Annonce
Midtsyd

VGIE-elev strejkede sammen med flere tusinde andre: - Vi har brug for at blive hørt

16-årige Lærke Bojtang er vild med efterskolelivet i Vojens. Den ulige genåbning giver ingen mening, siger hun. Privatfoto
Efterskoleelever over hele landet strejkede torsdag imod den ulige genåbning. En af dem er Lærke Bojtang fra Hjordkær, der går på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole.

VOJENS: - Det er så uretfærdigt. Vi havde tårnhøje forventninger inden onsdagens pressemøde og var så klar til at vende tilbage til skolen efter weekenden.

De tydelige ord kommer fra 16-årige Lærke Bojtang, der kalder beslutningen om at tage et år på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole (VGIE, red.) for den hidtil bedste i sit liv.

Som resten af landets ældste skoleelever følger hun nu i stedet for på snart tredje måned online-undervisningen hjemmefra.

Og det er hårdt, lyder det fra efterskoleelever over hele landet.

Annonce

Overset

Savnet af de nye kammerater og det spændende efterskoleliv er dog ikke det værste for Lærke.

- Jeg savner mine kammerater og efterskolelivet helt vildt – bestemt. Men det værste er, at vi føler os totalt overset her i genåbningsplanen. Det er kun udvalgte efterskoler, som åbner, og det giver bare ingen mening overhovedet. De har vel også elever fra områder med høj smitte, ligesom for eksempel VGIE har elever fra hele landet.


Jeg savner mine kammerater og efterskolelivet helt vildt – bestemt. Men det værste er, at vi føler os totalt overset her i genåbningsplanen

Lærke Bojtang, elev på VGIE


Et argument er, at efterskoleeleverne, og alle andre elever, efterhånden er trænet i at overholde epidemiens høje hygiejne- og afstandskrav.

- Vi har levet med corona i lang tid nu, så vi er vant til at holde afstand og en god hygiejne. Der er håndsprit-dispensere på hele skolen, og jeg har hørt, at der er lagt op til, at udvalgte lærere skal uddannes til at teste os og de andre lærere regelmæssigt, når vi kommer tilbage. Vi må heller ikke forlade skolens matrikel i hverdagen, uddyber Lærke, som havde taget sine forældre med på råd i forhold til at strejke.

- Min mor bakker mig op hundrede procent, og det ved jeg også, at de andre forældre til mine efterskolevenner gør, siger hun.

På Facebook er der organiseret en begivenhed, der hedder ”efterskole elever strejker”.

- Det er herinde, vi kommunikerer og støtter hinanden. Vi vil ikke længere overses.

Annonce

Undervisningen er vigtig

Forstander på VGIE, Tommy Mikkelsen, er fortaler for, at hans elever bruger deres demokratiske rettigheder.

- Det er eleverne selvfølgelig i deres fulde ret til at gøre. Men der skal være en mening med det, og de skal vide, hvorfor de vælger at lukke ned en dag, når de går glip af vigtig undervisning, siger forstanderen, som understreger, at han alt andet lige synes, det er både synd og ærgerligt for hans elever.

- Men jeg finder også en tryghed i, at andre efterskoler nu går foran og gennemtester de nye procedurer på skolerne for at forebygge smittespredningen. Det sidste jeg har lyst til, er at lukke efterskolen ned igen, fordi vi har fået et smitteudbrud. Så hellere vente lidt endnu. Vi er nødt til at bakke op om regeringens køreplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Nu er Trine fra Toftlund frisør i sin egen by

Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Annonce