Annonce
Odder Avis

Heidi Zilmer og italienske top-specialister klarer lofterne på Jørgensens Hotel

Lofterne skal afrenses helt, for at specialisterne kan folde sig ud. Der bruges over 400 kg brun sæbe til afrensningen. Foto: Ejendomsselskabet Casa
Et hold af eksperter er i gang på Søndergade, og sidste fase af den mange millioner kroner dyre restaurering af den historiske bygning på Søndergade er begyndt.

Horsens: Den ene har arbejdet for Vatikanet, og den anden er blevet rost til skyerne for sine evner på Hotel Ritz i Paris. Nu er to italienske specialister inden for bygningsrestaurering på arbejde i Horsens. Nærmere bestemt på Jørgensens Hotel i Søndergade.

Sammen med Heidi Zilmer hjælper de den historiske bygning, der har været under restaurering i et par år, ind i sin sidste fase. Det betyder blandt andet, at lofterne skal forskønnes, og til den opgave har Ejendomsselskabet Casa, som ejer bygningen, hidkaldt velansete eksperter fra Italien og Boulstrup.

For mig er de gamle bygninger vigtige karaktergivere. At få det historiske Jørgensens Hotel fra 1744 i selve byens hjerte til at blomstre op er for mig en stor ting.

Michael Mortensen, ejer Ejendomsselskabet Casa A/S

Prestigeprojekter i hele verden

Dels arbejder den lokale specialist i restaurering og historiske maleteknikker Heidi Zilmer fra Odder i huset, dels har de to italienere Caterina Manisco og Stefano Lucá kastet sig over jobbet, oplyser Ejendomselskabet Casa.

Specialisterne, der ifølge Heidi Zilmer er uddannet på nogle af de fineste kunst- og restaureringskoler i Italien, skal i den kommende tid både restaurere lofterne og dekorere dem med historisk korrekte malerier. Og italienerne er ikke ubeskrevne blade i den henseende.

Caterina Manisco har været med til at restaurere Vatikanmuseet i Rom og har sammen med Stefano Lucá, der er medlem af The Salon of the International Society of Decorative Painters, arbejdet på prestigeprojekter over hele verden. Han har blandt andet Hotel Ritz i Paris blandt sine referencer.

Annonce

Masser af brun sæbe

I Horsens lyder jobbeskrivelsen i første omgang at afrense lofterne og restaurere eksisterende loftmalerier. Dét står Caterina Manisco for. Derudover vil Stefano Lucá skabe nye loftsstykker på lærreder, som skal sættes op.

Det er nemlig ikke tilladt at male direkte på lofterne, da bygningen er fredet, oplyser ejerne om udfordringen, som er omfattende:

"De mange lag af akrylmaling, som er brugt oven på den limfarve, man har brugt i mange årtier, afrenses med brun sæbe. Masser af brun sæbe. Over 400 kg. Derefter slibes der. Kun ved at få det hele af og lukket alle revner samt opbygget afskallet og afbrækket stuk bliver resultatet perfekt. Opbygningen kræver mange timers arbejde for malermesteren og stukkatøren i tæt samarbejde. Også mange forgyldte ornamenter er blevet overmalet igennem årene. Når de er renset, forgyldes godt 500 meter ornamenter med ægte bladguld. Det arbejde begynder Heidi Zilmer snart på", fremgår det.

Opgaven lyder på lofts-restaurering i 11 af hotellets historiske rum. Heidi Zilmer fra Odder er den lokale specialist. Hun skal blandt andet dekorere 500 meter ornamenter med bladguld. Foto: Ejendomsselskabet Casa
Annonce

Michael Mortensen vil gå langt

Den samlede pris for renoveringen af Jørgensens Hotel er ikke oplyst, men den er før blevet omtalt som en opgave, der vil koste i omegnen af 30 millioner kroner.

Michael Mortensen, som ejer Ejendomsselskabet Casa, forklarer, at investeringen i bygningen, som den berømte købmand Gerhard de Lichtenberg opførte i 1744, handler om at udvikle Horsens.

- Jeg går gerne langt for at være med til at udvikle Horsens og livet i byen. For mig er de gamle bygninger vigtige karaktergivere. At få det historiske Jørgensens Hotel fra 1744 i selve byens hjerte til at blomstre op er for mig en stor ting. I tæt dialog med de kommende forpagtere er planerne for hotellet anno 2020 på plads. Nu er vi i slutfasen, hvor vi er gået højt op i at finde de rette fagspecialister, der formår at bringe det allerbedste frem i fortællingerne i bygningen. Fortællinger, som i høj grad befinder sig på lofterne, siger han i pressemeddelelsen.

Jørgensens Hotel genåbner ifølge tidligere oplysninger 17. marts.

- Her er ingen lappeløsninger - detaljerigdommen blomstrer. Jeg kunne meget hurtigt se, hvem jeg skulle have med mig i samarbejdet for at få historierne i ejendommen frem; nemlig Caterina Manisco og Stefano Lucá, som er uddannet på de bedste kunst- og restaureringsskoler i Italien, siger Heidi Zilmer. Foto: Ejendomsselskabet Casa
Stukkatøren reparerer de imponerende lofter. Foto: Ejendomsselskabet Casa
Annonce
Annonce
Odder Avis

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bagagerumsmarked ved Kuglen og Keglen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ord og billeder bliver til et på Centralhotellet

Odder Avis

Gyllingnæs - En sensommer-travetur

Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Odder Avis

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Annonce