Annonce
Melfar Posten

Initiativ udviklet på et døgn: Nu kan du støtte de nedlukkede forretninger med gavekort

Fra venstre: Ole Ebdrup Andreasen, direktør i Brugsforeningen for Middelfart og Omegn, Claus Hansen, ejer af Restaurant Marsvinet, og Henrik Karlskov, bestyrelsesmedlem i brugsforeningen. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Ole Ebdrup Andreasen, direktør i brugsforeningen, har sat en støtteplatform i søen, der skal hjælpe de nedlukkede restaurationer og hoteller.

Opdateret 12. december kl. 10 med oplysninger om platformen

Nordvestfyn: Mindre end et døgn efter, at sundhedsmyndighederne annoncerede en delvis nedlukning af Middelfart Kommune, er et støtteinitiativ udsprunget.

Det er Ole Ebdrup Andreasen, direktør i Brugsforeningen for Middelfart og Omegn, der med hjælp fra Brobygning Middelfart har udviklet en digital platform, hvor man kan købe gavekort til de restaurationer, hoteller og biografen i Middelfart, der nu må lukke ned - foreløbig indtil 3. januar.

Annonce

- Nu står hele restaurationsbranchen og hotellerne overfor, at deres højsæson nu bliver sat på standby. Det her skal sikre, at der - når de må åbne op igen på den anden side af den her nødvendige nedlukning - er midler, der er klar til at blive brugt og omsætning i deres kasseapparater, siger Ole Ebdrup Andreasen.

Håber på opbakning

Platformen, der kan tilgås på www.shopmiddelfart.dk, kan bruges af private, men også af virksomheder, som Ole Ebdrup Andreasen håber vil støtte op om det lokale handelsliv.

Ole Ebdrup Andreasen og resten af bestyrelsen i brugsforeningen har valgt at købe gavekort til alle 300 medarbejdere som en ekstra julegave ud over den, der allerede var købt. De gavekort har en samlet værdi på 75.000 kroner. Direktøren understreger vigtigheden af, at de, der kan, bidrager til den pressede branche.

- Vi ved, at corona stopper på et tidspunkt, og så skal vi have det hele i gang igen. Og jo før vi får det i gang igen, jo bedre har vores virksomheder det til vor alles fælles gavn. Så det er nødvendigt at handle nu, siger Ole Ebdrup Andreasen.

Det har været nødvendigt for Ole Ebdrup at sætte projektet på skinner så hurtigt som muligt, og derfor er der endnu ikke et overblik over, hvilke restauranter, caféer og hoteller der ønsker at deltage i initiativet. Men det koster dem ikke noget, og derfor forestiller han sig ikke, at der skulle være nogen, der ikke vil være med.


Vi ved, at corona stopper på et tidspunkt, og så skal vi have det hele i gang igen. Og jo før vi får det i gang igen, jo bedre har vores virksomheder det til vor alles fælles gavn.

Ole Ebdrup Andreasen, direktør, Brugsforeningen


En af de restaurationer, man i hvert fald vil kunne bruge sit gavekort hos, er Marsvinet. Og ejer Claus Hansen er taknemmelig for initiativet.

- Det er et virkelig sødt initiativ, der kan være med til at hjælpe hele vores branche. Det er det, jeg synes er så stærkt – at han (Ole, red.) går bredt og hjælper alle. I går var jeg ked af det – eller lidt ramt i hvert fald. I dag bliver man sådan lidt… Altså det er jo, fordi Ole tænker på os. Det er med hjertet for fanden, siger Claus Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce