Annonce
Odder Avis

Forbrug blev ændret: Rekordår for Kvickly

Kvicklys direktør Arne Sørensen og hans medarbejdere havde travlt i 2020, der satte omsætningsrekord. Arkivfoto: Axel Schütt
2020 var et godt år for Odder største varehus. Corona-pandemien førte til ændrede forbrugsmønstre, og det gav ekstra omsætning. Nogle af pengene er delt ud igen.

Odder: Kunderne har været mere hjemme i privaten det seneste år, og de har spist mere hjemme. Det har været med til at give Kvickly Odder et stort overskud, som blev offentliggjort, da selskabet tirsdag eftermiddag holdt sin årlige generalforsamling.

- Vi har haft et yderst fornuftigt år. Det er det bedste nogensinde, siger Kvicklys direktør Arne Sørensen.

Der var ingen tilmeldte til generalforsamlingen, så mødet foregik i god ro og orden. Formand Jacob Hørning kunne fortælle, at Kvickly kom ud af 2020 med et overskud på cirka 12 millioner kroner og betalte nogle af pengene i skat i Odder Kommune.

Annonce

Kvickly Odder

Kvickly Odder A.M.B.A. har cirka 8000 medlemmer. Årsomsætningen i 2020 var rekordhøj på 319 millioner kroner, hvilket er 20 millioner kroner mere end året før.

Resultatet før skat var 12.067.089 kroner, mens der blev betalt 2,6 millioner kroner i skat, hvilket giver et årsresultat på 9,5 millioner kroner. Egenkapitalen er på 140,5 millioner kroner.

Selskabet råder foruden varehus og tilhørende tankanlæg i Odder over butikker i Hou og Gylling samt et vaske- og tankanlæg i Odder. Desuden ejer selskabet en række ejendomme samt online-forretningen megavin.dk.

En del af indtjeningen er blevet brugt til at støtte 40 foreninger, så de kan komme i gang igen. Varehuset besluttede nemlig at lave en særlig coronapulje. Derfor har Kvicklys direktør Arne Sørensen delt en million kroner ud i små og store portioner.

Modtagerne er alt fra mandeklubben i plejeboligerne på Bronzealdervej til idrætsforeninger, landboungdom og vågetjenesten i Odder.

Glad julemand

- Det er altid rart at være julemand. Modtagerne har været vanvittigt glade, de har alle haft et eller andet behov for penge, og vi skal have gang i foreningslivet igen. Nogle laver til gengæld for støtten et event, og det bliver på Torvet. Så får hele byen glæde af det, og vi har ikke selv ret meget plads,  siger Arne Sørensen.


Vi skal have gang i foreningslivet igen.

Arne Sørensen, Kvickly-direktør


Varehuset i Odder ejer også de to brugser i Gylling og Hou, og de har også fået de bedste resultater nogensinde.

- Det er en blanding af flere ting. Dem, der arbejder i Aarhus, er blevet hjemme i Gylling eller Hou en del af tiden, og de har købt ind der. Det håber vi selvfølgelig holder lidt ved. Desuden har corona aflyst restaurantbesøg og fester. Folk har ikke været i byen, så de har købt noget til sig selv. Og så har vi solgt meget mere øl og vand end tidligere, fordi det er gået ud over grænsehandelen, siger Arne Sørensen.

Annonce

Glæder sig

Forbrugerne har ændret adfærd i nedlukningen, hvor discountbutikker er begyndt at tabe markedsandele til supermarkeder, blandt andet fordi kunderne har haft mere tid til at handle.

Alligevel ser Kvicklys direktør frem til en mere normal hverdag, hvor kunderne kan gå på restaurant og tage ud at rejse.

- Vi er godt nok blevet forandringsparate i det seneste år, så vi affinder os med den hverdag, der er. Og vi glæder os til at komme ud og lege igen. Vi glæder os til at komme tilbage og lave festlig fredag med 10-12 smagsdemonstrationer og lade de små børn sidde ved kassen og sælge varer til forældrene, siger Arne Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce