Annonce
Melfar Posten

Kage-café løb med statuette til Byens Bedste: - Det gør, at vi har noget at leve op til

Det kommer ikke af sig selv, når man bliver nomineret til Byens Bedste. Personligt tror indehaveren af Stinas, Christina Sandberg, at det handler mest om, hvordan personalet har det, når de går på arbejde. For har de det godt, kan det mærkes helt ud til bordene i caféen. Foto: Mia Harm Madsen
Tre nomineringer, to statuetter. Stinas har været med ved alle tre "Byens Bedste"-arrangementer, og der er en særlig opskrift på at nå dertil: Et godt sammenhold og glæden ved at gå på arbejde.

Middelfart: Den 9. oktober gik hele holdet fra Stinas på scenen ved Byens Bedste, da spisestedet hev prisen hjem som "Bedste Spisested". For selv om det er Christina Sandberg, der har lagt navn til caféen, der serverer kaffe og kage i hjertet af Algade, så var det en holdindsats, der blev hædret den aften på scenen.

Sådan har Christina Sandberg det i hvert fald. Specielt nu her nogle måneder efter hædringen, hvor der har været tid til at reflektere lidt over, hvad der skete og hvorfor.

- Jeg føler, vi har knækket koden, for vi har det godt sammen, når vi går på arbejde. Alle her er loyale og søde ved hinanden. Vi arbejder med gæsteservice, og når de har det godt her, så yder de en ekstra indsats, siger indehaveren af caféen, der tror på, at det gode sammenhold blandt de 22 ansatte kan mærkes helt ud i kaffen, kagerne og den måde, det hele serveres på blandt gæsterne.

Annonce

Derfor fik caféen stemmer nok til at hive prisen hjem.

Tredje nominering

Det er ikke første gang, at Stinas er med til Byens Bedste.

Faktisk har caféen været nomineret i forskellige kategorier de tre år, showet har eksisteret, og det første år kunne Christina Sandberg også tage en statuette med hjem i kategorien "Café og Takeaway".

Nu står begge statuetter på en hylde. Hvis man ikke kigger efter dem, får man nok ikke øje på dem sådan lige med det samme, men det er nu helt bevidst.

- Vi er ikke sådan nogle pralhalse, siger Christina Sandberg og griner.

Men statuetterne har da stået på disken lige der, hvor kunderne kommer og bestiller deres mad, og de har givet anledning til en god snak om, hvad det var for en pris, og hvad det betød.

- Det var en lidt sjov pris at få, "Bedste Spisested". Jeg kan jo ikke gøre en rugbrødssandwich op med gourmetmad på Fjelsted Skov Kro, så jeg tror, det er noget andet, gæsterne har sat pris på, da de satte deres stemme. Jeg tolker det som om, at gæsterne værdsætter stedet her, og for mig handler det om, at de loyale gæster har stemt på mig, siger hun.

Annonce

Priser motiverer

På Stinas er der kun én fast fuldtidsmedarbejder, og det er Christina Sandberg selv. Resten er unge piger, der enten har et sabbatår eller som arbejder løst tilknyttet. Og det er helt bevidst, at det er sådan, for Christina Sandberg synes, det giver en god energi, at ingen skal gå op og ned ad hinanden for længe ad gangen. Det er netop flowet i medarbejderne, der er med til at skabe stedets succes, synes hun, men derfor var det en rigtig fin anledning til at fejre sammenholdet, da Byens Bedste blev rullet ud for tredje gang.

- Jeg købte billetter til alle dem, der kunne komme. Byens Bedste er en fest for os hernede, og derfor var vi 16 på scenen for at modtage prisen. Det er en anledning til et godt personalearrangement, og så er det bare ekstra perfekt, at vi fik en statuette med hjem også, men jeg synes faktisk, at det er lige så flot at være nomineret, som det er at vinde, siger Christina Sandberg.

Statuetten for 2021 har stået her på disken, hvor alle kunne se den. Det gør den ikke længere, men personalet bruger stadig kåringen som en reminder til, at de hver dag skal pleje det gode image, de sammen har bygget op.  Foto: Mia Harm Madsen

Og da vinderen af kategorien blev læst op, blev hele holdet fra Stinas ret overraskede.

- Det var et stærkt felt, vi var oppe imod, og vi havde snakket om, hvad det mon var, folk lagde i denne kategori. Ville de have mad fra en kro? Men vi havde talt om, at det nok ville blive svært at vinde denne, siger hun.

Nu står der så de to statuetter på hylden, og selv om de ikke er nogle pralhalse hos Stinas, så gør priserne alligevel noget ved dem:

- Vi bruger dem til at blive motiverede. Det gør, at vi har noget at leve op til, og vi skal vedligeholde det, vi har bygget op. Det er motivationen til at gøre det endnu bedre.

Statuetten har givet mange anledninger til snakke med kunderne. Foto: Mia Harm Madsen
Stinas slog første gang dørene op 1. december 2017, men hurtigt blev der behov for et større lokale, og for lidt mere end et år siden slog caféen så de nye døre op til den nuværende café. Kort efter kom nedlukningen, og lige nu er Christina Sandberg nervøs for, hvad de kommende måneder bringer med sig. Foto: Mia Harm MadsenAnnonce
Melfar Posten

Stor nytårskoncert klar til at slå dørene op trods restriktioner

Annonce
Melfar Posten

Ung præst vender næsen hjemad: - Jeg glæder mig til at slå rod med min kone og børn

Annonce
Melfar Posten

Trygfonden drysser penge ned over Nordvestfyn: Her lander de

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Ingelise er guld værd for beboerne på Egebo: - Det er jo bare noget, jeg gør

Melfar Posten

Mens varmepriserne er eksploderet flere steder i landet: Nordvestfynske fjernvarmekunder får holdt prisen i ro

Melfar Posten

Kommunens nye hjemmeside erstatter 13 år gammel forgænger: Så meget koster den

Melfar Posten

Kan du forudse, hvad der kommer til at ske i 2022: Deltag i Melfar Postens store nytårs-quiz her

Melfar Posten

Kunne du forudse, hvad der skulle ske i 2021? Her er svarene på sidste års nytårsquiz

Melfar Posten

Over halvvejs: Anna Pippi snart på vej mod sin største drøm om at kunne gå

Melfar Posten

Smittetallene er ikke en forhindring: Skøjtebanen åbner, men der går lidt tid endnu

Melfar Posten

Parkerings-skilte pillet ned: Fik folk til at glemme elementær regel

Melfar Posten

Kreativt makkerpar giver ''Byens Bedste Service'': - Nu, hvor vi har vundet, forpligter det

Melfar Posten

Tip fra Bib: Karen Blixen forever

Melfar Posten

Joachim har en skitse over, hvordan man sprænger Lillebæltsbroerne i luften: Nu fylder han 100 år

Melfar Posten

Christians efterskoleår blev til ungdomsdokumentar på DR: - Efterskolen var én stor kreativ proces 24/7

Annonce