Annonce
Midtsyd

George Olesen fylder 60: Den stærke mand bliver rund

Engang var han verdens stærkeste mand, men det ændrede en trafikulykke i 2007 på. Men der er ingen bitterhed at spore hos George Olesen, der stadig træner hver dag. Foto: Thomas Holl
George Olesen kan se tilbage på en spektakulær karriere, hvor han i en årrække var verdens stærkeste mand. Tirsdag den 15. december fylder han 60 år.
Annonce

Roost: Tirsdag den 15. december runder George Olesen, der i en årrække rejste verden rundt og satte utallige rekorder som verdens stærkeste mand, et skarpt hjørne, når han fylder 60 år.

Og han glæder sig til dagen.

- Så hejser vi flaget, og jeg regner med, at der kommer gæster i en lind strøm dagen igennem. Men vi sørger selvfølgelig for at overholde de gældende corona-restriktioner, fortæller fødselaren, der bor i Roost ved Toftlund.

Annonce

Masser af rekorder

George Olesen blev født i Aarhus som nummer to i en søskendeflok på fire. Da han var ung, begyndte han at løfte jern, og i 1983 blev han danmarksmester i supersværvægt i vægtløftning.

Siden lod han sig inspirere af en tysk vægtløfter, der havde fået optaget en rekord i Guinness’ Rekordbog, fordi han var den, der kunne løfte flest øltønder og -kasser. George Olesen ville prøve noget lignende, og i 1988 satte han en rekord, da han på seks timer præsterede at løfte en 50 liters ølfustage fra gulvet i strakt arm 967 gange.

Siden er det blevet til masser af rekorder for den stærke mand.

- Jeg har sat 199 Guinness-rekorder, og de 37 gælder stadig, fortæller han.

Og rigtig mange af rekorderne er blevet sat efter særdeles spektakulære præstationer. George Olesen har blandt andet løftet en hjørnesofa med fem personer i én finger, og han har trukket den mere end 10.000 ton tunge Sverigesfærge 6,5 meter.

Annonce

På amerikansk TV

Hans evner som stærk mand har også betydet adskillige optrædener på amerikansk TV. Blandt andet har han medvirket i talkshowet ”The Tonight Show”, hvor komikeren Jay Leno var vært.


Jeg ser positivt på tingene og er altid glad

George Olesen, Roost


- Og så er jeg den til dato eneste dansker, der har været på forsiden af det amerikanske magasin Ironman. Det var jeg i maj 1997, siger George Olesen.

10 år senere - i sommeren 2007 - tog hans liv imidlertid en brat drejning, da han blev påkørt i sin bil af en ung bilist. Ved ulykken fik George Olesen blandt andet revet musklerne i venstre arm over, og han fik piskesmælds-læsioner. Siden blev han tilkendt en millionerstatning, og siden 2009 har han været invalidepensionist.

Annonce

Altid glad

Men selv om han ikke længere kan kalde sig verdens stærkeste mand, er der ingen bitterhed at spore hos George Olesen.

- Jeg ser positivt på tingene og er altid glad, siger den stærke jyde, som også fortsat træner hver dag. Og han skaber stadig resultater.

- I februar i år vandt jeg danmarksmesterskaberne i vægtløftning i Næstved. Det er nok den præstation, jeg er mest stolt af overhovedet – jeg er trods alt 65 procent invalid, fortæller George Olesen.

Han har været gift med Jeanne i 23 år, og sammen har de to børn - 30-årige Oliver og Jennifer på 17. De er alle tre helt klar til at fejre deres mand og far, når han tirsdag tager hul på sit syvende årti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce