Annonce
Mariager Avis

Spidskandidat for Mariagerfjordlisten: Det giver større frihed at være en borgerliste

Mariagerfjordlistens spidskandidat Svend Madsen er en erfaren lokalpolitiker, der har siddet i byrådet i omkring 18 år, først i Hobro Kommune og senere i Mariagerfjord. Samtidig har han et godt kendskab til Mariager-området, idet han er født og opvokset i Fjeldsted og gået i skole i Mariager. Foto: Annelene Petersen
Mariagerfjordlistens spidskandidat Svend Madsen beklager, at renoveringen af Mariager Skole ikke er afsluttet for længst.

Ganske vist er det første gang, at vælgerne i Mariagerfjord Kommune kan stemme på kandidater for Mariagerfjordlisten, men listens spidskandidat Svend Madsen er en erfaren lokalpolitiker, der har siddet i byrådet i omkring 18 år, først i Hobro Kommune og senere i Mariagerfjord. Samtidig har han et godt kendskab til Mariager-området, idet han er født og opvokset i Fjeldsted og gået i skole i Mariager.

Ved de tidligere byrådsvalg har Svend Madsen været kandidat for Venstre, men i august i år forlod han partiet og stiftede sammen med nogle andre tidligere medlemmer af Venstre borgerlisten Mariagerfjordlisten.

- At vi forlod Venstre, skyldes hovedsageligt udviklingen på landsplan. Jeg har ikke noget at udsætte på Venstre lokalt. Men det er da en befrielse ikke hele tiden at skulle tage stilling til Venstres behandling af Inger Støjbjerg og holdning til barselsorlov, og i stedet koncentrere sig om det lokale, konstaterer Svend Madsen, der oplyser, at han har en grundtvigiansk, liberal holdning, og at det er partiet, der har flyttet sig.

Annonce

Mere frihed, men også mere arbejde

At hovedparten af folkene bag Mariagerfjordlisten er tidligere medlemmer af Venstre, betyder ikke nødvendigvis, at de på alle områder deler synspunkter med de lokale byrådsmedlemmer fra Venstre.

- Det giver lidt større frihed ikke at være medlem af et parti. Naturligvis er det en fordel at være mange, der kan deles om opgaverne, men det giver også mulighed for at stemme anderledes. Jeg vil ikke udelukke, at jeg i nogle af de tidligere sager ville have stemt anderledes, hvis jeg ikke havde været medlem af Venstre på det tidspunkt, erkender Svend Madsen.

Han erkender samtidig, at det har givet noget mere arbejde at være alene i byrådet, fordi han er nødt til selv at læse alt materiale igennem.

Annonce

Byrådsarbejde udvider horisonten

Årsagen til, at Svend Madsen i sin tid blev politisk aktiv, skal findes på Hostrupvej i Hobro, der efterhånden er blevet ændret nogle gange i løbet af årene.

- Jeg havde en traktorforretning dér, og omlægningen betød, at vi ikke kunne få maskinerne igennem. Det kan man i øvrigt stadig ikke, konstaterer han, selv om han altså blev politisk aktiv for at ændre på det.

Det har dog ikke fået ham til at miste interessen for at være politisk aktiv.

Svend Madsen

Spidskandidat for Mariagerfjordlisten ved kommunalvalget 16. november i Mariagerfjord Kommune.

59 år.

Gift og har tre voksne døtre samt tre børnebørn.

Uddannelse: Traktormekaniker.

Stilling: Selvstændig.

- Jeg kan godt lide at være med til at sætte mit præg på omgivelserne. Der er mange spændende opgaver i byrådet, og man arbejder sammen med mange spændende mennesker. Det udvider ens horisont. Især er det interessant, når man kan se resultatet af en beslutning – og kan se, at det kunne lade sig gøre, fastslår Svend Madsen, der ikke er meget for at pege på en speciel politisk modstander, som han sætter størst pris på.

- Jeg synes, at jeg har et godt forhold til alle. Det sætter jeg pris på. Vi har selvfølgelig hver vores overbevisning, og deler ikke altid holdning til en sag, men vi arbejder alle for, at Mariagerfjord skal være en god kommune, siger han.

Annonce

Renovering af Mariager Skole

Svend Madsen brænder især for børne- og familie-området. Han har siddet i udvalget i næsten alle de år, han har været i byrådet, og i de seneste to sæsoner har han været udvalgsformand. Derfor ærgrer det ham, at renoveringen af Mariager Skole ikke for længst er blevet gennemført.

- Renoveringen af Mariager Skole kunne og burde have været færdig. Det var allerede et emne i den seneste valgkamp, og nu igen i denne. Det er jeg ked af. Jeg satte den endelige beslutning på dagsordenen i august 2020, men socialdemokraterne ønskede den udsat, indtil vi fik en tilkendegivelse fra §17, stk. 4-udvalget. Da den kom, var den på fire linjer, hvor der blot stod, at vi skulle huske at inddrage de lokale. Det ville vi nok selv have tænkt.

- Desværre betyder udsættelsen, at alting nu er steget med en tredjedel. Vi kunne have fået en del mere for de samme penge, hvis vi havde taget beslutningen sidste sommer, fastslår Svend Madsen.

Svend Madsen brænder især for børne- og familie-området. Derfor ærgrer det ham, at renoveringen af Mariager Skole ikke for længst er blevet gennemført. Foto: Annelene Petersen

Han er til gengæld glad for udviklingen i Assens, hvor der ved hans tiltræden som udvalgsformand var lagt op til, at Assens Skole skulle nedlægges, men hvor der nu i stedet er postet penge i at forbedre Assens Dagtilbud og Skole.

Annonce

Ventetid på byggeansøgninger

Mariagerfjordlisten stiller kun op med seks kandidater, så muligheden for, at listen får absolut flertal i byrådet, er ikke eksisterende. Men havde det været en mulighed, ville Svend Madsen som det første have sat ind overfor den lange ventetid, der er på behandling af byggeansøgninger.

- Der er 12 ugers ventetid fra modtagelsen af en byggeansøgning til, at vi ser på den. Det er ikke i orden. Vi har over 40 lokalplaner til behandling. Det bremser for meget. Jeg tror, at hvis der indledningsvis blev holdt et afklarende møde mellem bygherren og forvaltningen, ville det forkorte behandlingstiden væsentlig, siger Svend Madsen.

Annonce

Bo i Hadsund og arbejd i Aalborg

Af andre politiske tiltag, som Svend Madsen vil arbejde for i det nye byråd, nævner han blandt andet en markedsføring i Aalborg af Hadsund, Als, Øster Hurup og omegn som bosætningsområde for folk, der arbejder i den østlige del af Aalborg.

- En kvinde, der tidligere boede i det vestlige Aalborg og arbejdede i øst-Aalborg, er flyttet til Hadsund, og hun har opdaget, at det nu faktisk er hurtigere at komme til arbejdet i øst-Aalborg. Hvis det bliver kendt i Aalborg, vil det kunne øge bosætningen i Hadsund-området, mener Svend Madsen, der henviser til tidligere gode erfaringer med en kampagne i Århus for Hobro som bosætningssted for folk, der arbejdede i den jyske hovedstad.

Mød spidskandidaterne

Tirsdag 16. november afholdes kommunalvalg.

I ugerne op til valget bringer Mariager Avis en artikelserie med spidskandidaterne for de partier, der stiller op til valget.

Tidligere bragt:

Uge 34 Leif Skaarup (S)

Uge 35 Jens-Henrik Kirk (K)

Uge 36 Jørgen Hammer Sørensen (DF)

Uge 38 Mogens Jespersen (V)

Uge 39 Jens Maarup Lykke (Rad)

Uge 40 Peder Larsen (SF)

Uge 42 Malene Ingwersen (EL)

Uge 43 Per de Fries (NB)

Endelig mener Svend Madsen, at alle borgere i Mariagerfjord Kommune skal bidrage til kommunen. Derfor skal alle arbejde det, som de kan, også selv om de ikke er i stand til at arbejde mere end nogle få timer.

- Der er masse af opgaver i kommunen. Det kan være bygninger, der skal males, eller rengøring af udendørsarealer. Sådan noget arbejde er også okay at lave. Intet arbejde er bedre eller ringere end andet. Arbejde er arbejde, og ved at arbejde bidrager man til samfundet, fastslår spidskandidaten for Mariagerfjordlisten.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Krav om coronapas for alle kommunalt ansatte i Mariagerfjord Kommune: Kommunale ledere skal foretage stikprøvekontrol

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Millionbeløb sendes efter Mariager-festival: - Nu kan vi koncentrere os om at skabe rammerne

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny driftsbestyrer på veteranjernbanen: Katrine er på flere måder en mønsterbryder

Mariager Avis

Restaurant genåbner med ny forpagter: Nyt liv i Hobro-restaurant

Mariager Avis

Mere og yngre girlpower i det nye Mariagerfjord byråd

Mariager Avis

Konservativ er nyt medlem af den skrumpede 'Mariager-gruppe'

Mariager Avis

Eksperterne har fældet dom over spækhuggeren, og der er ikke stor optimisme:  - Vi er enige om, at den ikke er strandet

Mariager Avis

Se dronevideo af spækhugger, fanget mellem revlerne nær Øster Hurup: - Jeg er ikke ekspert, men jeg synes, den ser stor ud

Mariager Avis

Levende spækhugger mellem revler på Kattegatkyst: Se privatoptagelse af det storslåede pattedyr i bevægelse

Mariager Avis

Tabt formandspost satte skår i valgglæden hos Mariager-politiker

Mariager Avis

Se listen over de mest populære politikere i Mariagerfjord Kommune: Tre nye ansigter har fundet vej til top fem siden 2017

Mariager Avis

Efter elendigt valg: Markant DF-koryfæ opgiver straks kommunalpolitiske ambitioner

Mariager Avis

En tredjedel af byrådet i Mariagerfjord udskiftet ved valget: Få overblikket over dem, der går ud og kommer til

Mariager Avis

Pia Adelsteen har smækket døren i til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune: - Jeg gider simpelthen ikke mere

Mariager Avis

Mogens Jespersen genvinder borgmesterposten: Mariagerbaseret fremgang hos støtteparti sikrer blå blok sejren

Mariager Avis

Rødtlys-kørsel ved skolebørns lyskryds endte med mulig vold fredag morgen: Politiet efterlyser vidner i fjordby

Mariager Avis

Bare rolig: Den savnede kongepython er dukket op igen - og den var ikke nået langt væk

Mariager Avis

Kongepython er løs i landsby: Ejer insisterer på, at slangen har brugt toilettets afløb som flugtvej

Mariager Avis

Kristina har overtaget Strikkehjørnet, fordi hun ikke kunne lade være

Mariager Avis

Send en julehilsen og støt Mariager Spejderne

Mariager Avis

Julekalender-succes gentages til fordel for julebelysningen i Mariager

Mariager Avis

Med udgangspunkt i sit eget liv vil spidskandidat for Kristendemokraterne, Hanna-Maria Lyng, vil sikre psykologhjælp til unge og øge fokus på søskende til handicappede

Mariager Avis

Boligpriserne stiger stadig i Mariagerfjord Kommune

Annonce