Annonce
Mariager Avis

Liv i købstaden: Provoke på plads i Mariager

Anne Silke Hjorth i sin nye butik, indrettet i en tidligere stald på hjemadressen Munkhøjvej 8, Mariager. Foto: Annelene Petersen
Anne Silke Hjorth har åbnet sin nye butik på Munkhøjvej lige udenfor Mariager.
Annonce

Mariager: Lidt udenfor Mariager, på Munkhøjvej 8, har Anne Silke Hjorth nu åbnet modebutikken Provoke. Efter en periode i Skelund og dernæst i på Storegade i Hadsund er tiden nu kommet til at rykke forretningen hjem, hvor Anne Silke Hjorth gennem et par år har haft sin private bopæl.

Det kræver måske sin forklaring.

Provoke henvender sig ikke så meget til tilfældigt forbipasserende strøgkunder. En stor del af kundekredsen består af faste kunder, som Anne Silke Hjorth er sikker på nok skal finde frem til butikken. Dertil kommer, at en væsentlig del af forretningens salg foregår via webshoppen provokeshop.dk.

Medvirkende årsag til flytningen af butikken er, at Anne Hjorth har problemer med ryggen.

- Jeg kan simpelthen ikke holde til at stå i butikken 40 timer om ugen, forklarer hun.

Hun har gennemgået to ikke helt vellykkede rygoperationer og har fået stivgjort sin ryg. Hun er hyppig patient på smertecentret i Skørping og har indstillet sig på, at ryggen ikke bliver bedre.

Til gengæld har hun nu indrettet tilværelsen på en måde, så hun kan leve med det.

Anne Silke Hjorth

Anne Silke Hjorth, 52 år, er indehaver Provoke, hvis fysiske del ligger på hjemadressen Munkhøjvej 8, Mariager. Herfra drives også webshoppen provokeshop.dk.

Gennem 12 år har hun drevet butik under samme navn, først i Skelund, siden i Storegade i Hadsund. På grund af en rygskade kan hun ikke holde til så lange arbejdsdage og har derfor valgt at flytte forretningen hjem. Hun har to medarbejdere i forretningen, blandt dem en datter, der især tager sig af hjemmesiden.

Anne Silke Hjorth har tre børn, to bosat i Randers og et i Vadum. Desuden tre børnebørn.

Udover at forhandle modetøj og sko arbejder hun som kunstner og leverer blandt andet unik kunst til Mariagerfjord Erhvervsråds Aktiv Pris.

Hun deler tilværelsen på Munkhøjvej med Kim Kristensen, der også er selvstændig erhvervsdrivende.

Annonce

Reduceret åbningstid

- Den fysiske butik får åbent 12 timer om ugen, tre timer pr. dag onsdag til lørdag, fortæller Anne Hjorth.

I butikken forhandler hun moderigtigt dametøj i den lidt dyrere ende. Desuden fodtøj, masser af sko og støvler, alle af mærket Via Vai.

- Det er nok halvt sko, halvt tøj, vurderer Anne Hjorth, der er landet største Via Vai-forhandler.

Webshop-kunderne er fra hele landet samt fra Sverige, Norge og Tyskland. I den fysiske butik er der i nogen udstrækning en fast og stabil kundekreds. Her oplever Anne Hjorth blandt andet kunder fra Silkeborg og Viborg, som ligger på camping i Mariager.

Butikkens navn er opstået ved lidt af et tilfælde.

- Noget skulle den jo hedde. Men jeg kan godt lide, at det er lidt skævt, lidt anderledes, siger Anne Hjorth.

Butikken på Munkhøjvej er indrettet i en tidligere staldbygning på ejendommen, et nedlagt, mindre landbrug. En svigersøn, der er håndværker, har stået for hovedentreprisen, og i sin ferie har Anne Hjorths mand, Kim Kristensen, bidraget til at gøre butikken og omgivelserne klar til åbningen.

Anne Hjorth har to medarbejdere i forretningen, nemlig Mathilde, der var været i Provoke i syv år, samt datteren Sille, der ved siden af et andet job tager sig af web-tekniske opgaver.

Annonce

Holder sig ajour

Det kræver en indsats at holde sig ajour med, hvad der rører sig i modebranchen.

For Anne Hjorths vedkommende sker det især via sociale medier, Facebook og Instagram. Desuden samarbejder med bloggere, der ved, hvad der rører sig, om som har fingeren på pulsen.

Som Anne Hjorth siger:

- Man skal være om sig.

Hun lægger vægt på, at det skal være en oplevelse at besøge butikken.

Derfor arrangerer hun også en række events, som hun håber vil tiltrække interesserede. I september kommer eksempelvis psykolog Mette Holm for at fortælle om - og måske inspirere til - "det gode liv". I oktober følger et møde med en repræsetant for et sportsinstitut, hvor det handler om krop, fysik og det hele menneske.

- Og så er der jo vores årlige modeshow. Det har vi før holdt i Hadsund, men fremover bliver det her, fortæller Anne Hjorth.

Det sker ofte, at de kvindelige kunder har ægtefællen med. Til ham indrettes siddeplads - eller oaser, kalder Anne Hjorth det - inde eller udendørs efter behag, og Anne Hjorth serverer gerne en kop kaffe eller et glas vin, så han kan fordrive ventetiden, mens kvinden kan orientere sig i butikken i ro og mag.

Vinen er om ikke hjemmelavet, så i det mindste af egen avl, idet den stammer fra familiens vinområde i Toscana. Også den toscanske vin vil blive forhandlet i butikken.

Liv i købstaden

Under rubrikken ”Liv i købstaden” skildrer vi i Mariager Avis hver uge i tekst og billeder personer, der sætter deres præg på Mariager.

Vi vil gerne sætte personen i centrum og præsentere de pågældende såvel privat som professionelt: Uddannelse, familieliv, fritidsinteresser, erhvervsmæssig karriere.

Vi efterlyser synspunkter på byen og dens udvikling: Hvorfor blev det Mariager, hvad er godt, hvad kan blive bedre – og hvem er det, der skal gøre noget, hvis noget skal være anderledes? Og hvad gør den pågældende selv?

Har du forslag til, hvem vi skal skrive om, er du velkommen til at sende en mail til mariageravis@mariageravis.dk.

Annonce

Kunstnerisk åre

Forretningen i Hadsund vil være åben i endnu et par måneder for at få solgt restlageret.

Ved siden af at drive sine butikker - den fysiske og den digitale - arbejder Anne Hjorth som kunstner.

- Jeg har altid malet, fortæller hun, altid.

Hun har blandt andet leveret det kunstværk, som hvert år overrækkes til vinderen af Mariagerfjord Erhvervsråds Aktiv Pris, og et af hendes billeder hænger på borgmesterkontoret.

- Maleriet er et frirum for mig. Det er der, jeg kan slappe af.

Hun arbejder altid i naturens farver, douche farver.

Tanken er da også at holde åbent atelier, hvor man vil kunne se mange af de malerier, som Anne Silke Hjorth arbejder med, når hun ikke er i butikken.

Anne Silke Hjorth har haft hyret sin svigersøn til at stå for totalentreprisen vedrørende ombygningen af det tidligere udhus, som nu indeholder butikken Provoke.. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Glæder sig til Mariager

Anne Hjorth og hendes mand faldt for ejendommen på Munkhøjvej for to år siden. De havde forinden gennem 20 år boet i et stort hus i Hadsund. Men huset blev for stort, efter at børnene flyttede hjemmefra.

Nu ser Anne Hjorth frem til at blive den del af handelslivet i Mariager og har haft flere samtaler med blomsterhandler Anni Andersen, der er formand for byens handelsstand.

- En skøn by, siger Anne Hjorth om Mariager. Hun håber på et godt samarbejde med de andre forretninger i byen.

- Samarbejde er afgørende. Ellers dør byen, mener hun.

"Fede støvler", lød fotografens kommentar. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Uhyggelig hygge i Mariager

Mariager Avis

Mariager Museum er reddet

Annonce