Annonce
Mariager Avis

Pia Adelsteen har smækket døren i til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune: - Jeg gider simpelthen ikke mere

Intern splittelse i byrådsgruppen og følelsen af at være kørt ud på et sidespor allerede på valgnatten for fire år siden er årsagen til, at Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti ikke var på stemmesedlen ved kommunalvalget i går. - Jeg gider simpelthen ikke mere, siger hun, der nu vil koncentrere sig om at passe A'Porta i Mariager, som han har med sin mand, Kim Christiansen. Foto: Frank Pedersen
Intern splittelse i byrådsgruppen og følelsen af at være kørt ud på et sidespor allerede på valgnatten for fire år siden, er årsagen til, at Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti ikke var at finde på stemmesedlen i Mariagerfjord Kommune.

Mariager: ”Specielt!” er det ord, dansk Folkepartis Pia Adelsteen vælger, når hun skal beskrive de fire år, hun har været en del af det snart forhenværende Mariagerfjord Kommunes byråd.

Og det har været så specielt, at hun valgte ikke at genopstille ved gårsdagens kommunalvalg.

- Jeg gider simpelthen ikke mere, siger Pia Adelsteen.

Annonce

- Jeg gider ikke sidde i et byråd, hvor vi i DF-byrådsgruppen er så splittede, at vi overhovedet ikke kan blive enige om hverken buh eller bæh. Man behøver bare at se i byrådsreferaterne, hvor det er tydeligt, at vi stemmer i øst og vest.

- Derfor har jeg nu smækket døren i til byrådspolitik, i hvert fald så længe det drejer sig om Mariagerfjord Kommune, fastslår Pia Adelsteen.

Fire år med intern splittelse i byrådsgruppen er ikke det eneste Pia Adelsteen henviser til som ”Specielt!”

Det, der for hende også har været specielt ud over det sædvanlige, begyndte allerede på valgnatten for fire år siden.

- I tiden op til valget havde jeg fået flere interne mails fra vores spidskandidat, Jan Madsen, der spurgte, hvilke poster jeg ville have, fortæller Pia Adelsteen.

Da hun boede på Sjælland, havde hun siddet i byrådet i både Slangerup og Frederiksværk, men da det var første gang, hun stillede op i Mariagerfjord, ville Pia Adelsteen helst vente med at svare, ind til hun vidste, om hun blevet valgt.

- Men jeg blev ved med at få disse mails, så til sidst svarede jeg, at jeg gerne ville være viceborgmester, fortæller hun.

Det hele var aftalt på forhånd

Ved valget i 2017 fik Dansk Folkeparti tre medlemmer af byrådet. Foruden Pia Adelsten var det Jørgen Hammer Sørensen og Jan Madsen, hvor sidstnævnte i løbet af byrådsperioden først blev løsgænger og senere medlem af Venstre.

Jeg gider ikke sidde i et byråd, hvor vi i DF-byrådsgruppen er så splittede, at vi overhovedet ikke kan blive enige om hverken buh eller bæh.

Pia Adelsteen

- Inden vi på valgaftenen gik ind til forhandlingerne med Mogens Jespersen, havde vi i Dansk Folkeparti aftalt, at vi ville have to udvalgsformandsposter og viceborgmesterposten for at pege på ham som borgmester, fortæller Pia Adelsteen.

- Under forhandlingerne sagde Mogens Jespersen, at de to andre kunne få formandsposterne, men at jeg ikke ville blive viceborgmester. Der vidste jeg, at der måtte være nogen, der havde fortalt om indholdet af vores interne mails, siger Pia Adelsteen.

- Derfor var det - og er det stadig - min klare opfattelse, at det hele var aftalt på forhånd. Det var så specielt, at jeg tænkte, at der ikke var nogen grund til, at jeg spildte min nat på den slags, så jeg gik hjem godt vred og indestængt, fortsætter hun.

At hun dengang for fire år siden lod sit temperament løbe af med sig, er noget nær det eneste Pia Adelsteen i dag fortryder fra sine år som medlem af Mariagerfjord byråd.

- Jeg skulle aldrig være gået på valgnatten i 2017. Det kan godt være, at det ikke havde ændret noget, hvis jeg var blevet, men i stedet for at blive vred og indestængt og gå, skulle jeg have trukket min gruppe til side og spurgt: Hvad fanden er det, der foregår her, siger hun.

Annonce

To råd til nye medlemmer

Det byråd, der nu skal tage over, tiltræder 1. januar 2022, og nu, hvor hun snart overlader sin plads i byrådssalen til en anden, har Pia Adelsteen to råd til dem, der bliver valgt som nye medlemmer af det kommende byråd.

For første gang i mere end 20 år har Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti ikke været del af en valgkamp og det har i følge hende selv været helt uden abstinenser. "Det har fandme været dejligt, at jeg ikke har skullet være ude og hænge i en lygtepæl", siger hun. Pladsen i lygtepælene har hun i øvrigt overladt til sin mand, Kim Christiansen, der i år var på stemmesedlen for Dansk Folkeparti. Foto: Frank Pedersen

Det ene er, at man skal huske, at man er i byrådet for borgernes skyld.

- Det synes jeg, at folk, der bliver valgt, har en tendens til at glemme. Lige pludselig er man der, fordi man får penge for en formandspost eller for at sidde i en bestyrelse, siger Pia Adelsteen.

Hendes andet råd er: Spørg om alt, du ikke har forstået.

- Det er lige som at gå i skole: Man må aldrig tro, at der er spørgsmål, der er dumme. Så spørg, spørg og spørg, for man kan ikke lave regler for mennesker, hvis man ikke forstår, hvad der foregår, siger Pia Adelsteen.

Annonce

Færdig i Mariagerfjord men ikke i politik

Pia Adelsteen afviser at have haft abstinenser i forhold til ikke at have været en del af valgkampen, der kulminerede i går.

- Tværtimod, jeg har bare været så glad for ikke at være en del af det. Det har f.... været dejligt, at jeg ikke har skullet være ude og hænge i en lygtepæl. Det er første valg i over 20 år, hvor jeg ikke har været ude og hænge noget op eller dele brochurer ud - og det har været dejligt, siger hun med et stort smil.

- Men jeg er sikker på, at det med abstinenserne nok skal komme, for jeg er et politisk mennesker og har en mening om mange ting. Jeg gider bare ikke Mariagerfjord byråd, fortsætter Pia Adelsten.

Mange af byrådets politikere lovpriser Mariagerfjord byråd for at være et samarbejdende byråd, men det giver Pia Adelsteen ikke meget for.

- Det er noget pladder. Hvis borgerne ikke kan se forskel på Leif Skaarup og Mogens Jespersen, hvorfor skal man så gå op og stemme på nogen af dem, spørger hun og fortsætter:

- Selvfølgelig skal man kunne samarbejde, men det gør altså ikke noget, at der er en smule kant.

Pia Adelsteen tilføjer, at selv om hun nu har vendt ryggen til lokalpolitik, har hun ikke mistet lysten til at blive valgt. Hun er således godt i gang med at sondere terrænet for at finde en nordjysk kreds til et kommende folketingsvalg.

- Og så vil jeg gerne gøre et nyt forsøg på at blive valgt til Europa parlamentet, når der er valg i 2024, siger hun.

Indtil hun igen er på stemmesedlen, er Pia Adelsteen ikke i tvivl om, hvad hun skal bruge en god del af al den tid, hun nu får til rådighed.

- Jeg skal først og fremmest passe A’Porta. Men ellers ved jeg ikke, hvad jeg skal tage mig til. Det er det, jeg skal til at finde ud af, siger hun.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Krav om coronapas for alle kommunalt ansatte i Mariagerfjord Kommune: Kommunale ledere skal foretage stikprøvekontrol

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Millionbeløb sendes efter Mariager-festival: - Nu kan vi koncentrere os om at skabe rammerne

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny driftsbestyrer på veteranjernbanen: Katrine er på flere måder en mønsterbryder

Mariager Avis

Restaurant genåbner med ny forpagter: Nyt liv i Hobro-restaurant

Mariager Avis

Mere og yngre girlpower i det nye Mariagerfjord byråd

Mariager Avis

Konservativ er nyt medlem af den skrumpede 'Mariager-gruppe'

Mariager Avis

Eksperterne har fældet dom over spækhuggeren, og der er ikke stor optimisme:  - Vi er enige om, at den ikke er strandet

Mariager Avis

Se dronevideo af spækhugger, fanget mellem revlerne nær Øster Hurup: - Jeg er ikke ekspert, men jeg synes, den ser stor ud

Mariager Avis

Levende spækhugger mellem revler på Kattegatkyst: Se privatoptagelse af det storslåede pattedyr i bevægelse

Mariager Avis

Tabt formandspost satte skår i valgglæden hos Mariager-politiker

Mariager Avis

Se listen over de mest populære politikere i Mariagerfjord Kommune: Tre nye ansigter har fundet vej til top fem siden 2017

Mariager Avis

Efter elendigt valg: Markant DF-koryfæ opgiver straks kommunalpolitiske ambitioner

Mariager Avis

En tredjedel af byrådet i Mariagerfjord udskiftet ved valget: Få overblikket over dem, der går ud og kommer til

Mariager Avis

Pia Adelsteen har smækket døren i til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune: - Jeg gider simpelthen ikke mere

Mariager Avis

Mogens Jespersen genvinder borgmesterposten: Mariagerbaseret fremgang hos støtteparti sikrer blå blok sejren

Mariager Avis

Rødtlys-kørsel ved skolebørns lyskryds endte med mulig vold fredag morgen: Politiet efterlyser vidner i fjordby

Mariager Avis

Bare rolig: Den savnede kongepython er dukket op igen - og den var ikke nået langt væk

Mariager Avis

Kongepython er løs i landsby: Ejer insisterer på, at slangen har brugt toilettets afløb som flugtvej

Mariager Avis

Kristina har overtaget Strikkehjørnet, fordi hun ikke kunne lade være

Mariager Avis

Send en julehilsen og støt Mariager Spejderne

Mariager Avis

Julekalender-succes gentages til fordel for julebelysningen i Mariager

Mariager Avis

Med udgangspunkt i sit eget liv vil spidskandidat for Kristendemokraterne, Hanna-Maria Lyng, vil sikre psykologhjælp til unge og øge fokus på søskende til handicappede

Mariager Avis

Boligpriserne stiger stadig i Mariagerfjord Kommune

Annonce