Annonce
Mariager Avis

Populære glashuse rives væk: Alle vil gerne have en unik restaurantoplevelse

Café Salt på Mariager Havn har tilsyneladende begået lidt af en genistreg med sidste års indvielse af fire glashuse til de spisende gæster. For spiseboblerne bliver booket i ét væk, lyder meldingen fra caféen. Foto: Annelene Petersen
Det kræver mere end bare god mad, hvis man som restaurant ønsker at gøre sig til over for gæsterne. I Mariager har Café Salt med etableringen af fire unikke glashuse på første parket ud til vandet bevist, at det betaler sig at tænke kreativt.

Mariager: Et lækkert måltid mad under åben himmel og med den smukkeste udsigt som baggrund, men alligevel inden døre. Det er den helt unikke restaurantoplevelse, der venter de gæster, som bestiller bord i et af fire glashuse på Café Salts terrasse i Mariager.

Og gæsterne valfarter til.

Sådan lyder i hvert fald meldingen fra afdelingsleder Leif Skaarup fra den socialpædagogiske institution Hedehuset, som sidste år overtog forpagtningen af Café Salt ved Mariager Saltcenter.

Annonce
Afdelingsleder Leif Skaarup fra Hedehuset har god grund til at smile. Siden den socialpædagogiske institution overtog driften af Café Salt sidste år, er det lykkedes næsten at tredoble omsætningen i caféen i forhold til niveauet for den tidligere forpagter af stedet. Én af årsagerne til den store succes er etableringen af fire coronavenlige glashuse på caféens terrasse. Her skal man ikke have coronapas for at bestille bord. Foto: Annelene Petersen

- Folk booker glashusene i ét væk. Lige siden vi fik dem etableret sidste år, har alle været super-positive omkring initiativet. Folk synes, det har været en bragende god idé, som har været særlig smart at lave lige præcis her, hvor vi er så tæt på vandet, siger Leif Skaarup med henvisning til den ene meters penge, der er fra selve glashuset til havnekajen og Mariager Fjord.

Coronasikker servering

Leif Skaarup og Hedehuset kan ikke selv tage æren for idéen om at rejse de fire populære glashuse på Café Salts terrasse. Den stammer nemlig fra Holland, hvor direktøren i det tilstødende Mariager Saltcenter, Casper Hestbech, havde set et lignende tiltag med glashuse i forbindelse med en café.

Men tanken tiltalte Café Salts ledelse i en sådan grad, at projektet blev sat i værk, da man var nået forbi den travleste del af sidste års sommersæson. Med hjælp fra de sårbare unge, der er tilknyttet Café Salt og Hedehuset, blev der lavet fire sokler og samlet fire glashuse på caféens terrasse inden udgangen af august.

Efter den socialpædagogiske institution Hedehuset er rykket ind på Café Salt i Mariager, skal man som kunde være opmærksom på, at man i dagtimerne i vid udstrækning bliver serviceret af sårbare unge fra Hedehuset. Her ses eksempelvis Phillip Engan og Mads Calgaro med et par sandwiches til nogle af dagens frokostgæster. Foto: Annelene Petersen

- Først og fremmest var det jo en god måde at lave en coronasikker servering på. For der er kun plads til fire personer i hvert glashus, siger Leif Skaarup og fortsætter:

- Men det var jo også en mulighed for at lave noget helt unikt, fordi vi har den placering, som vi har her på havnen. Der er jo ikke mange, der har så ugeneret en placering, hvor man kan sidde med vand under sig og have en udsigt som den, vi har.

Annonce

Intet hensyn til vejret

Efterfølgende har det vist sig, at etableringen af de fire glashuse også har haft et par andre positive sideeffekter.

For det første er de placeret udendørs, hvilket gør, at det ikke kræver coronapas at bestille bord i dem. For det andet har de gjort det muligt for Café Salt at strække udendørssæsonen betragteligt.

- Der skal faktisk ikke ret meget varme til, før det er hyggeligt at sidde herinde. Derfor kan vi bruge glashusene både her i foråret, på de kedelige sommerdage og om efteråret, når det blæser. Ja, selv i frostgrader er det ikke noget problem, siger Leif Skaarup.

Opsætningen af fire glashuse med både læ, ly og den skønneste udsigt ud over fjord og havn har fået folk til at kime Café Salt ved Mariager Saltcenter ned for at få bord. Foto: Annelene Petersen

Han fortæller, at hvert af de fire glashuse er blevet installeret med et gulvtæppe, der gør, at kulden ikke kan trænge ind nedefra. Hertil kommer et par griselamper, der både kan give lys og være med til at generere varme på en kølig aften. Og bliver vejret endnu køligere kan der også sættes en varmeblæser op i et hjørne til de cafégæster, der måtte ønske det.

