Annonce
Ugeavisen Ølgod

Mads Sørensen: - Jeg har en god, lang og stolt tradition for at bryde mine nytårsforsætter

Formand for kultur og fritidsudvalget i Varde Kommune og borgmesterkandidat Mads Sørensen har indsendt dette billede, fordi han i coronapandemiens tegn, synes det er det mest sigende om hans hverdag lige nu. - Selvom vi er lukket ned med de fysiske møder, forsøger vi stadig at holde gang i demokratiet via computeren, siger han. Privatfoto.
Selvom Mads Sørensen er færdig som minkavler, prøver han på at vende det hele til noget positivt ved at fokusere endnu mere på sit politiske arbejde.
Annonce

Sig/Thorstrup: Mads Sørensen er 42 år og bor i Sig sammen med Tina Bjørkmann, og er bonusfar til Camilla og Mikkel. Og så er der Frede - familiens labrador.

Mads Sørensen har været medlem af Varde Byråd siden 2013 og er formand for udvalget for kultur og fritid. Derudover bestrider Mads Sørensen en række andre hverv som for eksempel at være formand for Vardemuseerne og Varde Kunstudvalg.

- Jeg er uddannet landmand, og har siden 2005 - og indtil for ganske nylig - været selvstændig erhvervsdrivende med minkavl som hovedområde. Derudover har jeg en mindre produktion af diverse trådvarer - blandt andet fældesystemer til Naturstyrelsens bekæmpelse af mårhunde og lignende. Jeg har været medlem af Venstre, siden jeg som ung meldte mig ind i Venstres Ungdom. Jeg bakker op om Venstres ideologier, og det er det parti, som bedst repræsenterer mine grundlæggende synspunkter og livsværdier.

Har du nytårstraditioner?

Nytårsaften er fyldt med en lang række af traditioner.

- Selvfølgelig starter aftenen med dronningens nytårstale, og der er hamburgerryg med grønlangkål på menuen hjemme ved os. Ved midnatstid hoppes der ind i det nye år fra sofaen, og selvfølgelig skydes det nye år ind med fyrværkeri. Vi plejer at fejre nytåret sammen med mine forældre, og derefter mødes vi med gode venner og skåler for det nye år.

Hvad har du af drømme og forventninger til 2021?

- Forventningen er kort og godt, at 2021 kun kan blive bedre. Covid-19 har haft store konsekvenser for os alle. Konsekvenser i mit tilfælde både for min familie og virksomhed, da pandemien desværre var skyld i, at jeg måtte lukke min minkavl ned og afskedige mine dygtige medarbejdere. Men det giver selvfølgelig muligheder for at engagere mig yderligere i mit politiske arbejde og fremtiden i lokalpolitik.


Men det giver selvfølgelig muligheder for, at engagerer mig yderligere i mit politiske arbejde og fremtiden i lokalpolitik.

Mads Sørensen, tidligere minkavler og borgmesterkandidat for Venstre


Hvad drømte du som barn om at blive, når du blev voksen?

- Min store drøm som barn var at være landmand, da det er det, jeg er opvokset med og født ind i. Men efter sigende luftede jeg allerede som 10-årig, at jeg en dag gerne ville være borgmester. Nok uden helt at vide hvad det egentlig indebærer.

Har du et nytårsforsæt, og overholder du det?

- Jeg har en god, lang og stolt tradition for bryde et nytårsforsæt. Derfor tror jeg ikke på dem mere, da jeg ikke mener, man behøver at afvente et nyt år, hvis der er noget man gerne vil ændre på nu og her.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Jeg læser helst selvbiografier. Gerne om politiske personer eller sportsstjerne med noget på hjerte. På mit natbord i øjeblikket ligger en meget spændende biografi om Henning Christophersen med titlen “Manden der forandrede Danmark og Europa”.

Hvilken film vil du gerne se?

Jeg glæder mig som de fleste i min generation til, at se hvordan man vil lave en opfølger til kultfilmen “Topgun”, men fornyelig har jeg fulgt med i serierne “Ulven kommer” og “The Undoing”, som er instrueret af Susanne Bier.

Annonce

Hvad ville du tage med på en øde ø? Ud over dine nærmeste?

- Først vil en meget stor madpakke være en god idé, dernæst bogen “Sådan overlever du på en øde ø” og sidst men ikke mindst: Gevalia-kaffe til hvis der forhåbentlig skulle komme uventede gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce