Annonce
Melfar Posten

Nystartet fynsk forlag med en mission: Overskuddet skal gå til velgørenhed

Selv om Dennis Jørgensen fra Nørre Aaby ingen erfaring har i forlagsverdenen, er han en af de fire ejere bag det nystartede, fynske forlag Muse. Han står for marketing-arbejdet i forlaget og passer ved siden af sit fuldtidsjob. Foto: Sofie Secher Karlsen
Det nystartede fynske forlag Muse donerer overskuddet til et velgørende formål efter forfatterens ønske. Ingen af forlagets ejere får løn for deres arbejde, som de udfører ved siden af deres fuldtidsjobs.
Annonce

Nørre Aaby/Fyn: Antallet af bøger på de virtuelle hylder er ikke prangende - endnu, men det vokser måned for måned. Det lille, nystartede fynske forlag Muse har høje ambitioner og en anden vision, end de fleste andre forlag i branchen.

Forlaget og folkene bag er drevet af lysten til at gøre en forskel, og derfor ender overskuddet ikke i egne lommer. I stedet får den pågældende bogs forfatter lov til at vælge et velgørende formål, som overskuddet fra bogen skal gå til.

Det juridiske ejerskab af forlaget er delt i fire, og i Nørre Aaby sidder Dennis Jørgensen, som er ansvarlig for arbejdet med marketing.

- Et stort oplag for os er på nuværende tidspunkt 300-400 bøger, siger han og fortæller, at forlaget omfavner langt de fleste genrer.

Senest har Forlaget Muse udgivet en digtsamling af Lars Ole Nielsen - her gik overskuddet til Kræftens Bekæmpelse, mens oversættelsen af en italiensk bog er lige på trapperne.

Forlaget Muse adskiller sig fra de fleste andre forlag ved at lade overskuddet gå til et velgørende formål efter forfatterens valg. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce

Én udgivelse om måneden

I chefstolen hos Forlaget Muse sidder Jørgen Nancke. Ideen til forlaget og dets fokus er hans, men Dennis Jørgensen i Nørre Aaby var ikke i tvivl om, at han ville være med, da han blev spurgt.

- Lige nu får ingen af øs løn. Det kunne være fedt på sigt at kunne leve af hobbyen. Ikke med domicil på Odense Havn og milliondyre biler ude foran, men bare så vi kunne leve af det og ikke behøvede at have andet ved siden af, siger han.

Forlagets mål for 2020 er én udgivelse om måneden, og som det ser ud nu, ser det ifølge Dennis Jørgensen ud til at lykkes. Han mener allerede nu, han kan se, at et forlag som Muse har været efterspurgt.

- Alle bøgerne har givet overskud indtil videre, så vi har store forventninger til de næste. Vores styrke lige nu er også, at vi ikke trækker løn ud til os selv, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce