Annonce
Midtsyd

Smitteudbrud:  Kun 30 elever tilbage - nu krydser VGIE fingre for skiferien i april

VGIE-eleverne nåede lige at kommet tilbage fra en nedlukning op til juleferien, da et større smitteudbrud ramte. Nu er kun 30 af 199 elever tilbage skolen. Arkivfoto: Larz Grabau
Så gik den ikke længere: I løbet af snart to år er det lykkedes Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole at holde coronasmitten eksternt, og det glæder forstander Tommy Mikkelsen midt i et voldsomt smitteudbrud. En skæbne, som VGIE deler med mange andre efterskoler.

Vojens: Der er langt mellem eleverne på gangene i Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole (VGIE) i den her tid. Et stort smitteudbrud har ramt skolen, hvor kun 30 af 199 elever er tilbage.

Det er de ikke ene om. I sidste uge var fem ud af syv efterskoler i Tønder Kommune så hårdt ramt af coronasmitte, at størstedelen af eleverne flere steder blev sendt hjem enten med smitte eller som nærkontakter.

- Ja, det er lidt træls lige nu. Især de elever, som i starten blev hjemsendt som nære kontakter, har været rigtig trætte af det. Efterhånden forholder det sig nok sådan, at hovedparten af de hjemsendte elever er smittede, fortæller forstander på VGIE Tommy Mikkelsen.

Annonce

Det er første gang, siden verden stiftede bekendtskab med corona i foråret 2020, at der er tale om et reelt internt smitteudbrud på VGIE.

- Det var først lige inden vi tog på juleferie, at vi fik smitten indenfor døren. De andre gange har der været tale om ekstern smitte. Så selvom det selvfølgelig også er et spørgsmål om at være heldig, så er vi da lidt stolte. Det er svært at holde afstand på efterskole – ingen tvivl om det, siger forstanderen.

- Det, der gør mig glad er, at vores elever ikke på noget tidspunkt har været utrygge. Selvom jeg selvfølgelig ikke kan tale 100 procent for alle vore elever, så er det mit indtryk, at langt de fleste har være trygge midt i alt det her, siger forstanderen, der slipper for en del testtagning i den kommende tid. En positiv test giver nemlig immunitet i 180 dage.

Det, der gør mig glad er, at vores elever ikke på noget tidspunkt har været utrygge.

Nul idræt

Her og nu foregår undervisningen både fysisk og online, og januar-terminsprøverne er blevet klaret fra hjemmefronten for de elever, som ikke har været for syge til at deltage.

Idrætten, som eller er omdrejningspunktet på VGIE, er der selvsagt ikke meget af for tiden.

- Det er sat helt på stand-by. Men det bekymrer mig ikke, vi skal nok nå det hele alligevel, siger  Tommy Mikkelsen fortrøstningsfuld.

Nu krydser skolen fingre for, at den traditionelle skiferie for samtlige af skolens elever bliver til noget. Sidste gang VGIE-eleverne indtog pisterne, var kort før coronapandemien tog fart i vinteren 2020.

- Vi skulle egentligt have været afsted her i uge fire, men nu er turen rykket til midt april. Gletscher-hotellet i Østrig havde heldigvis plads til alle 230, så nu skal det bare lykkes at komme afsted.

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Forsommerture med Cyklistforbundet

Annonce
Kultur

Tønder Unge Film Festival 2022

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen holdt fest for hele verden

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Guldregn over Slagter Lampe: Fik 16 ud af 16 mulige medaljer for sine pølser

Ugeavisen Haderslev

Rikke Thomsens sange bliver til teaterforestilling

Midtsyd

Bregnbjergskolen modtager 2.800 kr. af skolemælkslegatet

Midtsyd

Efter otte år er det snart slut: Helbredsmæssige årsager lukker dametøjsbutik

Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Jesus på Gram Slot

Midtsyd

Seksårige Villads opdagede en brand og reddede huset: – Der er ild inde i vinduet!

Midtsyd

Pins'Mærken er endelig tilbage - og der er nyheder på programmet

Midtsyd

Klumme: Har vi glemt påske-glæden?

Annonce