Annonce
Midtfyns Posten

Kjoler fra ”Matador” og uniformer fra ”1864”: Boltinggaard Gods søger frivillige til Skandinaviens største periodiske kostumesamling

Kostumerne udlejes til film- og tv-produktioner. Privatfoto
Samlingen rummer kjoler tilbage fra 1700-tallet og til i alle stilarter fra 1920 og frem til 1990.
Annonce

Boltinggaard: Er du vild med kostumer, film og en smule stjernedrys kan du nu komme helt tæt på de store danske filmproduktioner.

På Boltinggaard Gods findes nemlig Skandinaviens største periodiske kostumesamling, som ikke alene rummer tøj fra de seneste 50 års filmskatte, men også stadig fungerer som udlejning for aktuelle store danske spillefilm og tv-serier.

Kostumesamlingens daglige leder, Nicoline Rosenstand, er gået på jagt efter frivillige, som interesserer sig for tøj gennem tiderne, og som kunne tænke sig at være med til at tage imod kostumer, når de kommer retur fra filmoptagelser og assistere med påklædning af giner til rundvisninger og løbende udstillinger, lyder det i en pressemeddelelse.

Annonce

Tusinde meter bøjlestænger

Kostumerne var tidligere samlet i DR-Byen og er oprindeligt samlet af Manon Rasmussen, der blandt andet er kendt for at være Lars Von Triers foretrukne kostumedesigner.

Samlingen indeholder kjoler helt tilbage fra 1700-tallet og tøj i alle stilarter fra 1920 og frem til 1990. I alt tusinde meter bøjlestænger fordelt på seks rækker, der når op i over fire meters højde. Her hænger både originale og specialfremstillede beklædningsgenstande, smykker, hatte og sko i alskens afskygninger foruden de mange specialsyede kostumer, som for eksempel tøj fra Matador og uniformerne fra tv-serien 1864.

Der findes kostumer i samlingen fra mange tidsperioder. Privatfoto

I år har kostumesamling blandt andet leveret tøj til tv-serierne Badehotellet, Sygeplejeskolen og Bille August-filmen Pagten om Karen Blixen.

Lyder det som noget, du kunne tænke dig at være en del af et par timer om ugen, kan du kontakte Boltinggaards medarbejder Trine Lai på mail tl@boltinggaard.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Midtfyns Posten

Julekoncert i Sdr. Nærå Kirke

Midtfyns Posten

Julevandring rundt i Ringe

Midtfyns Posten

10.000 julelys i Sdr. Nærå

Annonce