Annonce
Mariager Avis

Nyt fjordnært byggeri skaber debat: Enestående chance fortabt i middelmådighed

Flere borgere i Mariager undrer sig over, at det nye byggeri på havnen vender med gavlen ud mod fjorden. Privatfoto.
På en af Mariagers bedste placeringer skyder et boligbyggeri stille og roligt op. Det har på det seneste skabt debat i lokalsamfundet, blandt andet fordi byggeriet vender med gavlen mod fjorden. Mange mener, at det er en forspildt mulighed.

Mariager: Lasse Gudnitz er i øjeblikket på juleferie hos sine forældre i Mariager. Til daglig bor han i New York og arbejder med investeringer, så at komme hjem til den smukke fjordby er et kærkomment afbræk fra en travl hverdag.

Når han er hjemme, går han lange ture i de velkendte omgivelser og sejler med sin far på den smukke fjord.

- Mariager er mit zen-sted. Der falder bare ro over mig, så snart jeg lander. Jeg har altid følt mig meget privilegeret over at være vokset op i så smukke omgivelser, forklarer han.

Annonce

Gennem sine forældre har han fulgt med i, hvad der er sket i den hyggelige by, siden han selv flyttede derfra for snart mange år siden. Og han har derfor også nysgerrigt holdt øje med, hvad der skulle ske med byggegrunden på havnen ved siden af kajakklubben.

Det burde have været en ære og et privilegie at tegne den bygning. I stedet er det en helt unik og enestående mulighed, der er blevet fortabt i middelmådighed

Lasse Gudnitz, tidligere beboer i Mariager.

Grunden har stået tom, siden den lagerbygning, der lå der tidligere, blev revet ned for nogle år tilbage.

Fik et chok

Derfor tog han for et par dage siden ned forbi byggeriet, for at se, hvordan det skred frem. Her fik han noget af et chok.

- Det ramte mig lige i maven. Jeg synes, det ligner et industribyggeri fra 70'erne. Det passer slet ikke ind på havnefronten, siger han.

Han henviser til, at der er nybyggerier i området, for eksempel kajakklubben, der stod færdig i 2016, der passer meget bedre ind.

- Jeg siger ikke, at man skal bygge den i samme stil som de gamle bygninger i midtbyen. Overhovedet ikke. Men man kan godt bygge moderne og samtidig sørge for, at byggeriet passer ind i omgivelserne, siger han.

Samtidig undrer han sig over, at man har valgt at vende bygningens gavl ud mod den smukke fjordudsigt, så man ikke udnytter det fulde potentiale.

- Jeg er ikke arkitekt, men jeg tænker, at man burde kunne have bygget noget, der havde facade ud mod fjorden. Måske lave noget niveauforskudt etagebyggeri, så flest muligt kunne få glæde af fjordudsigten, siger han.

- Det virker i hvert fald som et kæmpe selvmål, at man har vendt gavlen ud mod fjorden, siger han.

Annonce

Mange er enige

Han er ikke den eneste, der mener, at havnebyggeriet er en forspildt chance af dimensioner.

Efter gåturen på havnen skrev han et opslag i den lokale facebookgruppe, hvor han udtrykte sin frustration over byggeriet.

- Jeg blev nødt til at finde ud af, om det bare var mig, siger han.

Det var det ikke. I skrivende stund har oplaget høstet 116 likes og 72 kommentarer, der alle giver udtryk for en holdning til byggeriet i den ene eller den anden retning.

De fleste er dog enige i Lasse Gudnitz' observationer. En kalder byggeriet "en tudegrim øjebæ på lavmål med Århus Ø", mens andre maner til tålmodighed, og opfordrer til, at man venter med at dømme indtil projektet står færdigt.

Tilbage står Lasse Gudnitz med følelsen af, at byggeriet på havnen er en kæmpe forspildt chance.

- Det burde have været en ære og et privilegie at tegne den bygning. I stedet er det en helt unik og enestående mulighed, der er blevet fortabt i middelmådighed, siger han.

Annonce
Mariager Avis

Inger Støjberg inviterer til stor fest på lokalt slot: - Der er rigtig gang i kagebageriet

Annonce
Mariager Avis

Da Thomas drejede nøglen blev bilen omspændt af flammer: 38-års ejerskab af en Triumph TR6 fik en brat afslutning

Annonce
Mariager Avis

Fiskerikontrollen fik bid: Konfiskerede ulovlige åleruser

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Et dejligt sted, der ikke må sygne hen: Gjerlev er en by med ildsjæle og med sine udfordringer

Mariager Avis

Søren fra Gjerlev er manden bag landskendte illustrationer: - Der skal stå tegner på min gravsten

Mariager Avis

Rydning af Mariager Rensningsanlæg møder skarp kritik, som udvalgsformand dog tager helt roligt: - Der er ikke noget hokuspokus ved det

Mariager Avis

Kom som flygtning fra Eritrea i 2015: Min fremtid er i Danmark og allerhelst i Mariager

Mariager Avis

Søren skulle bare have været vikar: Nu er han blevet direktør i stor lokal virksomhed

Mariager Avis

Dansk Salt A/S er på hemmelig liste: Risikerer at få skåret i gasleverancen, men det bekymrer ikke direktøren

Annonce