Annonce
Melfar Posten

Alene i vildmarken i Norge: Nicklas og Emils venskab har bestået den ultimative test

- Noget af det, vi har lært i vildmarken, er, at man en gang imellem skal stoppe op, træde to skridt tilbage og se sit liv fra oven. Hvis du ikke kan sætte et flueben ud for, at du er den, du gerne vil være, og at du er på vej derhen, hvor du gerne vil være, så skal du lave noget om, siger Nicklas Flenø Mikaelsen (tv) og Emil Fammé Hansen. Foto: Mille Thomsen.
Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen er deltagere i DR-programmet Alene i Vildmarken, der handler om at overleve i den norske vildmark længst muligt. Og det er ikke det første ekstreme eventyr, de to venner har kastet sig ud i.

Sønder Aaby: Hver torsdag har danskerne i de seneste uger kunne følge Nicklas og Emil fra Sønder Aaby i DR1-programmet "Alene i Vildmarken". Her konkurrerer de med de andre deltagere om at klare sig længst muligt i den nordnorske vildmark.

Om de vinder programmet er stadig en hemmelighed, men vi kan dog afsløre, at Emil Fammé Hansen og Nicklas Flenø Mikaelsen stadig er i live og gode venner, da avisen møder dem på den firelængede gård i Sønder Aaby, hvor de bor sammen med Nicklas' far.

- Jeg tror, der skal meget til at slå vores venskab i stykker. Faktisk tror jeg aldrig, det kommer til at ske. Vi har tit snakket om, hvor privilegerede vi er, at have det venskab vi har. Det er ikke alle, der i en livstid kommer til at få så god en kammerat. Vi er nærmest som familie - som brødre, fortæller Emil Fammé Hansen om det venskab, der begyndte, da Emil i 2. klasse flyttede ind på samme villavej som Nicklas.

Annonce

- Vi deler alle højdepunkter og alle nedture i livet. Vi har stået hinanden bi i rigtig meget, fortæller Nicklas Flenø Mikaelsen.

Jorden rundt på cykel

Vildmarken i Norge er ikke det første ekstreme eventyr, de to venner har kastet sig ud i. Før de meldte sig til tv-programmet rejste de jorden rundt på cykel sammen, og tilbagelagde 24.391 kilometer i sadlen over bjergkæder og på lange øde strækninger.

- I 1992 cyklede min far jorden rundt, så jeg er vokset op med alle mulige eventyrlige fortællinger fra hans rejse. Da jeg var lille, hvor man normalvis får sunget godnatsang eller fortalt en godnathistorie, læste min far i stedet op af sin dagbog, fra da han cyklede jorden rundt. Så jeg er blevet fodret med historier gennem hele min opvækst, og det har inspireret mig i sådan en grad, at jeg selv fik lyst til at gøre det, fortæller Nicklas.

Allerede som 12-årige blev de to derfor enige om, at de ville følge i hans fodspor og cykle jorden rundt.

- Vi fór over i skolen og fortalte alle vores venner, at vi skulle cykle jorden rundt, og vi blev selvfølgelig hurtigt pillet ned, griner Nicklas.

-Men det var bare benzin på vores bål. Hvis der er nogen, der siger, vi ikke kan, så er det lidt sjovere at gøre det, tilføjer Emil.

Den 22. september 2018 drog de afsted med cyklerne læsset med udstyr - herunder en drone og kameraer til at dokumentere rejsen på sociale medier.

- I Sydamerika kunne vi sagtens cykle over 500 kilometer imellem byerne. Vi havde en taske fyldt kun med pasta,  for vi vidste, at der godt kunne gå mellem syv og otte dage, før vi kunne købe mad igen, fortæller Emil. Privatfoto

- Vi cyklede med 45 kilo på hver cykel, og vi har aldrig nogensinde cyklet før. Men formen kom hen ad vejen og at krydse Andesbjergene gjorde ikke formen ringere. En dag cyklede vi omkring 220 kilometer og steg cirka 3500 højdemeter på en dag, det kræver lidt, fortæller Nicklas.

- For at sætte det i perspektiv, så er det lidt ligesom at tage sin far bag på cyklen og tage et sugerør i munden til at trække vejret igennem, så tynd er luften i de højdelag, tilføjer Emil.

De blev hurtigt enige om, at rejse indtil pengepungen var tom og nåede at cykle gennem Tyskland, Indien, Sri Lanka, Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesien, Borneo, Australien, New Zealand, Cook-øerne, Argentina, Chile og Bolivia - før corona satte en stopper for eventyret.

De kom hjem den 21. marts 2020 i deres livs form.

Annonce

En rejse ind i sig selv

Da de kom hjem, blev de opfodret af deres følgere på sociale medier til at melde sig til tv-programmet "Alene i Vildmarken", der som noget nyt var for makkerpar - og snart var et nyt eventyr i sigte.

- Det første, vi tænkte, var, at vi skulle på McDonalds og have en Big Tasty Bacon, for nu skulle vi fandme tage på. Vi var rigtig tynde efter jordomrejsen, siger Emil og griner.

Den efterfølgende tid gik med at forberede sig både mentalt og fysisk til at overleve i vildmarken og på et uvist tidspunkt i 2020 gik turen afsted til Norge. Her blev de efterladt med de vigtigste fornødenheder -  lommeknive, sav, økser, kogegrej, to kopper, tændstål, to presenninger, 50 meter snor, to fiskegarn, liggeunderlag og soveposer, samt et par rene underbukser og en tandbørste - uden tandpasta vel at mærke.

- Den kunne man både rede håret og børste tænder med, griner Nicklas.

Turen viste sig at være en helt anden oplevelse end jordomrejsen, for når der ikke var mere at tale om, var der masser af tid til tanker og selvransagelse.

Cykeldrengene

23-årige Emil Fammé Hansen og 24-årige Nicklas Flenø Mikaelsen bor på en gård i Sønder Aaby sammen med Nicklas' far Poul eller "Polle".

De er begge opvokset i Fredericia - og blev studenter i 2017 fra henholdsvis Silkeborg Gymnasium og Fredericia Gymnasium.

Siden da har de brugt 1,5 år på at rejse jorden rundt på cykel og deltaget i tv-programmet "Alene i Vildmarken" på DR1.

Emil og Nicklas kalder sig "Cykeldrengene", og man kan følge dem under det navn på både Facebook, Instagram og Youtube eller på hjemmesiden cykeldrengene.dk.

- Det er en rejse ind i sig selv, meget mere dybdegående end man kan forstille sig. Hele livet kører gennem hovedet. Hvem er jeg? Hvordan kan jeg blive et bedre menneske? Hvad gør mig glad? Man føler ikke, at man kender sig selv, og man bliver næsten bange for tankerne, siger Nicklas og tilføjer:

- Man har mange tanker og ambitioner derude om at være et andet og bedre menneske, når man kommer hjem. Men så snart man rammer en civiliseret hverdag igen, så glemmer man hurtigt det, man lover sig selv. Derfor lavede vi en video derude, for at kunne huske det, når vi kom hjem.

Annonce

Store projekter i støbeskeen

"Alene i Vildmarken" har både givet erfaring og netværk, som de kan bruge i fremtiden, hvor de drømmer om at lave deres eget tv-program.

- Vores drøm er at lave et tv-program, hvor vi cykler verden rundt. Et frisk pust lidt a la "Kurs mod Fjerne Kyster", men med mere fart over feltet og en masse positiv energi, fortæller Nicklas.

I øjeblikket arbejder de begge hos Postnord, hvor de sorterer pakker, og ved siden af arbejder de på projektet "Cykeldrengene", som netop er blevet oprettet som en rigtig virksomhed. Snart skal de ud og holde foredrag - både om vildmarkseventyret og om jordomrejsen.

- Vi vil gerne sprede positiv energi og dele ud af vores erfaring og rejseglæde. Vi vil gerne inspirere folk til at drage ud og få noget horisont og perspektiv på verden, siger Emil.

Hjemme i Sønder Aaby står de to cykler, der bar Nicklas og Emil jorden rundt. Foto: Mille Thomsen

Også et andet større projekt er i støbeskeen. I uge 25 har de nemlig planer om at køre Fyn rundt på en indisk Rickshaw-cykel for at opleve øens natur, kultur og fynboernes gæstfrihed. Turen bliver dokumenteret på Cykeldrengenes YouTube-kanal.

- Vi lever lige nu og tager en dag ad gangen. Vi lever og ånder for at sprede god energi og komme ud og opleve verden, lære os selv bedre at kende og dele ud af den viden vi får etableret hen ad vejen, siger Nicklas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Melfar Posten

Bøder er ikke den eneste grund til at sænke farten på vandet: Marsvin kan blive forstyrret af motorstøj 500 meter væk

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Den store dag blev udskudt tre gange: Efter over et års forsinkelse blev Valdemar konfirmeret som den sidste fra sin klasse

Melfar Posten

Jublende restaurantejer sælger mere end 100 schnitzler om dagen på Nørre Aaby Station: - Det har været totalt overvældende

Annonce