Annonce
Odder Avis

Lobbyisme er ret ok: Borgmester skal varetage kommunens interesser i Kattegatkomitéen

Borgmester Uffe Jensen kom under beskydning for sit medlemskab af Kattegatkomitéen på mandagens byrådsmøde. Men et stort flertal af byrådet ser hellere borgmesteren i komitéen end udenfor. Foto: Søren E. Alwan
Borgmester Uffe Jensen skal påvirke og søge indflydelse i Kattegatkomitéen, og det kan han ikke, hvis han sidder udenfor, mente et flertal i byrådet mandag aften.

Odder: Nogen mener nok, det skulle have været gjort for to år siden, men nu er det i hvert fald gjort. Byrådet er blevet spurgt, om borgmester Uffe Jensen (V) kan sidde i lobbyen Kattegatkomitéen. uden at byrådet har stemt om det.

Og ja. Det kan han godt, mente 15 ud af byrådets 19 medlemmer.

Det var Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, der havde stillet byrådet spørgsmålet med et beslutningsforslag om at tvinge Uffe Jensen til at trække sig fra Kattegatkomitéen, fordi den entydigt arbejder for en fast forbindelse over Kattegat.

Annonce

- Kernen er, at når en borgmester træder ind som en del af et formandsskab, så opfattes det som om, han optræder på vegne af Odder Kommune, men det gør han ikke, for han har ikke fået byrådets mandat, sagde Kresten Bjerre (R).


Lad være med at snakke om, komitéen som om det er en frimærkeklub. Det er en lobby, og lobbyisme virker. Det er derfor, det er sat i verden.

Leif Gjørtz Christensen


- Og lad så være med at snakke om komitéen, som om det er en frimærkeklub. Det er en lobby, og lobbyisme virker. Det er derfor, det er sat i verden, sagde Leif Gjørtz Christensen, da flere byrådskolleger havde argumenteret imod forslaget uden at forholde sig til forskellen på en lobby og en forening.

Lobby eller ej

Om det er en lobby eller ej var nemlig ikke det vigtige for flertallet i byrådet. Det var derimod muligheden for at søge indflydelse.

- Jeg går ikke ind for en bro, der smadrer landskabet, men vi skal ikke afskære os selv fra information. Vi skal være med ved bordet, sagde John Rosenhøj (DF).

Samme holdning havde Konservative, Socialdemokratiet og Venstre uanset, hvad de enkelte medlemmer i øvrigt mener om udsigten til, at en Kattegatforbindelse skal gå i land et sted i Odder Kommune.

- Jeg forventer af enhver borgmester, at han vil søge mest mulig indflydelse, og indflydelse får man altså ikke, hvis man sidder udenfor klassen, påpegede Jan Gade (V).

- Bliv siddende og brug pladsen aktivt til at fremme Odder Kommunes interesse, sagde Lone Jakobi (S).

Annonce

Urealistisk tunnelsyn

Står det til Jan Gade og John Rosenhøj, så bør den interesse, Uffe Jensen skal kæmpe med næb og kløer for, være at få forbindelsen til at blive en tunnel, der popper op i Aarhus.

- Så får vi alle fordelene uden ulemperne, sagde Jan Gade.

-Hvis Kattegatforbindelsen kommer i land i Aarhus som en tunnel, så lover jeg at melde mig ind i Dansk Folkeparti. Det er så urealistisk, det er, lød Kresten Bjerres svar på den idé.

Annonce

Ingen kommunale kroner

Forud for selve byrådsmødet havde en borger benyttet sig af spørgetiden til at stille spørgsmål til kommunens økonomiske indblanding i Kattegatkomitéen.

- Odder Kommune ikke har bidraget med økonomisk tilskud eller mandetimer til Kattegatkomitéens arbejde i de knap to år, jeg har været en del af formandsskabet. Jeg modtager ikke honorar for at være en del af Kattegatkomitéen. Jeg har alene betragtet invitationen fra Kattegatkomitéen, som en naturlig borgmesteropgave og interessevaretagelse for Odder Kommune - og det synspunkt i øvrigt uanset partifarven af borgmesteren. Og vel vidende, at Odder Byråd - og vores befolkning - er meget delt i spørgsmålet om netop en Kattegatforbindelse, lød borgmesterens svar på det spørgsmål.

236 borgere fulgte byrådsmødet på nettet. Du kan se det arkiverede byrådsmøde inklusive spørgetiden på kommunens hjemmeside.

215 personer har deltaget i en afstemning på avisens hjemmeside. Her svarede 54 procent, at Uffe Jensen bør trække sig fra komitéen, hvis ikke han har hele byrådet bag sig, mens 35 procent mente, at det var nok med et flertal i byrådet.

11 procent mente, at borgmesteren skal sidde med som observatør på samme måde som Samsøs borgmester.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Aakær Gods – det mest uvenlige gods i Danmark

Annonce
Annonce
Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Annonce