Annonce
Ugeavisen Ølgod

DGI har bevægelse og læringsidéer med til Horne Skole

Charlotte Frost og Heidi Møller arbejder hos DGI Sydvest, som børne- og ungekonsulenter for skoler, institutioner og familieidræt. Lige nu er de i gang i Horne på skolen med at idéudvikle til undervisnig udenfor i byens Fælleshaver. Privatfoto
DGI vil gerne hjælpe skoler på vej, hvis de ønsker mere udeundervisning, hvilket DGI har erfaring giver langt de fleste børn en helt ny måde og vinkel til indlæring.

Horne: Horne Skole vil gerne trække naturen og nærmiljøet ind i undervisningen og kontaktede i den anledning DGI Sydvest, der yder konsulenthjælp til at blive det, der benævnes DGI udeskolecertificeret- en blåstempling i forhold til en hel række komponenter indenfor udeundervisning.

Værd at vide om DGIs udeskolecertificering

  • DGI er en forkortelse for Danske Gymnastik og Idrætsforeninger.
  • DGI udeskolerne har til formål at:
  • Styrke elevernes relationer, øge elevernes bevægelsesglæde, motorik og trivsel, hvilket giver en positiv effekt på indlæringen.
  • Skabe tæt kontakt til skolens lokalsamfund - eksempelvis foreningerne.
  • Styrke samarbejdet mellem lærere og pædagoger.
  • Styrke skolens profil som DGI udeskole med fokus på en varieret skole­dag.
  • Stå endnu stærkere overfor kommende elever og deres forældre.
  • Prisen for en DGI certificering afhænger af skolens størrelse og beliggenhed i forhold til blandt andet transport. Man kan altid kontakte DGI omkring udeskolecertificering.

- Der er mange undersøgelser, der viser, at en kombination af udeliv og bevægelse sammen med læring giver en høj faglig udvikling og en god variation i dagligdagen, siger Charlotte Frost.

Annonce

Sådan bliver skolen udeskolecertificeret

- Vi går proaktivt i gang med seks moduler af tre timer for fordelt på et år for de lærere, der er involveret i projekt udeundervisning, siger Heidi Møller Nielsen fra DGI Vest.

Størstedelen af modulerne foregår i det fri.


Brug af sanserne er den korteste vej til hjernen.

Charlotte Frost, DGI Sydvest


- Det er vigtigt for os at møde de kommende undervisere på deres præmisser, helt som de er, så ingen føler, at de bliver påduttet noget, siger Charlotte Frost, der altid forsøger at give den ultimative sparring med fokus på læringselementerne og det enkelte individ.

- Der er mange ting at overveje og beslutte sig for, når det handler om indlæring i det fri. Blandt andet er valg af lokation/sted vigtig, og har stor betydning i forhold til både læring og klasserumsledelse, understreger Heidi Møller Nielsen.

DGI-underviserne deltager på det lokale udeskoleundervisningsforløb sammen med læreren/pædagogen/underviseren og eleverne. Foreningslivet og institutioner og private aktører tænkes ind i læringsforløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce