Annonce
Ugeavisen Ølgod

Pindene knitrer i strikkeklubben i Sig

Charlotte Høj Meier fra Varde strikker til børnebørnene. Privatfoto
Gamle dyder som håndarbejde hitter i en tid med corona. Det er hygge og samvær i små grupper samtidig med, at man er produktiv op til jul med hjemmestrikkede gaver.
Annonce

Sig: Garnproducenter melder om øget salg af garn efter at Danmark lukkede ned i marts. Strikkeklubberne skyder op som muldvarpeskud overalt i landet. Håndarbejde er kommet for at blive, og det er unge som ældre - og også mænd, der strikker.

Pindene knitrer i vintermørket, der er varm kaffe på kanden og knas på bordet, hvor Vestas Towers strikkeklubben denne aften holder til i en lun hjørnesofa i Sig.

Strikkeklubben "Vestas Towers" hygger på 12 år sammen i en månedlig strikkekomsammen. Fv.: Susanne Bjerre Knudsen, Charlotte Høj Meier fra Varde, Natasha Schantz Johnsson fra Sig og Gitte Juhl, Varde. Strikkeklubben opstod da kvinderne var kollegaer dengang på Vestas i Varde. I dag er de alle i jobs andre steder, men strikkelubben slipper de ikke. Privatfoto

- Vores strikkeklub opstod for 12 år siden, da vi alle arbejdede i udviklingsafdelingen ved Vestas Towers i Varde, siger Natasha Johnsson og tilføjer:

- Det var tænkt som en hyggelig og social aktivitet udenfor arbejdstid, og så var der nogle, der gerne ville lære at strikke af andre.

Annonce

Spredt for alle vinde

I dag arbejder kvinderne allesammen i andre firmaer, men mødes fortsat en til to gange i måneden til nogle hyggelige aftentimer. Enkelte i gruppen er dog faldet fra grundet flytning.

- Der er altid gang i strikkepindene, men de kan indimellem hvile, hvis der bliver diskuteret vigtige emner om verdenssituationen, siger Natasha Johnsson.

- Fællesnævneren for strikkeklubben er interessen for kreativt håndarbejde. Alle kunne være med på strikning, og det er jo en nem aktivitet også i praksis at udføre i fællesskab i sofaen og ikke mindst over en god kop kaffe, siger Natasha Johnsson med et smil.


Fællesnævneren for strikkeklubben er interessen for kreativt håndarbejde. Alle kunne være med på strikning. Det er en nem aktivitet også i praksis at udføre i fællesskab i sofaen over en god kop kaffe og en diskussion om verdenssituationen.

Natasha Johnsson


Annonce

PetiteKnit hitter

Der bliver hentet inspiration hos hinanden, og der er udvekslet meget hjælp på projekter der driller og inspiration til nye teknikker.

- Jeg strikker på en trøje fra PetiteKnit, en kendt dansk strikdesigner, siger Charlotte Høj Meier, der også strikker til børnebørnene.

- Jeg strikker efter årstiden på et par indesko, siger Gitte Juhl.

Natasha Johnsson strikker sokker til julegaver også efter en opskrift fra PetiteKnit på Instagram #sundaysocks.

Sokker er en populær julegave i strikkeklubben. Opskriften på disse uldne "sundaysocks", finder man på Instagram. Privatfoto

- Jeg strikker også veste, blandt andet på bestilling af teenagedatteren, siger hun.

Strikkede veste til både piger og drenge er også populære at ønske sig hjemmestrikkede til jul. Privatfoto

Ingen ved hvornår strikkeklubben Vestas Towers lukker ned, hvis nogensinde i deres levetid.

- Et kreativt fællesskab, som dette er et nemt fællesskab at være en del af, fordi der er en fællesnævner, der altid udvikler sig efter tidens trends og garner, slutter Natasha Johnsson fra hjørnesofaen.

Kvinderne i strikkeklubben er i alderen 47-62 år og er fra både Sig og Varde. De mødte hinanden for 12 år siden på Vestas Towers, og har strikket sammen siden mindst en gang i måneden. De mødes på skift hos hinanden. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce