Annonce
Erhverv

Biografejer er optimist trods nedlukning: 2021 bliver et kanonår

Therese og Søren Meinertsen kan for tiden ikke modtage gæster i Park Bio. Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen/Byrd
Park Bio, som for tiden er lukket, er kåret til Årets Østerbrobutik 2020. Medejer Therese Meinertsen er trods tvangslukningen optimist og tror, at dette år bliver et godt filmår, når folk får lov at komme i biografen igen.
Annonce

De er vant til at præsentere underholdning på det store lærred for publikum, men forleden var det Park Bios ejere, som selv var i billedet og blev aftenens hovedpersoner.


Jeg synes, det er vigtigt, at "de små" bevares og ikke bliver opslugt og overtaget af store kæder, og hyggeligere biograf skal man lede længe efter.

Læser som anbefalede Park Bio som Årets Østerbrobutik


Det gjorde de, da Årets Østerbrobutik 2020 skulle kåres her i januar 2021. Typisk for tiden lige nu og sådan set også for året 2020 skete det via skærme og onlineforbindelse mellem de syv nominerede, der alle var kåret til Månedens Østerbrobutik i løbet af i fjor, og repræsentanter fra Danske Bank Østerbro og Østerbro Avis, som står bag prisen, som banken sponserer med en præmie på 10.000 kroner til vinderen.

Annonce

Det bliver et kanonår

Og det var synligt rørte modtagere - ægteparret Therese og Søren Meinertsen - der modtog prisen som Årets Østerbrobutik. I modsætning til de seks øvrige butikker, der var nomineret, er de lukket helt ned lige nu.

Therese og Søren Meinertsen, Park Bio, modtager hæderen som Årets Østerbrobutik via skærm. Foto: Thomas Frederiksen

- Jeg kan godt love jer for, at vi er lidt nedtrykte for tiden, så det er vi stolte over og glade for, lød det umiddelbart fra Søren, mens hustruen Therese efterfølgende slog de glade toner an:

- Vi er faktisk optimistiske. I drømmer ikke om, hvor mange som står i kø til at komme i biografen. Jeg tror, at det bliver et kanonår, vi er superoptimistiske, sagde hun.

Efterfølgende nævnte hun da også, at hun af natur er mere optimistisk end sin mand, derfor supplerer de også hinanden så godt. Og efter konens optimistiske ytringer lød det da også fra Søren Meinertsen:

- Når vaccinerne kommer, så kører vi igen, og så må vi tilbage på sporet.

Annonce

Park ER Østerbro

Park Bio har historie tilbage til 1920'erne, og ægteparret Meinertsen har haft biografen siden 1984, der dermed er en af de få lokale, privatejede biografer, som er tilbage i København.

Og det er et sted, som østerbroerne sætter pris på, og det er i kraft af borgernes input, at Park Bio er kåret til først Månedens og senere Årets Østerbrobutik. For nogle af dem som indstillede biografen på Østerbro Avis' Facebookside ØsterbroLIV lød det blandt andet:

- Park bio er den hyggeligste biograf i hele Danmark, og så har de premierefilm

- Der er en fornøjelse at komme her. Her er hyggeligt, og man bliver altid modtaget med et smil.

- Jeg stemmer også på Park Bio, Søren og Therese er kanonsøde mennesker.

- Jeg synes, det er vigtigt, at "de små" bevares og ikke bliver opslugt og overtaget af store kæder, og hyggeligere biograf skal man lede længe efter.

Sammenhængen med lokalområdet bliver understreget ved, at borgerne blandt andet konstaterer, at "Park Bio bringer så meget atmosfære til Østerbro", at "det er en perle i 2100", og som en anden markant forretningsdrivende Benjamin Lund Preisler Herbst fra Superhelten slet og ret fastslår:

- Park Bio, fordi Park ER Østerbro.

Annonce

Jussie og Bond

Det er da netop også på grund af de mange rosende ord fra de lokale, at Therese Meinertsen mener, at hun har noget at have sin optimisme i.

Therese Meinertsen fra Park Bio modtager dagen hæderen som Årets Østerbrobutik af medrådgiver på Østerbro Avis, Stina Lund, hjemme i haven i privatboligen. Foto: Thomas Frederiksen

De var også lukket sidste forår, og efterfølgende oplevede de, at folk strømmede til biografen.

- Vi er så rørte over den store opbakning, der er til os og også de andre butikker. Det er en rigtig god bydel, lyder det rosende fra hende.

Sidste efterår var der flere danske film, blandt andet Druk, Retfærdighedens Ryttere og Lille Sommerfugl, som trak folk i biografen, og i år ser de frem til at præsentere filmatiseringen af Jussie Adler Olsens bog Marco Effekten og den nye James Bond-film No Time To Die, der er udskudt flere gange, nu til efteråret 2021.

Årets Østerbrobutik

Forretningerne som er kåret til Månedens Østerbrobutik var indstillet af borgerne på Østerbro Avis’ Facebookside: Østerbroliv eller ved anden henvendelse til avisen. Det skete på baggrund af blandt andet service, kundepleje, udsmykning og kvalitet. På baggrund af indstillingerne udvalgte arrangørerne af kåringen - Danske Bank og Østerbro Avis - månedens butik.

De syv vindere i løbet 2020 var: Odin Fisk, Spaghetti Martelli, Juno The Bakery, Paradis Blomsten, Iki Sushi, Park Bio og Lille Irma.

Alle Månedens Østerbrobutikker deltog i konkurrencen om at blive Årets Østerbrobutik, hvor præmien udover æren og diplomet er 10.000 kroner. Her blev vinderen Park Bio.

Blandt de som har været med til at nominere Årets Østerbrobutik har vi trukket lod om to gavekort på hver 500 kroner til vinderbutikken, og det vil sige Park Bio, når den på et tidspunkt er åbnet igen. Vinderne her er: Dorthe Stolborg og Jette Lilja.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce