Annonce
Odder Avis

Forbrug blev ændret: Rekordår for Kvickly

Kvicklys direktør Arne Sørensen og hans medarbejdere havde travlt i 2020, der satte omsætningsrekord. Arkivfoto: Axel Schütt
2020 var et godt år for Odder største varehus. Corona-pandemien førte til ændrede forbrugsmønstre, og det gav ekstra omsætning. Nogle af pengene er delt ud igen.

Odder: Kunderne har været mere hjemme i privaten det seneste år, og de har spist mere hjemme. Det har været med til at give Kvickly Odder et stort overskud, som blev offentliggjort, da selskabet tirsdag eftermiddag holdt sin årlige generalforsamling.

- Vi har haft et yderst fornuftigt år. Det er det bedste nogensinde, siger Kvicklys direktør Arne Sørensen.

Der var ingen tilmeldte til generalforsamlingen, så mødet foregik i god ro og orden. Formand Jacob Hørning kunne fortælle, at Kvickly kom ud af 2020 med et overskud på cirka 12 millioner kroner og betalte nogle af pengene i skat i Odder Kommune.

Annonce

Kvickly Odder

Kvickly Odder A.M.B.A. har cirka 8000 medlemmer. Årsomsætningen i 2020 var rekordhøj på 319 millioner kroner, hvilket er 20 millioner kroner mere end året før.

Resultatet før skat var 12.067.089 kroner, mens der blev betalt 2,6 millioner kroner i skat, hvilket giver et årsresultat på 9,5 millioner kroner. Egenkapitalen er på 140,5 millioner kroner.

Selskabet råder foruden varehus og tilhørende tankanlæg i Odder over butikker i Hou og Gylling samt et vaske- og tankanlæg i Odder. Desuden ejer selskabet en række ejendomme samt online-forretningen megavin.dk.

En del af indtjeningen er blevet brugt til at støtte 40 foreninger, så de kan komme i gang igen. Varehuset besluttede nemlig at lave en særlig coronapulje. Derfor har Kvicklys direktør Arne Sørensen delt en million kroner ud i små og store portioner.

Modtagerne er alt fra mandeklubben i plejeboligerne på Bronzealdervej til idrætsforeninger, landboungdom og vågetjenesten i Odder.

Glad julemand

- Det er altid rart at være julemand. Modtagerne har været vanvittigt glade, de har alle haft et eller andet behov for penge, og vi skal have gang i foreningslivet igen. Nogle laver til gengæld for støtten et event, og det bliver på Torvet. Så får hele byen glæde af det, og vi har ikke selv ret meget plads,  siger Arne Sørensen.


Vi skal have gang i foreningslivet igen.

Arne Sørensen, Kvickly-direktør


Varehuset i Odder ejer også de to brugser i Gylling og Hou, og de har også fået de bedste resultater nogensinde.

- Det er en blanding af flere ting. Dem, der arbejder i Aarhus, er blevet hjemme i Gylling eller Hou en del af tiden, og de har købt ind der. Det håber vi selvfølgelig holder lidt ved. Desuden har corona aflyst restaurantbesøg og fester. Folk har ikke været i byen, så de har købt noget til sig selv. Og så har vi solgt meget mere øl og vand end tidligere, fordi det er gået ud over grænsehandelen, siger Arne Sørensen.

Annonce

Glæder sig

Forbrugerne har ændret adfærd i nedlukningen, hvor discountbutikker er begyndt at tabe markedsandele til supermarkeder, blandt andet fordi kunderne har haft mere tid til at handle.

Alligevel ser Kvicklys direktør frem til en mere normal hverdag, hvor kunderne kan gå på restaurant og tage ud at rejse.

- Vi er godt nok blevet forandringsparate i det seneste år, så vi affinder os med den hverdag, der er. Og vi glæder os til at komme ud og lege igen. Vi glæder os til at komme tilbage og lave festlig fredag med 10-12 smagsdemonstrationer og lade de små børn sidde ved kassen og sælge varer til forældrene, siger Arne Sørensen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Odder Voices i Ørtings Sognehus

Annonce
Annonce
Odder Avis

Finissage på Finn Haves udstilling Ctossover

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Odder Avis

Spurgt på gaden: Savner du kulturtilbud i Odder?

Odder Avis

Find vej til tre kunstnere i Odder Kommune

Odder Avis

27 elever slap for matematik: Rudehøj Efterskole indviede Kuglen & Keglens nye minigolfbane

Alarm112

Anklager: Parteringsdrab i Malling skal koste 51-årig livstid i fængsel

Odder Avis

Byrådsmedlem: Vi skal nasse på naboernes store kulturtilbud

Odder Avis

Det gamle Odder vender tilbage - set med kulturens briller

Odder Avis

De kæmper om at blive Byens Bedste

Odder Avis

Kroniske smerter plager Lene:  Nu finder hun energi i keramikken

Odder Avis

Kom med til Byens Bedste fest

Odder Avis

Odder-dansere til EM i Polen

Odder Avis

Blev først dansker som 45-årig: Messina Nielsen er født og opvokset i Danmark, men først onsdag fik hun rødbedefarvet pas

Kultur

Ny bog om vinterbaderne ved Sondrup Strand

Odder Avis

Fodboldklub ånder lettet op: Slipper for at betale restgæld til kommunen på 125.000 kroner

Odder Avis

Odder Roklubs kvinder roede fornemt DM

Odder Avis

Oprykningen glippede for Odder Golfklub

Odder Avis

Replik: Godt for cyklister, knap så godt for fodgængere

Odder Avis

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

Odder Avis

Hverdagsaktivisme: Mennesker, der bare går i gang

Odder Avis

Babycafé på Centralhotellet

Odder Avis

Det grå guld skal slås om indflydelse: Seniorråd fandt ni kandidater på få dage

Annonce