Annonce
Østerbro

Fremtiden er landet: Selvkørende bus ruller snart i Nordhavn

Danmarks første førerløse busser blev indviet i Aalborg Øst, torsdag 5. marts 2020. Inden længe kan østerbroerne blive mødt af samme syn. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Den første selvkørende bus er allerede blevet testet i Aalborg, og nu er turen så kommet til Østerbro. Fra 6. juli kan beboere i Århusgadekvarteret nemlig støde på en selvkørende bus fra operatøren Holo, der prøvekører en bus, inden driften for alvor går i gang efter sommerferien.

Her skal bussen lære at genkende ruten, justere farten, holde vigepligten og standse ved stoppestederne, så passagerer kan begynde at bruge bussen i august måned.

- Lige nu er bussen parkeret i vores garage på Klubiensvej, men den er helt klar til at trille ud på vejene og vise, hvad selvkørende teknologi kan. Her i den indledende testperiode håber vi på forståelse for, at man ikke kan springe på, men der bliver rig lejlighed til at tage en tur efter sommerferien, udtaler Nanna May Felthaus.

Pilotprojektet eller testkørslen indgår som en del af det europæiske AVENUE-projekt, der introducerer selvkørende køretøjer i fire europæiske storbyer i en periode på fire år. Når bussen for alvor bliver taget i brug til august, vil den køre en rundstrækning med seks stop i Århusgadekvarteret på hverdage kl. 10-18

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ryparken hører til i Bispebjerg

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce