Annoncørbetalt indhold

Fra selvstændig frisør til hf-studerende: Sådan er det at gå på VUC

VUC Fyn - Det er aldrig for sent at skifte spor, og 35-årige Jennifer Haar er godt i gang som hf-studerende efter mange år væk fra skolebænken.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Fra folkeskole til frisørskole og otte år som selvstændig. 35-årige Jennifer Haar fra Middelfart beslutter sig for et andet liv end frisør, og valget falder på en pædagogpakke på VUC. Her bliver hun klædt på til at komme videre til et nyt kapitel i livet.

Jeg ville prøve noget nyt efter frisørjobbet, som var hårdt for kroppen og ikke passede godt ind i livet med børn. Først tænkte jeg på et ufaglært job, men med over 20 år tilbage på arbejdsmarkedet gav en uddannelse bare meget mere mening.

Sådan siger Jennifer Haar, som efter ni år med en saks i hånden og to år som ufaglært på et lager vil videre med livet. Et liv med et uddannelsesbevis i hånden, så hun selv kan bestemme jobbet. Pædagog har længe været på listen over drømmejob, og derfor kommer VUC i Middelfart på skemaet, da hun med en pædagogpakke kan tage fire hf-enkeltfag, som giver adgang til at søge ind på pædagogseminariet.

Annonce
VUC Fyn - Almen voksenuddannelse (avu) er et tilbud til voksne over 25 år, der vil forbedre sig i et eller flere fag på 9. og 10. klasses niveau. Og på VUC i Middelfart er der plads til at give hver kursist et særligt fokus.Mit første halve år på VUC gik med almen voksenuddannelse, hvor jeg bestod 10. klasse i dansk og 9. klasse i engelsk. Nu står den står på 10. klasse i engelsk i kombination med hf-fagene dansk, engelsk, psykologi og samfundsfag, forklarer Jennifer, som samlet set kommer til at bruge 2,5 år, inden hun står med eksamensbeviset i hånden.

Fra ondt i maven til ro i sindet
Faktisk er det med ondt i maven, at Jennifer starter på VUC. Skolemæssigt har hun ikke høje tanker om sig selv, fordi folkeskoletiden var svær. Men hun bliver testet på VUC og finder ud af hvorfor. Hun er ordblind, og det er helt nyt for hende, men giver samtidig mening og mulighed for støtte og hjælperedskaber.

Min ondt i maven over at skulle på skolebænken går ret hurtigt over, for både lærere og vejledere er rigtig gode og støttende. Sideløbende snakker jeg nu med en ordblindevejleder én gang om ugen, og det kan være spørgsmål om alt fra helt almindelig grammatik til opstilling af opgaver. Lige hvad jeg har behov for at få hjælp til, forklarer Jennifer og tilføjer:

Det har givet mig ro i sindet, og det faglige er ikke så svært, som jeg troede. Faktisk troede jeg ikke, jeg kunne følge med, og det tror jeg til tider stadig ikke. Men lærerne er ret gode til at sige, at det kan jeg godt.


Sporskifte med mening
Jennifer er i dag ikke i tvivl om, at det har været det rigtige valg at springe ud i en uddannelse. Godt nok bliver hun 40 år, før beviset som pædagog også er i hånden, men så får hun til gengæld det, hun har drømt om. Et sporskifte med mening. Hun uddyber:

Det ultimative job ville være at arbejde som pædagog for børn og unge, der har det svært. Som frisør har jeg også været omringet af mennesker, og jeg kan godt lide at tale med mennesker og er god til det. Nu er det så tid til at gøre en forskel for nogen.

Info

  • HF & VUC FYN Middelfart
  • Østre Hougvej 101
  • 5500 Middelfart

www.vucfyn.dk

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nu er det tid til at finde vinderne ved Byens Bedste Middelfart Kommune 2023: Afgiv din stemme her

Melfar Posten

Foredrag om forfatter Elizabeth von Arnim

Melfar Posten

Fyraftenssang – kom og syng med

Melfar Posten

Sogneaften: ”Da sygdommen stjal min far”

Melfar Posten

Affaldsindsamlere vandt fællesskabsprisen og brugte pengene på at plante 800 træer

Melfar Posten

Frivilligcentret vandt Brobyggerprisen i 2022 - men de gemmer stadig på en del af præmien

Melfar Posten

Landhandel modtog erhvervsfighterpris: Har udvidet forretningen til dobbelt størrelse

Melfar Posten

Sidste var hun på scenen for at modtage hæder: I år skal Gitte selv overrække ny specialpris

Melfar Posten

Natascha og manden fik at vide, at de var 'rablende vanvittige': Har totalforvandlet faldefærdig butik - på et punkt er den nu helt unik

Melfar Posten

Brugsdirektør er i juryen til Byens Bedste: - Jeg ville ønske, at de allesammen kunne vinde

Melfar Posten

Sidsel repræsenterer oplandet i årets jury: - Det betyder noget for et lokalsamfund som vores, at vi også bliver set og hørt

Melfar Posten

18-årig klimaambassadør er med i juryen: - Jeg håber at være med til at fremme, at flere har lyst til at gøre noget for klimaet og for unge

Annonce