- Dér, hvor oplevelsen faktisk næsten er bedst, er, hvis det er mørkt, eller hvis det regner. For så har man en helt særlig fornemmelse af at være ude, selvom vejret jo ikke tilsiger at være ude, siger Leif Skaarup.


Dér, hvor oplevelsen faktisk næsten er bedst, er, hvis det er mørkt, eller hvis det regner. For så har man en helt særlig fornemmelse af at være ude, selvom vejret jo ikke tilsiger at være ude.

Leif Skaarup, afdelingsleder


Annonce

Stilstand = døden

Café Salt er med sin status som socialøkonomisk virksomhed et anderledes og innovativt initiativ i sig selv. Men med tilføjelsen af de fire, unikke glashuse direkte ud til vandet har folkene bag caféen vist, at de til stadighed søger at tænke nyt i forhold til udviklingen af det tilbud, som deres gæster får. Og sådan vil det fortsætte, lyder meldingen.

- Hvis ikke vi kan tilbyde noget, der er unikt, attraktivt eller spændende, så dør ting hen. Vi er nødt til at gentænke den måde, vi som spisested gør tingene på. Nu om dage vil folk, der er ude at spise, gerne have en oplevelse. Det er ikke nok i sig selv, at vi laver god mad – vi er nødt til at sikre, at vi kan tilbyde en unik helhedsoplevelse. Ellers dør man i den her branche, siger Leif Skaarup.

- Folk lader til at være tilfredse med den socialøkonomiske vinkel, vi har taget med hertil. At vi ikke bare laver hjemmelavet mad til vores gæster, men at vi samtidig hjælper nogle unge mennesker. Det gør noget ved historiefortællingen omkring stedet, siger Leif Skaarup. Foto: Annelene Petersen

Afdelingslederen kan derfor ikke forestille sig andet end, at der i fremtiden vil komme yderligere tiltag, der kan være med til at bygge på den helhedsoplevelse, det gerne skulle være at lægge vejen forbi Café Salt og Mariager Saltcenter.

- Den ene lever jo ikke uden den anden. Turisterne, der kommer til Mariager, ved jo ikke nødvendigvis, at vi udgør to forskellige forretninger. En dårlig oplevelse i saltcentret vil uden tvivl smitte af på os og omvendt. Derfor skal vi arbejde sammen på så mange flader som muligt, så vi har mulighed for at spille hinanden gode, siger Leif Skaarup.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Fredningen der skal sikre orkideerne i Dania Kridtgrav kan få den modsatte effekt

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Pia Adelsteen peger på nyt byrådsmedlem fra Radikale Venstre som medlem af økonomiudvalget

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Direktør for det europæiske folkemøde i Mariager er stoppet med øjeblikkelig virkning

Mariager Avis

Mere selvskåret kød og mormor-retter i Superbrugsen i Mariager

Mariager Avis

Rottebekæmper: Halvdelen af rottesagerne i Mariagerfjord skyldes defekte kloaksystemer

Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Mariager Avis

Top 10 placering til Mariagerfjord Kommune på listen over færrest indbrud

Mariager Avis

Handelsstandsforeningen vender tomlen opad for planerne om at udvide Mariagers bymidte: En super god idé

Mariager Avis

Der køres så hjulkapslerne rasler af på Fuglsangsgades brosten

Mariager Avis

Borgmester Mogens Jespersen til transportminister Benny Engelbrecht: Fingrene væk fra Hadsundbroen

Mariager Avis

SSP-konsulent: Vi kan være stolte over de unges alkoholvaner

Mariager Avis

Formand for museumsforeningen, Bodil Amdi Mikkelsen: Nu ser vi fremad

Mariager Avis

Optimistisk formand for Mariager Handelsstandsforening: Jeg tror, vi får endnu et fantastisk år i Mariager

Mariager Avis

Medindehaver af Aage Vestergaard Larsen A/S, Gitte Buk Larsen: Andres plastaffald er vores guld

Mariager Avis

Gitte Buk Larsen har en  passion for at lave underlige kreative ting

Mariager Avis

Grønt lys fra byrådet: Nyt campus til 275 mio. kr. forstærker uddannelsesmiljøet i Mariagerfjord

Mariager Avis

Forælder? Tre myter og misforståelser om unge og druk

Mariager Avis

Fortsat fredning af Dania Kridtgrav kan blive dyr for Mariagerfjord Kommune

Mariager Avis

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S vinder Plastprisen 2021

Mariager Avis

Ejer af Dania Kridtgrav: Hvor er vores ejendomsret henne?

Mariager Avis

Dania Kridtgrav har været en sovende fredning siden 2018

Mariager Avis

Comeback til Børnefesten i Mariager

Mariager Avis

Mariager Fjord OK gjorde rent bord ved årets første stævne

Annonce