Annonce
Mariager Avis

- Så meld dig da for helvede ind i et parti

i 2009 blev Peder Larsen for første gang valgt til Mariagerfjord Byråd for SF. "Det var godt nok spændende at finde ud af, hvad jeg som lokalpolitiker kan få indflydelse på. Det er lige fra den store strategiske udvikling i kommunen til de små detaljer som eksempelvis at være med til at få et nyt anker til Mariager eller sørge for, at toiletterne i bymidten er åbne", siger han. Foto: Frank Pedersen
Det var på sin kones opfordring, at Peder Larsen endte med at melde sig ind i SF.
Annonce

Mariager: Peder Larsen kalder sin vej ind i politik for en klassiker.

- Jeg sad ofte hjemme og brokkede mig til min kone over, hvorfor man ikke gjorde det eller det, indtil hun sagde: Så meld dig da for helvede ind i et parti og kom ind i byrådet. Gør et eller andet, fortæller Peder Larsen med et smil.

Han fulgte kones opfordringen og tog en kandidattest på dr.dk for at finde ud af, hvilket parti det skulle være.

- Det var dengang Villy Søvndal var på sit højeste i popularitet, og testen bonede ud til SF’s fordel, da det var det parti, jeg havde flest grundværdier til fælles med. Og så meldte jeg mig ind, forsætter Peder Larsen.

Det ene tog det andet, og i 2009 blev Peder Larsen første gang valgt til Mariagerfjord Kommunes byråd for partiet.

- Det var virkelig en øjenåbner. Det var godt nok spændende at finde ud af, hvad jeg som lokalpolitiker kan få indflydelse på. Det er lige fra den store strategiske udvikling i kommunen til de små detaljer som eksempelvis at være med til at få et nyt anker til Mariager eller sørge for, at toiletterne i bymidten er åbne, siger han.

Om sin rolle i Mariagerfjord Kommune siger Peder Larsen, at han i kraft af sin plads i økonomiudvalget opfatter sig som Mariagers vagthund i byrådet. En plads, han siger giver ham mere magt, end hvad én plads ud af 29 burde berettige til.

- Og da jeg repræsenterer det rødeste parti, er det mig, der har den socialistiske kamp i byrådet både som det røde og det grønne islæt, siger Peder Larsen.

Han tilføjer, at han mener, at han har vundet på det grønne område i byrådet, men at der stadig mangler nogle kampe, når det kommer til den røde dagsorden.

- Det drejer sig om de svageste borgere på arbejdsmarkedet samt kernevelfærden, som er min og SF’s prioritet fremfor alle mulige andre mærkelige investeringer, siger Peder Larsen.

Annonce

Fælles Mariager-fodslag i byrådet

Ud af de 29 medlemmer af Mariagerfjords Byråd har de syv bopæl i Mariager, og Peder Larsen fortæller, at der blandt de syv er et tæt fællesskab på tværs af partiskel, når det gælder om at arbejde for Mariagers bedste.

- En ting er at være uenige om politik og ideologi, men når det er noget, der drejer sig om Mariager, kan arbejder jeg rigtig godt sammen med Pia Adelsteen (Dansk Folkeparti, red.), Jens-Henrik Kirk (Det Konservative Folkeparti, red.), Erik Kirkegaard Mikkelsen og Peter Krogh Olsen (Venstre, red.) samt de to socialdemokrater, siger han.

Som eksempel nævner Peder Larsen rydningen af den gamle XL-bygning på grunden ved havnen, hvor byrådsmedlemmerne fra Mariager lavede en fælles skrivelse til ejeren, hvor de pænt - men bestemt - opfordrede til at få raget skidtet ned.

Af andre punkter, hvor et fælles Mariager-fodslag har givet resultater, fremhæver han cykelstien mellem Mariager og Skjellerup samt godkendelsen af projektet til etablering af move-anlægget ved Mariager Hallen.

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at selv om jeg er valgt for SF, så er jeg i lige så høj grad en Mariager-Assens mand i byrådet, siger Peder Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Projekt MOVE nærmer sig målet

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Annonce