Annonce
112

Mathias har fået nok af trusler og lattergas: De truer mig på livet i mit eget hjem

Optrin ved Københavns Frisørskole. Københavns Politi var tilstede med 3 vogne. Foto: Mathias Larsen
Grupper af unge sidder hensynsløst og råber, tager lattergas og ryger hash nær Rentemestergården i Nordvest. Beboerne er trætte af gæsterne - det er privat grund.
Annonce

Lyden af lattergaspatroner der suges og smides på jorden efterfulgt af en klirrende lyd, høje stemmer og afbrudt nattesøvn, er efterhånden ved at drive beboerne til vandvid i Rentemestegården i Nordvest.

Det er blevet mere reglen end undtagelsen, at en gruppe unge mennesker stimler sammen i de sene aften- og nattetimer bag Københavns Frisørskole. Skolen støder op til ejerforeningen Rentemestergården. Dette er til stor gene for beboerne.

Op til 5 gange på en uge kan beboerne i foreningen blive vækket af unge, som råber højt, suger lattergaspatroner og ryger sig skæve, fortæller Mathias Larsen, som bor i ejendommen. Tålmodigheden er ved at være opbrugt og grænsen nået. For det går i følge Mathias Larsen ikke stille for sig.

- Jeg er så træt af at få afbrudt min nattesøvn. Træt af at være utryg i mit eget hjem. De unge kan være både provokerende og aggressive. I starten konfronterede jeg dem. Det tør jeg ikke længere. Hvis de ser mig i mit vindue, bliver jeg truet på livet, og de råber, at de nok skal finde frem til mig, fortæller Mathias Larsen.

Annonce

Mathias har fået nok

Mathias Larsen har gentagne gange været i kontakt med politiet. Politiet har sågar guidet ham i, hvad han skal sige, når han ringer. Simpelthen for at de fra starten sender det rigtige antal patruljevogne ud. En enkelt patrulje er nemlig ikke nok, har han fået at vide.

Lige netop sådan et opkald foretog Mathias Larsen endnu en gang tidligere på ugen. Denne gang var han blevet vækket af en gruppe unge i alderen 18-23 år, som sad på Frisørskolens borde- bænke sæt.

Endnu engang var han blevet vækket og endnu engang med udsigten til at skulle gå på arbejde efter en lang nat med afbrudt søvn, irritation og trusler.

Annonce

Stjal bil men nægter sig skyldig

Før Mathias Larsen ringede til politiet, valgte han at observere gruppen. Han så, hvordan der på et tidspunkt trillede en Audi Cabriolet hen mod gruppen. Vinduerne var rullet ned, og musikken bragede ud af højtalerne. Det var tydeligvis en kammerat til flokken, som steg ud af bilen. Han sluttede sig til gruppen.

Mathias Larsen foretog opkaldet, som skulle aktivere en større indsats fra Københavns Politi. En af patruljerne ankom til stedet med hunde, som straks begyndte at undersøge bilen. Bilen var meldt stjålet af Nordsjællands Politi tidligere på aftenen.

Alle i gruppen nægtede ethvert kendskab til bilen. Politiet valgte derfor at kropsvisitere for at finde et link mellem bil og fører, men uden held, for bilnøglerne lå på det tidspunkt i en nærliggende busk.

Ejeren af bilen blev tilkaldt og ankom til stedet. Hun bekræftede straks, at det var hendes bil. Ikke nok med det, så kunne hun ydermere beskrive gerningsmandens beklædning. Hun havde set bilen blive stjålet. Det var gået så stærkt, at hun ikke havde nået at reagere. Tøjet, som gerningsmanden havde haft på, blev senere fundet i bagagerummet på bilen.

I bedste Sherlock Holmes stil gik politiet i gang med sporarbejdet. Gerningsmanden blev identificeret og anholdt blandt gruppen både for tyveri af bilen og for kørsel uden førerret. De syv tilbageværende drenge gik fri og slap med en advarsel.

Mathias beskriver, hvordan drengene fortsat sugede lattergas, mens politiet stod foran dem. Noget han fandt dybt provokerende. Han beskriver, hvordan de fortsatte deres provokerende adfærd, og hvordan de, før de gik, spurgte efter deres oplader, som stadig sad i bilen.

Annonce

Politiets indsats

Københavns Politi bekræfter, at de søndag den 20. september kl. 23.54 fik en anmeldelse om, at en gruppe unge larmede, gassede op i deres biler og røg hash i området til gene for beboerne. Politiet rykkede ud til stedet, hvor de anholdt en person, som blev sigtet for tyveri af en bil og for kørsel uden førerret.

- Vi har stort fokus på utryghedsskabende adfærd i det offentlige rum, og vi fører også tilsyn med området ved Rentemestervej og Thoravej. Det vil vi fortsætte med i den kommende tid, siger leder af nærpolitiet i Nordvest, Carsten Reenberg.

Nærpolitiet opfordrer til, at hvis man ser eller på anden måde oplever noget kriminelt, skal man kontakte politiet på enten 112 eller 114. Men hvis det er en mere generel snak, man ønsker med politiet, kan man kontakte sin lokale betjent, der kender nærområdet. Det direkte nummer til Din Betjent i Bispebjerg-området er: 6155 2143.

- Hvis man som borger har en konkret bekymring eller er utryg i sit nærområde, så vil vi meget gerne høre om det. Man kan ringe direkte til os og få en snak om problemet, siger Carsten Reenberg.

Mathias føler at han slår ind i en pude, efter gentagne gange at have henvendt sig til politiet. Han så gerne, at der er hårdere konsekvenser bag handlingerne, men ved også godt, at det ikke er ulovligt eller strafbart at sidde og råbe op. Han håber, at politiet som minimum vil lægge arealet mellem Rentemestergården og Frisørskolen på som en fast del af deres rute.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
112

Brand på folkeskole i Nordvest søndag aften

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En drøm om balance

Klumme

Nordvest: Fra landsby til metropol

Børneliv

Udfasning af KK-privat dagpleje udsat

Annonce