Annonce
Mariager Avis

Udforsk Mariager og omegn på ny vandrerute

"Vi kommer helt ud i hjørnerne. Med denne vandrerute får vi vist nogle af de fineste ting i både Mariager og den natur, der omkranser byen", siger Mette Wessel Fyhn, der er projektleder i Mariagerfjord Kommune, der har anlagt en ny vandrerute i og omkring Mariager. Foto: Frank Pedersen
Den nye fem kilometers vandrerute i og omkring Mariager er i særklasse, da den kombinere by- og naturoplevelser.

Mariager: En ny fem kilometers vandrerute i Mariager er godt på vej. Selve ruten er fastlagt, det der mangler er, at der bliver opsat rutevisere, hvilket vil ske i uge 28. Desuden vil der efter sommerferien blive opsat formidlingsskilte og lavet en folder, der beskriver ruten.

Her på siden kan du se et kort, hvor ruten er tegnet ind. Med det i hånden kan du allerede nu begive dig ud på rundstrækningen.

Projektleder fra Mariagerfjord Kommune, Mette Wessel Fyhn, fortæller, at det der gør den nye rute til en vandrerute i særklasse er, at den til forskel fra langt de fleste andre afmærkede ture kombinerer by- og naturoplevelser.

Annonce

- Vi kommer helt ud i hjørnerne. Med denne vandrerute får vi vist nogle af de fineste ting i både Mariager og den natur, der omkranser byen, siger Mette Wessel Fyhnn.

Som eksempler på disse steder opremser hun: Østergade, Maren Finds Dalen, Oksendalen, Alstrup Krat med fortidsminder, der er i top fem over de fineste i landet. Dertil kommer flere steder med kig til Mariager Fjord samt ikke mindst Hohøj, der er Danmarks største bronzealder-gravhøj.

At der i det hele taget er brug for en afmærket rute - man kan jo godt gå en tur uden - skyldes ifølge Mette Wessel Fyhn, at erfaringerne viser, at folk gerne vil ledes rundt.

- Panoramaruten mellem Hobro og Bramslev Bakker er blevet vildt populær efter der kom en afmærket rute. For 10 år siden var der ingen skilte og ikke særlig mange vandre, selv om man kunne gå den samme rute som nu. Det at der kommer en pil, der anviser vejen gør, at folk føler sig mere trygge ved at gå turen, siger hun.

- Desuden hjælper afmærkningen af ruten i Mariager med omegn til, at man lettere kan finde vej, for der er stier, som vil være svære at finde uden, fortsætter Mette Wessel Fyhn.

Et af de ønsker, der har været i forbindelse med tilblivelsen af den nye vandrerute, har været at få koblet Mariager by sammen med Hohøj samt Alstrup Krat.

- Skal man eksempelvis fra Mariager til Hohøj, vil man ofte køre. Man vil derfor ikke være opmærksom på, at man kan få en naturskøn tur ud af det undervejs, fortæller Mette Wessel Fyhn.

Opføre dig ordentligt

En god del af vandreruten forgår på privat jord. Forud for den endelige udformning er der derfor blevet holdt dialogmøder med de omkring 10 lodsejere, der alle har sagt ja til at være med i projektet, selv om nogle i begyndelsen var lidt skeptiske over for udsigten til at have en offentlig sti på deres jord.

Der går nogle uger før vandreruten er afmærket. Med dette kort i hånden kan du allerede nu begive dig ud på rundstrækningen. Illustration Mariagerfjord Kommune

- Vi er meget glade for, at vi har kunnet lave frivillige aftaler med alle de lodsejere, vi har spurgt, siger Mette Wessel Fyhn.

Da aftalerne er frivillige, understreger hun, at det er vigtigt, at folk der benytter vandreruten opfører sig ordentligt.

- Det der kan trætte lodsejere, som stiller deres jord til rådighed for offentligheden er, når folk ikke opfører sig ordentligt. Derfor skal man huske, at hunde skal holdes i snor, man skal tage sit affald med hjem og man skal ikke køre på mountainbike de steder, hvor man ikke må, pointerer Mette Wessel Fyhn.

Annonce

En rute for hele familien

Mette Wessel Fyhn fortæller, at den nye vandrerute er tilrettelagt, så den med sine fem kilometer har karakter af en almindelig god spadseretur, hvilket gør, at den appellerer til både Mariagers borgere og de mange turister, der besøger byen. Desuden er det en tur, hvor man ikke nødvendigvis skal iføre sig vandrestøvler og afsætte en dag til at komme hele vejen rundt.

Mette Wessel Fyhn er uddannet arkæolog. Før hun blev ansat som projektleder i Mariagerfjord Kommune, har hun i mange år arbejdet med udvikling af vandring, vandreturisme samt formidling på Hærvejen. " Jeg kan selv godt lide at trække stikket og komme ud at gå ture på mellem 5 og 12 kilometer og helst på stier, hvor man får naturoplevelser væk fra asfalten. Så jeg er absolut selv i målgruppen for den nye vandrerute i Mariager og omegn", siger hun. Foto: Frank Pedersen

- I sværhedsgrad er det en rute, som hele familien kan få glæde af. Nogle steder går den dog ad trampestier og andre steder er den relativ kuperet, så den er ikke egnet for gangbesværet, siger Mette Wessel Fyhn, der oplyser, at vandreruten på sit højeste sted - Hohøj - når op i en højde af 112 meter.

Annonce

Nye ruter er på vej

Den nye vandrerute er blot en af de vandreruter og -stier Mariagerfjord Kommune har tænkt sig at anlægge i den kommende tid i hele kommunen. Blandt dem er yderligere en rute i og omkring Mariager, som bliver på godt 10 kilometer, hvor man flere steder kommer helt ned til fjorden.

- Tanken er, at Mariagerfjord Kommune skal blive til en kommune, hvor man har lyst til at gå og vandre uanset, om man bor her eller er på besøg som turist, fortæller Mette Wessel Fyhn.

Annonce
Annonce
Mariager Avis

De plyssede venner holder det årlige fætter- og kusinetræf hos Veteranbanen

Annonce
Annonce
Mariager Avis

Undgå at badebassinet bliver en virus- og bakteriesump

Annonce
Forsiden netop nu
Mariager Avis

Tørken sætter damplokomotiv på pause

Mariager Avis

Find de ukendte lækkerier i naturen

Mariager Avis

Nyt radikalt medlem af Mariagerfjord Byråd

Mariager Avis

Politiske efterdønninger i Mariagerfjord: Dansk Folkeparti overtager Radikale Venstres plads i økonomiudvalget

Mariager Avis

Søde bær og bløde blade: Giv børnene oplevelser i haven

Mariager Avis

Det skal du vide før du anlægger havedam

Mariager Avis

Brænd krudt af: Fem motionslege for hele familien

Mariager Avis

Stråtækt ejendom brændt ned til grunden ved Edderup: Politiet leder stadig efter brandårsagen

Mariager Avis

Udforsk Mariager og omegn på ny vandrerute

Mariager Avis

Havnens Venner klar til aktiv sommer

Mariager Avis

Sidste forhindring for cykelsti ryddet af vejen

Mariager Avis

Byråd sagde ja til første fase af MIK’s projekt

Mariager Avis

Ny gratis attraktion på fjorden: Vandpark for børn, unge og alle andre legebørn

Mariager Avis

Kuffert-dag for fuld musik

Mariager Avis

Jutlander Bank er ny hovedpartner i Hobro IK

Mariager Avis

Radikale udvider listen til kommunalvalget i Mariagerfjord

Mariager Avis

Ferietid er læsetid

Mariager Avis

Rutineret regnedreng runder skarpt hjørne

Mariager Avis

Landsbyfestival med Mek Pek i Gjerlev

Mariager Avis

Mariager Fysioterapi er flyttet i nye lokaler med plads til holdtræning

Mariager Avis

Landsbyfestival i Mellerup hele uge 26

Annonce