Annonce
Mariager Avis

Søren skulle bare have været vikar: Nu er han blevet direktør i stor lokal virksomhed

Der er varmt og støjniveauet er så højt, at det er påbudt at anvende høreværn. Alligevel er produktionshallen et af favoritstederne for Dansk Salt A/S direktør Søren Møller. Eller måske netop derfor. "Jeg har altid godt kunnet lide det med store maskiner", siger han, der oprindelig er uddannet landbrugs- og maskinmekaniker samt maskinmester. Foto: Frank Pedersen
Søren Møller gjorde sine første erhvervserfaringer i sin fars smed- og maskinforretning. Nu står han i spidsen for Dansk Salt A/S' årlig produktion af 600.000 salt.

Mariagerfjord: I 2020 blev Søren Møller ansat som direktør for Dansk Salt A/S.

Han har på sin vej til direktørstolen været vidt omkring både i det lokale og den store verden. De første skridt blev taget i hans fars smed- og maskinforretning, hvor han med egen ord er født og opvokset.

- Jeg er den ældste i søskendeflokken. Det lå derfor helt naturligt i kortene, at jeg hjalp til og fik hænderne vendt rigtigt fra starten. Jeg tog en uddannelse til landbrugs- og maskinmekaniker, som hurtigt blev efterfulgt af en uddannelse til udvidet maskinmester, fortæller Søren Møller.

Annonce

Værnepligten blev aftjent i søværnet, hvor han sejlede som reserveofficer på en inspektionskutter i farvandene omkring Grønland.

- Det var en fantastisk alsidig opgave, hvor vi blandt andet lavede søredning, kortopmåling og fiskeriinspektion, fortæller Søren Møller.

I land igen efter nogle år fik han ansættelse i Tetra Pak i Aarhus, hvor han rejste verden rundt for at opstille iscreme-fabrikker i samarbejde med lokale håndværkere.

Vel hjemme tre år senere blev Søren Møller produktionschef hos J. Hvidtved Larsen med fokus på produktionsudvikling og serviceafdelinger i Danmark.

I 2001 skiftede Søren Møller til Grundfos, hvor han blandt andet var med til at optimere produktionsafsnit og flytte dem rundt på verdenskortet i forhold til de globale forsyningskæder.

Mens han var i Grundfos, tog Søren Møller en MBA-uddannelse med fokus på optimering, som ansporede ham til at starte sin egen virksomhed, ’The Develop Group’.

I begyndelsen var det et fritidsprojekt, men i 2017 besluttede Søren Møller sig for at satse fuldt ud på sin virksomhed, hvor han tilbød optimeringsløsninger til andre virksomheder.

En af kunderne var Akzo Nobel, der på det tidspunkt var ejer af Dansk Salt A/S.

- De hyrede mig til at lave ledertræning, og det endte med, at jeg konsulentmæssig fik flere opgaver for Akzo Nobel, fortsætter han.

Selv om Akzo Nobel senere blev til Nouryon og senere igen til Nobian, fulgte Dansk Salt A/S med ejerskabet. Det samme gjorde Søren Møller og hans konsulentydelser.

- I 2020 blev jeg bedt om midlertidigt at tage over på et par ledelsesområder i Dansk Salt, indtil man fandt en varig løsning. Den løsning endte med, at jeg blev ansat som den nye direktør for Dansk Salt A/S, siger Søren Møller, der tilføjer, at han fortsat holder liv i ’The Develop Group’, men nu igen på hobbyplan.

Annonce
Mariager Avis

Fiskerikontrollen fik bid: Konfiskerede ulovlige åleruser

Annonce
Mariager Avis

Et dejligt sted, der ikke må sygne hen: Gjerlev er en by med ildsjæle og med sine udfordringer

Annonce
Mariager Avis

Søren fra Gjerlev er manden bag landskendte illustrationer: - Der skal stå tegner på min gravsten

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Rydning af Mariager Rensningsanlæg møder skarp kritik, som udvalgsformand dog tager helt roligt: - Der er ikke noget hokuspokus ved det

Mariager Avis

Kom som flygtning fra Eritrea i 2015: Min fremtid er i Danmark og allerhelst i Mariager

Mariager Avis

Søren skulle bare have været vikar: Nu er han blevet direktør i stor lokal virksomhed

Mariager Avis

Dansk Salt A/S er på hemmelig liste: Risikerer at få skåret i gasleverancen, men det bekymrer ikke direktøren

Mariager Avis

En del af kajanlægget nødrenoveres, men resten må vente til krigen i Ukraine stopper

Mariager Avis

Kobbertyve ødelægger sæsonen for vinterbadere: 6000 kroner dyrt kabel stjålet fra havnen

Annonce