Annonce
Mariager Avis

Udenrigsministeren åbner folkemødet i Mariager

Udenrigsminister Jeppe Kofoed holder åbningstalen ved folkemødet i Mariager 28. august. Arkivfoto Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Jeppe Kofoed holder åbningstalen, når en lang række politikere, organisationer og EU-interesserede gæster mødes på havnen i Mariager 28. august for at debattere EU og fællesskabets fremtid.

Mariager: Når folkemødet i Mariager 28. august skydes i gang, er det udenrigsminister Jeppe Kofoed, der holder åbningstalen.

- Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få Jeppe Kofoed til Mariager, for det giver super god mening, da han som udenrigsminister har et godt indblik i både det historiske og hvor Danmark skal hen i forhold til det europæiske samarbejde, siger Signe Møller Preisler, der er projektleder i Den Danske Europabevægelse, som er arrangør af folkemødedagen, der har fokus på EU set fra en dansk synsvinkel.

Folkemødet holdes på havneområdet i Mariager, hvor der med inspiration fra folkemødet på Bornholm vil blive rejst to store telte med hver sin scene, hvorfra der vil blive holdt en række oplæg og debatter med blandt andre lokale og nationale politikere samt danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

Annonce

Blandt sidstnævnte har den konservative Pernille Weiss, den radikale Karen Melchior og socialdemokraten Niels Fuglsang sagt ja tak til et komme til Mariager for at debattere EU og fællesskabets udvikling.

- Afhæng af deres arbejde i parlamentet er det også muligt, at Morten Løkkegaard og Asger Christensen fra Venstre vil deltage, tilføjer Signe Møller Preisler.

Mød politikere og organisationer

Udover de store telte med siddepladser vil der være en række mindre stadepladser på havnepladsen, hvor repræsentanter fra SF, Konservative, Venstre, Socialdemokratiet og Radikale Venstre vil være klar til at gå i dialog med alle interesserede.

Det samme gælder for en række organisationer samt medlemmer af de danske repræsentationer i henholdsvis Europa-Parlamentet og Kommissionen.

- Desuden har vi lavet en aftale med European House, der er et internationalt projekt med fokus på fremtidens Europa. De deltager med en masse europæere fra flere lande, der kommer til Mariager, for at gå i dialog med både folkemødegæster og - deltagere, siger Signe Møller Preisler.

Annonce

Mad og drikke

Skulle man få behov for noget at styrke sig på er der lavet aftale med A’porta som vil være til stede på folkemødepladsen på havnen med salg af drikkevarer.

- Er det sulten, der skal stilles, er det byens spisesteder - Café Salt, Havne Grillen, Postgaarden, Mariager Bistro samt A’porta, der dækker ind og er klar til at modtage de mange gæster, siger Signe Møller Preisler.

Annonce

Parkeringsmuligheder

Fra europabevægelsens side håber man, at folkemødet i løbet af dagen vil kunne tiltrække omkring 2500 gæster med interesse for politik og særligt EU-politik. Af den grund vil Ny Havnevej være lukket af fra Fjordgade til Mariager Saltcenter, mens trafikken i det øvrige Mariager ikke vil være påvirket.

Da det antages, at de fleste udenbys deltagere ved folkemødet vil komme i egen bil, har Den danske Europabevægelse lavet aftale om, at der vil blive etableret parkeringsarealer ved Mariager Hallen, Mariager Skole og Mariager Efterskole.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Bredt budgetforlig i Mariagerfjord tilfører handicapområdet 54 millioner kroner: Det skulle have været sket tidligere

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Folkemøde på jagt efter 3000 frivillige og ledige senge: Vil du leje dit hus eller værelse ud, så kom!

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Er mod sin vilje vendt tilbage til Danmark efter at have boet 25 år i England: Brexit-flygtningen er ny direktør for næste års folkemøde i Mariager

Mariager Avis

Tag på stemningsfuld solnedgangstur med veteranjernbanen

Mariager Avis

Lort i vandet førte til badeforbud ved Mariager strand

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen hammer Sørensen ejer fem udlejningsejendomme og den fædrene gård

Mariager Avis

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Jørgen Hammer Sørensen: Byrådsarbejde er som en boksekamp

Mariager Avis

Jens-Henrik Kirks favoritsted i hjemmet er køkkenet: Jeg elsker at lave mad

Mariager Avis

For den konservative spidskandidat i Mariagerfjord Kommune, Jens-Henrik Kirk, kommer renovering af Mariager Skole før alt andet

Mariager Avis

170 hektar solcellepark med fire meter høje paneler skal etableres i Handest Hede

Mariager Avis

Lyst til debat: Over 3.000 besøgende til EU-dagen i Mariager

Mariager Avis

Opsplitning af parti ryster ikke venstreborgmester: - Vi arbejder som om, intet har ændret sig på Christiansborg

Mariager Avis

Der gøres klar til stort rykind ved EU-dagen på Mariager Havn

Mariager Avis

Leif Skaarup: Jeg vil det brede samarbejde

Mariager Avis

Tager på jagt med 10 kilo dynamit

Mariager Avis

Årets sidste åbningsdag for Café Færgestedet

Mariager Avis

Sødisbakke Festival 2021 afholdes i en light-udgave

Mariager Avis

Video: International garagerock skabes i en gammel stald ved Hem

Mariager Avis

Kør gratis med veterantog hele dagen

Mariager Avis

Grimme skibe bliver forvist fra havnen: Nu skal skibene fremme et attraktivt havnemiljø

Mariager Avis

Få indflydelse på Mariagerfjord Kommunes budget

Mariager Avis

Huxi Bach laver EU-satire ved debat-dag i Mariager

Mariager Avis

Centralkøkken har fokus på økologi og hjemmelavet mad

Annonce