Annonce
Mariager Avis

Nye puljer til landsbyprojekter er undervejs

Forsamlingshuspuljen er i år reduceret til i alt 135.000 kroner. Arkivfoto: Mads Dalegaard
To puljer på i alt 335.000 kroner skal understøtte nye projekter i forsamlingshuse og landsbyer i Mariagerfjord Kommune.

Mariagerfjord: I disse coronatider er der rum til, at nye ideer kan blomstre på tegnebrættet i kommunens cirka 25 forsamlingshuse og 35 landsbyer. Traditionen tro udbyder Landdistriktsrådet igen i år to puljer til støtte af sådanne ideer i lokalområderne.

- Forsamlingshuspuljen er i år reduceret til i alt 135.000 kroner, men det skal ses i lyset af, at man i et samarbejde med byrådets kultur- og fritidsudvalg valgte at sende 20.000 kroner ud til hvert forsamlingshus i ekstraordinær coronahjælp, da mange huse har likviditetsudfordringer, når der ingen lejeindtægter kommer i kassen, siger Landdistriktsrådets formand, Kim Knudsen.

Projektpuljen kan søges til større eller mindre projekter til optimering af det lokale forsamlingshus.

- Vi forventer, at pengene rækker til fire-fem spændende projekter i alt, siger Kim Knudsen.

Annonce

220.000 kroner til lokale projekter

Landdistriktsrådet udbyder desuden en lidt større pulje på i alt 220.000 kroner til projekter i lokalområderne. Denne pulje kan søges til eksempelvis arrangementer, anlægsprojekter eller indkøb af rekvisitter.

- Vi oplever, at vores tilskud afleder en masse lokal frivillig arbejdskraft, og desuden er der i kommunen heldigvis andre puljer, der også kan hjælpe i landsbyerne, fastslår Kim Knudsen.

De seneste år har cirka 12-15 projekter hvert år haft glæde af midlerne fra Landdistriktsrådets projektpulje. Rådet ser gerne, at lokalområderne laver projekter på tværs, eller indkøber grej og udstyr der kan lånes af andre.

Ansøgningsfristen for begge puljer er 6. april, og ansøgning foregår via et skema, som findes på hjemmesiden www.mariagerfjord.org.

Annonce

Bæredygtige landsbyer

Mariagerfjord Kommune har - sekunderet af blandt andet Landdistriktsrådet - i 2020 vedtaget en ny landdistriktspolitik, der bland andet skal sikre stærkere og mere bæredygtige landsbyer. Dette sker gennem opbakning til lokale projekter, og i efteråret starter man op med at lave udviklingsplaner i to lokalområder og herefter fire årlige planer i fremtiden.

- Landdistriktsrådet har store forventninger til denne proces, der gerne skulle medvirke til at sikre et endnu bedre lokalt ejerskab til at udviklet attraktive landsbyer i Mariagerfjord Kommune, siger Kim Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Stine Bosse er valgt til formand for bestyrelsen bag Festival of Europe: Mariager passer perfekt til et europæisk folkemøde

Mariager Avis

Forårsudstilling i Kunstboxen

Annonce