Annonce
Mariager Avis

Poul Bo Nielsen: Mariager er et smørhul

"Mariager er et smørhul, der har alt", siger Poul Bo Nielsen.
For 17 år siden flyttede Poul Bo Nielsen til Mariager, hvilket han på ingen måde har fortrudt, for byen har alt det, han har brug for. - Hvis ikke man har lyst til at bo her i Mariager, er man dum, siger han med et smil.
Annonce

Mariager: I 2003 rykkede Poul Bo Nielsen, hans kone (Pia Boisen) og deres yngste søn teltpælene op og flyttede fra Hobro til Mariager.

- Grunden til, at det blev Mariager skyldtes, at Pia var ansat som lærer på Mariager Skole og havde fået et godt indtryk af byen, siger han.

Sit eget første indtryk af Mariager fik Poul Bo Nielsen sammen med sin kone under en koncert i Rytmus, hvor de faldt i snak med nogle lokale.

- Ud fra det de fortalte, kunne jeg kun give Pia ret i, at Mariager måtte være et hyggeligt sted at bo, så vi købte huset midt i Rosengade, hvor vi stadig bor, siger han med et smil.

Poul Bo Nielsen fortæller, at det gode førstehåndsindtryk blev forstærket af gode naboer samt den fine modtagelse, som parrets søn fik på Mariager Skole, hvor han lige fra begyndelsen fik gode venner.

- Og så kom blev jeg jo valgt til formand for MIK's hovedbestyrelse kort efter, vi var flyttet til byen. På den måde kom jeg hurtigt til at kende en masse mennesker, siger Poul Bo Nielsen, der de seneste år har skiftet bestyrelsesarbejdet i MIK ud med et tilsvarende i Mariagerhallens bestyrelse, hvor han også er blevet formand.

Gennem sit liv har Poul Bo Nielsen boet i en række byer, og ifølge ham er Mariager kendetegnet ved, at det er en by med et åbent sind. En by, hvor man tager imod folk både af venlighed og interesse, men også fordi der i Mariager er brug for, at folk, der flytter til byen, tager del i det frivillige arbejde.

- Der er rigtig mange foreninger i Mariager, men foreningslivet her i byen har den ulempe, at det er spredt, og det betyder, at der er en stor efterspørgsel på frivillige, der vil gøre en indsats, siger Poul Bo Nielsen.

Annonce

Efterlyser bestyrelsesmedlemmer

Også i Poul Bo Nielsens egen bestyrelse - for Mariagerhallen - mærkes det, at det kan være svært at skaffe nok frivillige. Han efterlyser således et par frivillige, der vil besætte de snart to ledige pladser i Mariagerhallens bestyrelse.

- Den ene plads har stået tom i flere år, og den anden bliver det snart, siger han.

Poul Bo Nielsen mener selv, at han har svaret på, hvorfor det er svært at finde frivillige til bestyrelsesarbejdet i hallen.

- Det er altid mere sexet at sidde i bestyrelsen for den idrætsforening, hvor ens egen børn er aktive. I en halbestyrelse kan man ikke direkte gøre gavn for sine egne børn, siger han og fortsætter:

- Så selv om vi er en utrolig vigtig ramme om mange børns og unges idrætsliv, er det altså svært at sælge en bestyrelsesplads til noget, der har med bygninger, budgetter, ansøgninger, kommunen og den slags at gøre.

Poul Bo Nielsen tilføjer, at på grund af forsamlingsbegrænsningerne i forbindelse med coronaepidemien har Mariagerhallen været nødt til at udskyde sin generalforsamling til efter sommerferien.

- Så hvis der er nogen, der har lyst til at stille op til valg af bestyrelsen, skal de endelig møde op til den tid, siger han.

Annonce

Man er dum, hvis man ikke vil bo i Mariager

Efter at have boet i Mariager i 17 år, er Poul Bo Nielsen ikke i tvivl om, hvordan han vil karakteriserer byen:

- Mariager er et smørhul, der har alt, siger han.

- Jeg bruger naturen rigtig meget. Jeg har også sejlet på fjorden i min egen lille jolle, den er solgt nu, men jeg nyder stadig at gå ved vandet. Derudover nyder jeg det liv, der er i byen, og jeg er med til at arrangere flere af de ting der sker i byen, fortsætter han og tilføjer med et smil:

- Hvis ikke man har lyst til at bo her i Mariager, er man dum.

Annonce

Skulle have beholdt turistkontoret

For Poul Bo Nielsen er der ingen tvivl om, at bosætning er et grundelement, hvis Mariager skal udvikle sig som by.

- For at kunne tiltrække børnefamilier skal vi have både et godt skoleliv, et godt foreningsliv og et godt børneliv, siger han.

Derudover peger han på nødvendigheden af, at Mariager er skarp på at være attraktiv for turister for, at byen kan holde sig i gang.

- I den forbindelse synes jeg, det var rigtig dumt, at turistkontoret blev lukket, siger Poul Bo Nielsen og fortsætter:

- Det var meget bedre, da vi havde et lokalt forankret turistkontor, der kunne holde sammen på Cittaslow, aftensang på havnen og de mange andre aktiviteter i byen. Det er der nogen, der skal koordinere, for vi kan ikke løbe an på frivillighed til det hele, siger Poul Bo Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce