Annonce
Melfar Posten

Du kan ikke komme til Thailand, men Thailand kan komme til dig: Polla ruller ud og laver restaurantmad fra sin food truck

Pornkanok Kiattichaikorn har kombineret drømmen om at lave mad med ønsket om at møde mennesker i sin rullende restaurant, der kommer rundt i hele Trekantområdet. Alle fredage er hun at finde i Middelfart. Foto: Mia Harm Madsen
Nyudlært kok har sat hjul på drømmen om egen restaurant og kører rundt i Trekantområdet med sin mad-bil.
Annonce

Middelfart/Trekantområdet: Vi kan ikke komme nogen steder lige for tiden. Hverken til Thailand eller på restaurant. Men Pornkanok Kiattichaikorn fra Middelfart har en løsning, der fixer begge dele og som kan stille din trang til eksotisk mad: Hun har lavet en rullende restaurant, der kører ud i hele Trekantområdet.

Den nyudlærte kok har altid drømt om at have sin egen restaurant, og da hun i sommer færdiggjorde sin danske kokkeuddannelse, fik hun hjul under den drøm. Hun og ægtemanden Stig Petersen valgte at investere i en food truck, og nu er hun rullende i thaimad i sin farvestrålende bil med navnet Kao Thai by Chef Polla.

- Jeg kan lide at snakke med folk, og jeg kan lide at lave mad, og her kan jeg gøre begge dele, siger kokken, der ikke synes, at hun ville få stillet behovet for social kontakt, hvis hun skulle stå i et køkken i en restaurant.

På denne måde kommer hun ud i et stort område og kan hyggesnakke alt det, hun vil.

Annonce

Fredage i Middelfart

Food trucken er muligvis en rigtig god idé lige for tiden, hvor coronaen spænder ben for mange af de aktiviteter, vi plejer at foretage os.

- Du kan ikke komme til Thailand lige for tiden, men Thailand kan komme til dig, griner Pornkanok Kiattichaikorn, hvis kælenavn er Polla.

Skulle du have lyst tillidt ekstra krydderi i din mad, så klarer Pornkanok Kiattichaikorn også sagtens det. Ellers er graden af chili tilpasset i maden, så de fleste danskere burde kunne spise det. Foto: Mia Harm Madsen

Det er kun to måneder siden, den lille food truck rullede ud fra Middelfart første gang, men det er allerede Pornkanok Kiattichaikorns fornemmelse, at flere og flere får øjnene op for den rullende mulighed.

- Vi har lavet en fast køreplan, der gælder 14 dage ad gangen. Den ligger på min Facebookside. Vi laver aftaler med for eksempel de lokale brugsforeninger, hvor vi får lov at holde på deres parkeringsplads, og de vil gerne have mig ind, for så kommer der også flere kunder i deres butik. Kunderne tager godt imod mig, og i mange byer er der måske kun et enkelt pizzeria eller burgerbar, så de vil gerne have noget anderledes mad, når jeg kommer ud til dem, siger hun.

Maden, som Pornkanok Kiattichaikorn serverer fra sit rullende køkken, er tilpasset danskernes smagsløg. Derfor er der ikke så meget chili i, som man vil kunne få, hvis man rejste til Thailand og spiste klassisk thaimad.

- Men der er nogle kunder, der har rejst i Thailand og gerne vil have det stærkt, og det klarer jeg naturligvis, siger hun.

Retterne, som Pornkanok Kiattichaikorn serverer fra Kao Thai-bilen  kan varieres med forskellig slags kød og ris eller nudler. Alt sammen på kundens ønske. Priserne starter ved 45 kroner og slutter lige under 100 kroner.

Alle hverdage er den lyserøde mad-bil på farten, men hver fredag er den i Middelfart. Når ikke julebyen tager pladsen på Torvet, holder den der, men indtil julebyen er pillet ned, finder du Kao Thai by Chef Polla ved siden af Kring Chokolade i Algade.

Du kan også finde Kao Thai by Chef Polla på Facebook, hvor du kan studere både menuen og køreplanen.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Melfar Posten

Stribonit lander direktørjob

Annonce