Annonce
Melfar Posten

Mette fra vildmarken: - Jeg vil hellere fortyde noget, jeg har gjort

Forberedelserne til tv-programmet Alene i vildmarken stod primært på mental træning for Mette Mortensen, som nåede at være med i programmet i 58 dage, men valgte til sidst at tage hjem, fordi lægen antydede, at hendes vægttab på 17 kilo var mere end usundt. Foto: Pressefoto DR
Mette Mortensen var 58 dage isoleret i et af Nordnorges mest øde områder i tv-programmet Alene i vildmarken. Knap to måneder hvor hun måtte undvære sin familie, heriblandt sin to-årige datter. Men Mette gik bevidst ikke ind i savnet, og oplevelsen har gjort hende flere erfaringer rigere.

- Der er mange, der har spurgt, om jeg er blevet et bedre menneske, men jeg synes nu stadig, at jeg er den, jeg plejer at være. Men jeg er blevet mere bevidst om nogle ting i mit liv: hvor meget jeg holder af min familie, og hvor uretfærdigt det er, at der er nogen, der oprigtigt er ensomme og sulter.

Mette Mortensen ser tilbage på sin tid i et af de mest øde områder i Nordnorge i tv-programmet Alene i vildmarken. En tid der både pressede hende fysisk og mentalt. Den største udfordring var dog klart at være væk fra sin familie i de 58 dage, hun nåede at være med.

- Den største udfordring var hele tiden at arbejde med savnet og ikke lade det tage over. På den ene side savnede jeg ikke mine børn, men det handler mere om en bevidst beslutning om, at hvis jeg gik ind i det savn, ville jeg ikke kunne være i det. Det handlede om at putte det i en skuffe og ikke lade det tage over, forklarer Mette Mortensen og fortsætter:

- Det handlede om at finde værdien i den enkelte dag, så hver dag deroppe gav mening, fordi hvis dagen ikke gav mening, ville jeg ikke være stærk nok mentalt til at være i det. I den situation, som vi var i, er følelserne i høj grad uden på tøjet.

Blå bog

Mette Mortensen er 43 år, bor i Kulhuse på Sjælland, men har boet størstedelen af sit liv på Midtfyn. I mange år arbejdede hun indenfor Dansk Supermarked (i dag Salling Group), og i 2012-2013 var hun varehuschef i Føtex i Middelfart.

I 2013 blev hun uddannet friluftsvejleder og startede herefter sin egen virksomhed All-Out.dk. Hun har været spejder i flere år og har altid haft en interesse for friluftsliv.

Hun har en datter, Aviaja, på to år med kæresten Jacob Kongensgaard. Herudover har hun en søn på 21 år samt to bonusbørn på 28 og 31 år.

Ved et foredrag i Nørre Aaby 29. maj klokken 18.30 fortæller hun om de oplevelser og udfordringer, der mødte hende under opholdet i den norske vildmark og om, hvorfor hun valgte at deltage.

Sagde sit job op

I dag har Mette Mortensen sin egen virksomhed All-Out.dk, hvor hun holder friluftskurser, foredrag og workshops med fokus på natur og friluftsliv. Men at basere sit arbejdsliv på natur og melde sig til et program som Alene i vildmarken har ikke altid været en beslutning lige til højrebenet for Mette Mortensen.

Før hun startede sin egen virksomhed arbejdede hun 19 år i Salling Group (tidligere Dansk Supermarked), og de sidste to år var hun varehuschef i Føtex i Middelfart. En dag blev hun spurgt om, hvad hun drømmer om, hvilket førte til en livsomvæltning for den hårdtarbejdende varehuschef.

- Jeg har altid været glad for mit job, og det var jeg også på det tidspunkt, men jeg blev spurgt om, hvad jeg drømte om i mit liv, og det gik op for mig, at jeg ikke kunne svare på det. Jeg er ret systematisk anlagt, så jeg gør ofte tingene, som jeg plejer og laver nogle rutiner, så jeg vidste, at jeg blev nødt til at ændre nogle af de rutiner, hvis jeg skulle finde ud af, hvad jeg drømte om, fortæller Mette Mortensen og supplerer med:

- Det vildeste, jeg tænkte, jeg kunne gøre for at tænke anderledes, var at sige mit job op, så det gjorde jeg ret hurtigt efter, at jeg tog den beslutning.

Annonce

Vil hellere fortyde bagefter

Efter at Mette Mortensen havde sagt sit fuldtidsjob op, forærede hun sig et år, hvor hun uddannede sig til friluftsvejleder. Hun har altid haft en interesse og dyrket meget friluftsliv, så da det kom på banen som en mulig karrierevej, prøvede hun at starte sin egen virksomhed op, som hun i dag lever af.

- Jeg fandt ud af efterfølgende, hvad jeg drømte om, og det er i virkeligheden ikke så konkret. Det er, når jeg bliver gammel, vil jeg meget hellere fortryde noget, jeg har gjort, frem for noget jeg ikke fik gjort. Og det er meget styrende for de beslutninger, jeg træffer i dag, siger Mette Mortensen.

- Når det virker uoverskueligt, eller jeg ikke rigtig kan finde ud af, hvad jeg skal med den beslutning, jeg har foran mig, som for eksempel at deltage i Alene i vildmarken, går jeg i højere grad mod at sige, nu prøver jeg for at se, hvad det kan give eller ikke kan give, og så vil jeg hellere fortryde bagefter.

Mette Mortensen havde et ønske om at blive dygtigere til sit fag, friluftsliv, derfor tog hun udfordringen med at deltage i Alene i vildmarken op. Her imponerede hun blandt med at bygge denne hytte på de første dage. Foto: Pressefoto DR
Annonce

Mæt, varm og tør

En af de ting, som Mette Mortensen især har fået tilbagemeldinger på, efter hun har været med i Alene i vildmarken, er den hytte, hun byggede i programmet. En hytte som egentlig kom til hende ret spontant.

- Jeg har aldrig bygget en hytte før. Jeg har været spejder i mange år som barn, så det at bygge med rafter er jeg bekendt med. Der er også det element i det, at vi ikke ved, hvor vi skal hen, så i min verden forberedte jeg mig på det samme som i de to forrige sæsoner. Jeg havde slet ikke forberedt mig på, at der var så meget byggemateriale at bygge med, hvilket var en kæmpe fordel, fortæller Mette Mortensen.

Hendes overordnede strategi hed mæt, varm og tør. De tre elementer styrede hendes beslutninger oppe i det nordligste Norge, og især at holde sig varm og tør var styrende. Af den grund byggede hun også hytten som noget af det første.

Har du nogle råd til, hvordan man bedst klarer sig i naturen, hvis man vil kaste sig ud i det?

- Fokuser på, at det skal være en god oplevelse. Hav fokus på dine egne begrænsninger og kompetencer. Man skal lade være med at kaste sig ud i noget, man ikke er klar til, og hvis man gerne vil dyrke friluftsliv på et højere plan, eller mere end vi gør i dag, så tag det i små bider, så du ikke ender med at få nogle dårlige oplevelser.

- Der er overhovedet ingen tvivl om, at det regner meget mere, når man sidder i sofaen, det handler bare om at komme ud.

Det var kun to dage, der adskilte Mette Mortensen og vinderen Flemming ”Falkemanden” Them, som var 60 dage alene i vildmarken. Foto: Pressefoto DR
Annonce
Annonce
Melfar Posten

- Vi har fundet en fremragende placering: Ny tankstation med vaskehal på vej tæt på motorvejsafkørsel

Annonce
Annonce
Melfar Posten

21-årige Julie slår dørene op for ny webshop: - Jeg har styles til enhver alder og kropstype

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Vil styrke havmiljøet: Nationalpark i Lillebælt - slut med at trawle i Lillebælt, Storebælt og Langelandsbælt

Melfar Posten

Nu tændes tusind julelys: Julekoncert med Middelfart Gospel Choir

Melfar Posten

Til julemarked på Munkegården: - Vi er i 'good standing' i Brenderup, og det skal vi værne om

Melfar Posten

Vind flotte præmier i avisens julekonkurrence: Bor du i Nordvestfyns flottest pyntede julehus?

Melfar Posten

Frede troede, det var konen, der skulle have gæster: Årets vinder af Handicapprisen overrasket i døren

Melfar Posten

Endelig konstituering på plads: 18-årig med kanonvalg bliver næstforkvinde i udvalg

Melfar Posten

Slangerne Daim og Marabou søger nye hjem: - Vi plejer ikke at have problemer med at komme af med dem

Melfar Posten

På hest eller gåben: Kom til juleoptog gennem Gelsted

Melfar Posten

Har du billeder af Gelsted Station?

Melfar Posten

Æbleskiver, gran og nisser i lange baner: Middelfart Juleby slog dørene op

Melfar Posten

Det nye ældreråd har konstitueret sig: Stemmeslugere tager formandsposterne

Melfar Posten

Fynske Bank sender donation til Middelfart: Nye dragter til alle klubbens konkurrencesvømmere

Melfar Posten

Birte blev ringet op af en overbevisende ''politimand'': - Sent gik det op for mig, at der var noget galt

Melfar Posten

Frem med lyskæderne og kameraet: Melfar Posten kårer kommunens flotteste julehus

Melfar Posten

Indtager en fræk førsteplads: Kinky kalender storhitter i Middelfart

Melfar Posten

Bagværk, bøger og bagedyst

Melfar Posten

Malermester Prytz droppede skolebøgerne til fordel for pensler og præcision: - Det er fedt at skulle stå for sine egne ting nu

Melfar Posten

Lokalredaktør: Et glædeligt gensyn med Middelfart

Melfar Posten

Mød Maria - den nye lokalredaktør i Middelfart: - Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle takke ja

Melfar Posten

Lav dit eget lys hos Aagaardens Lys

Melfar Posten

Middelfart Billedskole inviterer til gratis kreativ juleoplevelse

Annonce