Annonce
Mariager Avis

Tre generationer bag Svanen

Medejer af Svanen, Peter Bøgh: Svanen kan tilbyde gæsterne en lille frokost, som bliver tilberedt på stedet. Foto: Morten Lund
Mor, søn og barnebarn sørger for, at turbåden Svanen giver turister oplevelser af Mariager Fjord
Annonce

Mariager: Mariager Fjord er Danmarks længste egentlige fjord, og turbåden Svanen har hvert år siden 1994 sejlet vandet tyndt, når egnens turister skulle opleve fjorden fra vandsiden. Bag Svanen står familien Bøgh, der altid har drevet sejladserne.

- Min mor og jeg tegnede Svanen, som så blev bygget på Hvide Sande Skibs- og Bådebyggeri. Og familien har selv drevet sejladserne i alle årene, fortæller med-ejer af Svanen, fortæller Peter Bøgh.

Siden har Svanen været en familiedrevet virksomhed, som i dag styres af Henny Bøgh bag telefonerne, af Peter Bøgh, som står for det administrative arbejde, og Magnus Bøgh, der er klædt på til at kunne føre skibet.


Publikum efterspørger ganske enkelt først og fremmest turene mellem Mariager, Bramslev bakker og Hobro, så det indretter vi os selvfølgelig efter

Peter Bøgh, medejer af Svanen


Passagerkapaciteten på ”hjuldamperen” er 98 personer, og Svanen har ældre- og handicapvenlige adgangs- og toiletforhold.

Svanen har fra starten sejlet på ruter i hele Mariager Fjord, men efterhånden er skibet en sjælden gæst i Hadsund.

- Publikum efterspørger ganske enkelt først og fremmest turene mellem Mariager, Bramslev bakker og Hobro, så det indretter vi os selvfølgelig efter, siger Peter Bøgh.

Annonce

Natur og kultur

Inderst i Mariager Fjord ligger Hobro med sine hyggelige gader og livlige havn, der blandt andet byder på et enestående Lystfartøjsmuseum, Danmarks eneste gasmuseum, små cafeer og masser af stemning. Lidt uden for byen ligger Vikingecenter Fyrkat og vikingeborgen af samme navn.

Fra Hobro passerer man fra søsiden først Østerskoven med noget af Danmarks ældste egeskov. Siden følger på fjordens nordside de fredede Bramslev Bakker, hvor passagerer på Svanen har mulighed for at stå af og på. Her blandt enebær og vilde roser er det muligt at tage madkurven med i land eller bade fra stranden, der har Blåt Flag.

Mariager, Rosernes By, er et kapitel for sig. Toppede brosten og bindingsværkshuse med roser og stokroser hensætter de besøgende til svundne tider. Her kan man besøge den fascinerende gamle Birgittiner Kirke og Kloster, stige om til Veteranjernbanen eller gå på opdagelse i Danmarks Saltcenter.

Trekantruten er en mulighed for at kombinere en tur med Mariager Fjords Svanen med en togtur med Mariager - Handest Veteranjernbane og en lokal bus Handest - Hobro eller omvendt. På ruten kan et af de smukkeste stykker Danmark opleves. Turen udgår fra både Mariager og Hobro Havn.

Turbåden Svanen ligger til i Hobro, Bramslev Bakker, Mariager, og Hadsund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Ny skoleleder til Asferg Skole

Mariager Avis

Solnedgangstur med veterantoget

Mariager Avis

Formand: Mariager Tennisklub er en bitte, god og hyggelig klub

Mariager Avis

Monica i Havndal fik sin flise

Mariager Avis

- Jeg tager gerne en vikartime

Annonce