Annonce
Melfar Posten

Parkerings-skilte pillet ned: Fik folk til at glemme elementær regel

Parkeringsskiltene er blevet fjernet i Havnegade. Foto: Michael Patrick Larsen
Mange opfattede skiltene som misvisende, og det resulterede i parkeringsbøder, når folk ikke overholdt den såkaldte ti-meter-regel. Derfor har kommunen taget konsekvensen og fjernet skiltene for at undgå misforståelser.

Middelfart: Siden starten af december er folk i Havnegade blevet mødt af tomme rammer, hvor der førhen var de blå parkeringsskilte, der anviste en tidsbegrænsning på tre timer for parkering i gaden.

Men hvorfor blev skiltene pludselig fjernet?

For at forstå det skal vi lige have rusket op i færdselsloven. Det forklarer Uffe Høybye, der er trafik- og vejchef i Middelfart Kommune.

Annonce

- Færdselsloven har en parkeringsregel, der hedder ti-meter-reglen. Det vil sige, hvis der er en indkørsel til et parkeringsområde, så gælder ti-meter-reglen, ligesom den også gælder ved alle vejkryds, siger han om reglen, der gør, at man ikke må parkere inden for ti meters afstand af de forskellige udkørsler fra parkeringsområderne i Havnegade.

- Skiltene var sådan set rigtige nok – man må gerne parkere i Havnegade. Men ti-meter-reglen gør, at der reelt kun er to-tre parkeringspladser på strækningen fra Torvet til Gimbels Gyde, siger trafik- og vejchefen.

Misvisende

Ifølge Uffe Høybye har parkeringskiltene skabt forvirring hos flere. Folk har glemt alt om ti-meter-reglen og har misforstået de tidligere parkeringsskilte som et udtryk for, at det var lovligt at parkere på hele stykket - altså også for tæt på indkørsler til parkeringsområder.

- Vi er nået til et punkt, hvor vi siger, at den skiltning, der har været, kan folk ikke finde ud af. Derfor har vi taget dem væk. Jeg synes, der er for mange, der får parkeringsbøder, og folk har jo syntes, at det er uretfærdigt, og at skiltningen har været misvisende, siger Uffe Høybye.

Fjernelsen af skiltene betyder også, at der ikke længere er tidsbegrænsning for parkering på stykket.

- Vores tidligere holdning har været, at vi gerne vil have så mange tre-timers-parkeringspladser som muligt, fordi det er vigtigt for byen. Men det er den der afvejning, som vi jævnligt sidder med, når noget taler for det ene, og noget andet taler for det andet. Det er her, jeg synes, det er tippet over til den anden side, så nu prøver vi det her, siger trafik- og vejchefen og slår fast, at det godt kan blive lavet om igen på et senere tidspunkt.

Bilister skal altså fortsat overholde ti-meter-reglen, selvom der ikke længere er tidsbegrænset parkering, hvis de vil undgå parkeringsbøder.

Vi er nået til et punkt, hvor vi siger, at den skiltning, der har været, kan folk ikke finde ud af. Derfor har vi taget dem væk.

Uffe Høybye, trafik- og vejchef i Middelfart Kommune
Annonce
Melfar Posten

KirkeKino

Annonce
Melfar Posten

Jakob Sveistrup giver intimkoncertRestaurant Marsvinet

Annonce
Melfar Posten

Skatere vil have plads på ny marina: Nu går jagten på penge til udendørs og indendørs baner i gang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Butikken er Christians anden dagligstue: Corona og Byens Bedste har givet endnu mere lokal opbakning til Ejbys herretøjsforretning

Melfar Posten

Nytårskoncert med Vokalgruppen Fontana i Asperup kirke

Melfar Posten

Nytårsjazz i Ejby Kirke

Melfar Posten

Karen Blixens liv og forfatterskab

Melfar Posten

Skolebørn fikser deres egne cykler i nyåbnet værksted: - Vi vil gerne have, at vores elever bliver selvhjulpne

Melfar Posten

Stressramte Hanne kom ovenpå igen med urgammel bevægelsesform: - Jeg var ikke kommet igennem det uden

Melfar Posten

Stor nytårskoncert klar til at slå dørene op trods restriktioner

Melfar Posten

Ung præst vender næsen hjemad: - Jeg glæder mig til at slå rod med min kone og børn

Melfar Posten

Blomster til formanden: Jens hyldes for sit arbejde for seniorerne i Brenderup

Melfar Posten

Maria tipper Nordvestfyn om de bedste bøger: - Min læge sagde, at det var en dårlig idé, at jeg blev ved med at læse

Melfar Posten

Spar Nord sætter lys på Middelfart i nyt handelskoncept: - Selvom vi flytter, vil vi gerne byen

Annonce