Annonce
Mariager Avis

Skaarup kunne ikke trives på Christiansborg: - Jeg er her for at finde løsninger

- Vi skal sikre, at Mariagerfjord Kommune er det allerbedste sted at være barn, siger kommunens viceborgmester, Leif Skaarup. Foto Annelene Petersen
Leif Skaarup vil gerne være Mariagerfjord Kommunes næste borgmester. Fordi borgmesterposten giver større mulighed for at sætte dagsordenen og giver større mulighed for at påvirke de politiske processer.

Mariager: - Det udspringer vel af en interesse for andre mennesker. Jeg har et behov for at gøre noget godt for andre. Jeg kan godt li', at andre trives med de ting, man gør. Det skal gøre en forskel, hvad jeg gør. Ellers kan jeg bruge min tid bedre.

Sådan forklarer Leif Skaarup om årsagen til, at han gik ind i politik.

I 2013 stillede han for første gang op til valget til Mariagerfjord Byråd for Socialdemokratiet - og blev valgt ind. Han genopstillede i 2017 og fik som partiets borgmesterkandidat et kanonvalg med godt 2000 personlige stemmer. Det rakte ikke til borgmesterposten, men Leif Skaarup blev første viceborgmester. Han er klar igen til byrådsvalget næste år, igen som spidskandidat og dermed borgmesterkandidat for sit parti.

Annonce

- Jeg har en meget pragmatisk tilgang til det meste. Jeg er her for at finde løsninger, ikke for at finde konflikter. Christiansborg-politik ville slet ikke appellere til mig. Jeg gider ikke finde hår i suppen på, hvad de andre laver. Jeg er mere interesseret i at høre deres synspunkter og se, om vi sammen kan finde en bedre løsning ved, at man er modsætninger, der snakker sammen om tingene, fortæller Leif Skaarup.


Men nu står vi med en særlig udfordring. Vi har nogle nye muligheder, og vi står med nogle reelle valg, fordi vi har fået penge.

Leif Skaarup, 1. viceborgmester i Mariagerfjord Kommune


Han bekræfter den almindelige opfattelse af, at politikerne i Mariagerfjord Byråd er gode til at samarbejde om at finde løsninger.

- Jeg er her for at lave løsninger for borgerne i Mariagerfjord. Jeg er her ikke for at skulle vinde næste valg. Det er uinteressant, hvem der sidder på magten, hvis det kun er for magtens skyld. Vi er her for at finde løsninger, erklærer han.

Man Leif Skaarup erkender også, at den der sidder på borgmesterposten, den der sidder med et flertal, har nogle andre muligheder og en større indflydelse.

- I princippet er jeg jo ikke interesseret i at være borgmester. Jeg er interesseret i den mulighed, det giver at være borgmester. Den større påvirkningsmulighed, der ligger, fremhæver Leif Skaarup.

Men det er ikke lige meget, om det er den ene eller den anden, der er borgmester.

- Det, jeg vil komme til at gøre anderledes, vil være, at jeg  kunne komme til at arbejde med de processer, som vi sætter i gang, på en daglig basis. Det er det, borgmesteren kan som værende en del af forvaltningen, og borgmesteren er med til at sætte dagsordenen, siger Leif Skaarup.

Helt nye muligheder

Leif Skaarup peger på, at den nye kommunale udligningsordning gør, at Mariagerfjord ikke længere hører til blandt landets vanskeligt stillede kommuner.

- Det, der før har været en hæmsko, nemlig vores dårlige økonomi, er ikke længere et tema. Nu har vi en god økonomi, og det stiller nogle helt andre krav til os som politikere: At turde tage førertrøjen på, at ville lave noget om og lægge en plan for, hvordan vi udnytter den ramme, mener Leif Skaarup.

Liv i købstaden

Under rubrikken ”Liv i købstaden” skildrer vi i Mariager Avis hver uge i tekst og billeder personer, foreninger og institutioner, der sætter deres præg på Mariager. Vi vil gerne sætte personen i centrum og præsentere de pågældende såvel privat som professionelt: Uddannelse, familieliv, fritidsinteresser, erhvervsmæssig karriere.

Vi efterlyser synspunkter på byen og dens udvikling: Hvorfor blev det Mariager, hvad er godt, hvad kan blive bedre – og hvem er det, der skal gøre noget, hvis noget skal være anderledes? Og hvad gør den pågældende selv?

Har du forslag til, hvem vi skal skrive om, er du velkommen til at sende en mail til mariageravis@mariageravis.dk.

For ham vil målet være  at sikre den bedst mulige service for de borgere, der bor i kommunen.

- Det hele skal ikke gå op i byggerier i øst og vest. Jeg er helt med på, at der skal være nogle anlæg, men i bund og grund er jeg væsentligt mere interesseret i, hvad der inde i en skole end i, hvordan skolen ser ud, siger han.

- Alle vil selvfølgelig gerne have gode nye rammer. Men det, der sælger billetter, er altså indholdet, fremhæver Skaarup.

- Jeg vil gerne have, at Mariagerfjord Kommune skal være det aller-allerbedste sted at være barn og ung. Tilflyttere spørger, hvad der er godt for deres børn. Og i stedet for at være ærgerlige over, at vores unge rejser herfra, når de skal uddanne sig, skal vi ønske dem god tur og så sige: "Husk at komme hjem. Når I skal stifte familie, står vi klar, og vi har de allerbedste rammer for jeres børn", mener Leif Skaarup.

Han peger på, at han som socialdemokrat ikke kan fokusere på ét kerneområde, men skal dække alle politikområder.

- Hvis en virksomhedsejer har brug for hjælp af en eller anden art, skal vi være der. Men samtidig skal vi også være klar til at hjælpe de udsatte unge, vi har, i deres situation. Det er to forskellige ting, de to forskellige grupper skal have. Men vi skal være godt til begge dele, mener Leif Skaarup.

Han nævner også de ældre på plejehjemmene og dem, der får hjælp af hjemmeplejen.

- Vi skal sikre en værdig alderdom. Det er fortærsket at sige det sådan, men hvis ikke vi har fokus på indholdet, men mere har fokus på at få det til at se pænt ud udadtil, så får vi et forkert syn på det.

- Men nu står vi med en særlig udfordring. Vi har nogle nye muligheder, og vi står med nogle reelle valg, fordi vi har fået penge, påpeger Leif Skaarup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce