket.

- Så vi har haft en konsulent fra Jysk Vin til at hjælpe os med at sammensætte vinkortet. Og så må vi hen ad vejen lære at give gæsterne nogle anbefalinger af, hvad der går bedst til de forskellige retter, fortæller Lars Knudsen.

I det hele taget erkender både han og hans kone, at der er meget at lære og at forholde sig til.

- Der er jo tusind små ting. Så er der et afløb, der ikke rigtig fungerer, så skal der skiftes batteri en røgalarm, så skal der bestilles råvarer, så er der intet tv-signal på den anden side af gaden.

- Men vi er ikke for fine til selv at tage opvasken eller at gøre toiletter rene, siger Lars Knudsen med et grin.

Liv i købstaden

Under rubrikken ”Liv i købstaden” skildrer vi fremover hver uge i tekst og billeder personer, der sætter deres præg på Mariager.

Vi vil gerne sætte personen i centrum og præsentere de pågældende såvel privat som professionelt: Uddannelse, familieliv, fritidsinteresser, erhvervsmæssig karriere.

Vi efterlyser synspunkter på byen og dens udvikling: Hvorfor blev det Mariager, hvad er godt, hvad kan blive bedre – og hvem er det, der skal gøre noget, hvis noget skal være anderledes? Og hvad gør den pågældende selv?

Annonce

Værelserne

Hotel Postgaarden har 14 værelser, hvoraf seks ligger i en nyere bygning på den modsatte side af Teglgade. De øvrige otte ligger i det oprindelige byggeri, fire i stueetagen og fire på første sal.

- På den anden side af gaden er der ingen gulvtæpper, og det giver mulighed for, at gæster kan have hund med. Og det er vist især tyske turister glade for, fortæller Dorthe Knudsen.

De to forpagtere håber, at værelserne vil medvirke til at skabe en god omsætning på Hotel Postgaarden. De er blandt andet gået ind i samarbejdet "Golf & Gourmet", hvor golfspillere kan købe en "pakke", der omfatter overnatning, forplejning og muligheden for at spille golf på flere baner i området. Desuden håber de at få gæster ind, som tager til Mariager på salt-ophold.

- Mariager er jo i høj grad en turistby, og det vil vi gerne medvirke til, siger Lars Knudsen, der i samme åndedrag fremhæver, at der fra kommunal side gøres en stor indsats for at holde byen ren, pæn og indbydende.

Dorthe og Lars Knudsen håber også, at de kan på hverdage få håndværkere ind som overnattende gæster.

Dorthe og Lars Knudsen i en korridor på Postgaarden. Væggen til højre var oprindeligt en ydermur. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Sted med charme

Hotel Postgaarden er i kraft af sin lange historie et særligt sted i Mariager.

- Det er et gammelt, skævt sted: Det har sin helt egen charme, og det er sat godt i stand, synes Dorthe Knudsen.

Hun og hendes mand håber, at de i høj grad vil have byens og egnens borgere som kunder og gæster.

- Men Mariager er jo en turistby, og det vil også præge stedet her. Vi håber at skabe en god omsætning på værelses-delen, fastslår Lars Knudsen.

Dorthe og Lars Knudsen har gjort sig mange overvejelser om fremtiden. Overvejelserne faldt ud til fordel for Postgaarden. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce