Annonce
Ugeavisen Ølgod

Drabanterne og to lokale kameramænd er ved at redde julen i Ølgod

Henriette Amstrup har skrevet manuskriptet sammen med Mikke Dernburg Nielsen, som hun bor sammen med. Hun er vildt glad for, at de har fået udfordringen fra Ølgod Handel og Erhverv. Foto: Benny Baagø
Vi må ikke forsamle os i større gruppen i november og december, og dermed er mange af årets juletraditioner gået fløjten. Eller er de? I Ølgod blev der filmet hele lørdag for at sikre, at julen kan komme ud på de lokale borgeres skærme.
Annonce

Ølgod: Der er mange traditioner ved juletid, og ved mange af dem står vi tæt sammen. Det gælder ved juletræstændinger, julemandsvækninger, og når der er gang i aktiviteter på torvene i julemåneden.

I år bliver det anderledes. Det er for eksempel ikke muligt som normalt at samle 300-500 mennesker foran Ølgods vandtårn, når julemanden endnu en gang skal vækkes.

- Men det er vigtigt, at vi prøver at holde fast, siger erhvervsudviklingschef Kirstine Faber Krog.


Der plejer at være mellem 300 og 500 mennesker, der er samlet for at vække julemanden. Det kan vi ikke være nu.

Erhvervsudviklingschef Kristine Faber Krog, Ølgod Handel og Erhverv


Og det er derfor, at hun, to kameramænd og et mindre hold fra Drabanterne i dag står her ved vandtårnet. Her skal der både optages en video af julemandens vækning, som børnene kan se på skærmene derhjemme, og derudover er optagelserne til en ny lørdagskalender, der også skal sendes ud som små film, ved at blive optaget.

Når vi ikke kan samles mange, så skal julestemningen ud på en anden måde, er filosofien.

Annonce

En ny opgave for alle

- Wow, hvor er det sejt med alle de pakker, siger drengen.

Det kommer han til at sige nogle gange, for det kræver en del optagelser, før en scene er helt i skabet.

Det er mest børnene, der spiller nisser, der er i gang lige nu i kælderen i bygningen ved siden af vandtårnet. Nede i kælderen filmer Rasmus Bendix fra Bendix Production i Varde. På etagen over filmer Kim Kaminski fra Westcoast Media i Hodde scenen ovenfra. Desuden er også Henriette Amstrup og Mikkel Dernburg Nielsen i lokalet. De har skrevet manuskriptet, og nu har de påtaget sig instruktørrollen.

Rasmus Bendix diskuterer de næste optagelser med Henriette Amstrup. Foto: Benny Baagø

- Vi har aldrig nogensinde prøvet det før, siger Henriette Amstrup.

- Det er en fed udfordring.

Også Kim Kaminski glæder sig over opgaven. Han plejer at lave små videoer for virksomheder og er begejstret for at prøve kræfter med en lille fiktionsserie.

Annonce

En lang dag

Amatørskuespillerne kommer alle fra Drabanterne, der er den lokale teaterforening. Dog er det skuespildebut for de to mindste drenge. For skuespillerne er det også en ny verden. De er vant til teater, men filmoptagelser er anderledes. For eksempel bliver der ikke optaget i kronologisk rækkefølge.

Julemandsvækning og lørdagskalender

  1. Lørdagens optagelser skal bruges til en film med julemandsvækning og til en lørdagskalender.
  2. Alle filmene bliver lagt ud på Facebook-siden Ølgod Netop Nu.
  3. Henriette Amstrup og Mikkel Dernburg Nielsen har skrevet manuskriptet på seks dage, fordi ideen om videoserien først opstod sammen med de seneste restriktioner. De to har boet sammen i fire år og er meget aktive både på og bag scenen i Drabanterne.
  4. Det er Ølgod Handel og Erhverv, der står bag initiativet, og der er givet støtte fra Destination Vesterhavet. Det er håbet, at videoerne kan sprede en stemning af, at Ølgod er en hyggelig juleby og give folk lyst til at komme til byen og handle, selvom de store forsamlinger er aflyst i år.
  5. Rollerne spilles af: Freddi Nielsen, Karen Zilmer, Per Hulmose, Asger Birkebæk Nielsen, Andrea Birkebæk Nielsen, Thomas O. Alstrup, Anaja Klausen og Amalie Bennetsen.

Udenfor bygningen står Andrea Birkebæk Nielsen. Hun spiller drillenisse og er ikke med i den næste scene. Hun gaber, for det er over fem timer siden, at skuespillerne blev instrueret i dagens program og fik sminke på. Hun synes, det, der er mest anderledes, er, at hun er vant til at have publikum nede i salen flere meter væk.

- Her står de helt oppe i hovedet på én, siger hun om kameramændene.

Andrea Birkebæk Nielsen spiller en drillenisse i den lille serie, fortæller hun. Foto: Benny Baagø

Kort efter får hun en ny rolle, da hun bliver efterspurgt nede i kælderen. Der er brug for en lysmand, og det bliver Andrea.

Annonce

Dronebilleder

Handlingen fra julefilmen vil de to manuskriptforfattere ikke afsløre for meget om, men det kan afsløres, at der undervejs vil være dronebilleder, der viser kirketårnet og plantagen ovenfra.

- Det bliver virkelig kanon, siger Henriette Amstrup.

Kristine Faber Krog vil gerne holde fast i traditioner, selv i et corona-år. Det kræver, at der bliver tænkt nye tanker i stedet for blot at aflyse. Foto: Benny Baagø
Optagelser er i gang. Det har været gang i røgmaskinen, og Rasmus Bendix styrer både lys og kamera. Hvad der egentlig foregår, må du se videoerne for at finde ud af. Foto: Benny Baagø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce