Annonce
Ugeavisen Ølgod

Bernhard blev selvstændig for at give sin hustru tryghed

Bernhard Kulpa har 20 års erfaring som faglært maler, men er nu begyndt som selvstændig efter mange år med drømmen. Foto: Stine Lindharth Pedersen

En gammel drøm er gået i opfyldelse for Bernhard Kulpa, da han er blevet selvstændig som maler. Dog var det hustruens sygdom, som gjorde, at den gamle drøm blev en realitet og nødvendighed.

Skovlund: For fire måneder siden begyndte Bernhard Kulpa som farvehandler på fuldtid, mens han ved siden af drev sit nyopstartede malerfirma, Malermester Bernhard Kulpa. Nu er jobbet som farvehandler droppet, og Bernhard Kulpa satser på jobbet som selvstændig malermester.

- Som farvehandler fandt jeg ud af, at jeg virkelig er håndværker og gerne vil ud og arbejde. Da der kom mere malearbejde ind i mit firma, kunne jeg starte op med flere timer som selvstændig, siger Bernhard Kulpa.

Han bor og driver firmaet fra sit hjem i Skovlund, hvor han bor med hustruen Melanie Kulpa og deres to børn.

- Det er en frihed at være selvstændig, fordi jeg selv ser alle opgaverne og godkender dem, og så er jeg mere fleksibel. Drømmen er at få nok arbejde til, at firmaet kan køre, siger Bernhard Kulpa.

Selvom det længe har været en drøm for ham at begynde som selvstændig maler, var det på grund af familie og økonomiske forhold, at tiden nu var inde.

Malermester Bernhard Kulpa

Bernhard Kulpa har mere end 20 års erfaring som faglært maler.I maj begyndte han sit eget firma, Malermester Bernhard Kulpa, ved siden af et fuldtidsarbejde som farvehandler.

Nu satser Bernhard Kulpa kun på sin egen virksomhed, hvor han håber på at få opgaver i lokalområdet: Skovlund, Ølgod, Tistrup, Ansager og Varde.

Melanie og Bernhard Kulpa er oprindeligt fra Tyskland og var flere gange på ferie i Danmark, hvor de forelskede sig i landet. Nu har de boet her i ti år. Foto: Stine Lindharth Pedersen

Hustru: - Bernhard giver mig tryghed

Melanie Kulpa kæmper med svær gigt og er ved at blive udredt, og derudover lider hun af sygdommen bipolar lidelse, som blev konstateret i 2013. I begge sammenhænge er Bernhard Kulpa en uundværlig støtte i hendes liv og hverdag.

- Bernhard giver mig tryghed. Han er rigtig god til at opdage signaler på, at jeg er ved at få det dårligt, uden jeg selv har set det, siger Melanie Kulpa i forbindelse med hendes udfordringer med bipolar lidelse.

Hun fortæller, at Bernhard Kulpa kan få hende ned i tempo eller være med til at løfte hende op, hvis sindet er ved at køre ud på et sidespor. Derudover er det lige nu vigtigt, at han er med til møder med lægen i forbindelse med udredningen af gigten. Det er en tryghed, der er vigtig for både Bernhard og Melanie Kulpa.

- Nu kan jeg også komme hjem, hvis der virkelig sker noget, hvor Melanie har brug for mig, siger Bernhard Kulpa.

Han kunne også se, at lønnen som ansat maler i et andet firma ikke var en tilstrækkelig indkomst for ham og familien, når han er den eneste, der arbejder. Derfor begyndte han sit selvstændige firma ved siden af farvehandlerjobbet tilbage i maj.

- Jeg er glad på Bernhards vegne, men jeg er jo også lidt bekymret for, hvordan det ser ud sidst på måneden. Men jeg tvivler ikke på, at det nok skal lykkes, siger Melanie Kulpa og fortæller, at hun også gerne vil i arbejde, men ikke kan på nuværende tidspunkt på grund af den svære gigt.

Bernhard Kulpa vil gerne udvide sin kundekreds og have flere kunder fra lokalområdet: Skovlund, Ølgod, Tistrup, Ansager og Varde. Foto: Stine Lindharth Pedersen
Annonce

Forelsket i Danmark

Bernhard og Melanie Kulpa kommer oprindeligt fra Tyskland, men flyttede til Ølgod i februar 2008, som i 2010 blev skiftet ud med Skovlund.

Flere gange havde parret besøgt Danmark som turister, og det var her, de blev forelskede i landet.

- Der er så stille og roligt i Danmark, og så er der hyggeligt her, siger Bernhard Kulpa, som blev gift med Melanie på Rådhuset i Varde, inden de flyttede hertil.

Og Danmark er ikke et sted, som de kommer til at forlade.

- Vi er så glade for at være her, og vi vil ikke tilbage til Tyskland, siger Bernhard, der bliver suppleret af Melanie Kulpa.

- Ja, vi har bygget et nyt liv op her, siger hun smilende.

Siden 2010 har familien på fire boet i Skovlund, hvilket de altid har været glade for. Foto: Stine Lindharth Pedersen
Bernhard og Melanie Kulpa har to børn på henholdsvis 10 og 15 år. Foto: Stine Lindharth Pedersen
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ungt par bag vinimport: Hun har iværksætteri i blodet - han har helt styr på økonomien

Annonce
Ugeavisen Ølgod

87 år og forfatter til 11 bøger: Den seneste og sidste udkom i april og tog ham kun tre måneder at skrive

Annonce
Ugeavisen Ølgod

Cecilie H. udstiller i Kulturhuset i Ølgod

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Hans har arbejdet med fermentering i 40 år: Alle årene har det været på samme fabrik

Ugeavisen Ølgod

Der satses på hightech i Vestjylland: Etableret industrivirksomhed skaber højteknologiske arbejdspladser i stationsby

Ugeavisen Ølgod

Kæmpe bet for Ølgod: Efterspurgt lejlighedskompleks udskydes på grund af for høje byggepriser

Ugeavisen Ølgod

Veteranknallertklubben Stemplerne kører på nostalgi og hygge

Ugeavisen Ølgod

Butiksbombe i dansk landsby: Fåborg får en ny døgnåben containerkøbmand

Ugeavisen Ølgod

Seks fætre spiller på samme håndboldhold

Annonce