Annonce
Midtsyd

Nu skal der være fest: Drive-In Festival rammer Toftlund

De to eventstuderende Helene Lentz (tv.) og Katrine Weber er enige om, at Toftlund, og især byens studenter, skal have en fest, når nu corona har sat en stopper for alt det sjove. Set-uppet er idéudviklet sammen med deres gode ven, Mathias Neessen, der er eventkordinator ved Esbjerg Kommune. Foto: Mette Henriksen 
Lørdag den 27. juni står den på Drive-In Festival i Toftlund. Det er Katrine Weber fra Toftlund, der sammen med en studieveninde står bag eventet, som dels skal støtte byens corona-ramte foreningsliv, dels give studenterne et lille plaster på corona-såret.

TOFTLUND: Det er ikke længe siden, at de selv fik hue på, og at de, som generationer af nyudsprungne studenter før dem, festede, skålede og dansede i dagevis.

Sådan bliver det langt fra for årets studenter, det har coronavirusset sat en stopper for, og det har fået de to studerende, Toftlund-pigen Katrine Weber og Helene Lentz, til at tænke kreativt.

I lynende fart har de nemlig stablet en Drive-In Festival på benene, som rammer Toftlund lørdag den 27. juni. Her kan publikum - sammen og hver for sig - over bilradioen nyde en koncert med blandt andet kopibandet Hit med 80´erne og Ude af Kontrol.

Annonce

Eventet er for alle, for Toftlund får ingen byfest i år. Men det er særligt studenterne, som kvindernes hjerte brænder for.

- Studenterne kan ikke få den studenteruge, som vi selv fik for ikke så længe siden. Det, synes vi, er enormt synd, og vi vil derfor gerne give dem en fed oplevelse med på vejen. Hit med 80´erne fyrer den i den grad af på spillestedet Tobakken i Esbjerg år efter år, og så er der Ude af Kontrol, som i den grad giver den gas med Drive-In Koncerter for tiden, siger Katrine Weber, der selv blev student fra STUK sidste år.

Ved siden af eksamen og studiejobs har de to unge kvinder brugt de sidste uger på at finde sponsorer, som vil støtte eventet. Og det har givet pote.


Studenterne kan ikke få den studenteruge, som vi selv fik for ikke så længe siden. Det synes vi er enormt synd, og vi vil derfor gerne give dem en fed oplevelse med på vejen.

Katrine Weber


- Vi har blandt andet fået penge fra Tønder Kommunes corona-pulje, og så er der rigtig god opbakning fra lokale sponsorer. Så nu skal folk bare i gang med at købe billetter – det er de lidt langsomme til, siger de to kvinder med et kæmpe grin, for selvom det har været småt med nattesøvn den sidste tid, så er projektet både sjovt og lærerigt for Katrine og Helene, som begge studerer HA, Sport -og Eventmanagement på SDU i Esbjerg.

Katrine (th.) og Helene, som begge studerer HA, Sport -og Eventmanagement på SDU i Esbjerg, er klar til et brag af en Drive-In Festival i Toftlund. Foto: Mette Henriksen

- På pladsen vil der være mulighed for at køre forbi boder, hvor forskellige lokale foreninger vil stå med forfriskninger. Eventet behøver ikke generere et overskud, men det skal helst gå i nul, for ellers skal vi selv have penge op af lommen. Og foreningerne skulle også gerne kunne tjene lidt.

- Vi håber at sælge 300 billetter, hvilket er det, der er budgetteret med. Det vil sige maksimum 1500 deltagere, hvis alle biler er fulde. Vi synes prisen på 345 kroner er fair, når det er per bil, fortæller Helene og Katrine, som håber på at marken ved siden af Høllevang Skolen, der lægger græstæppe til Drive-In Toftlund, den første dag i skolernes sommerferie vil blive fyldt med en masse biler med foruden mod scenen.

- Hvis vi ser massevis af biler med glade studenter, som har et brag af en fest inde bag bilruderne, så har det været det hele værd, for det har de virkelig fortjent.

Drive-In Festival rammer Toftlund lørdag den 27. juni fra klokken 18-24 på marken ved siden af Høllevang Skolen. Publikum betaler per bil med op til fem personer. Du kan læse mere på Drive-In Toftlund´s Facebookside. Billetter og mere info på www.place2book.com

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: De hjemlige tests

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Farjokes!

Annonce