Annonce
Østerbro

Indgang til Fælledparken: Den storartede plads uden navn

Pladsen foran postkontoret, som nu også indeholder museet og samlingsstedet Enigma, bør have et selvstændigt navn, mener forhenværende postmester. Foto: Thomas Frederiksen

Østerbro har flere storartede byrum. Ét af disse er indgangspartiet til Fælledparken ved Trianglen, anlagt af Københavns kommune i årene 1908-14 som en del af den imposante landskabsplan for Fælledparken. Blot synd at pladsen er så anonym, for så vidt som den ikke engang har et navn at referere til.

Måske skulle man starte med at navngive pladsen. Trianglen er jo reserveret trafikknudepunktet med ”Bien”. Genforeningspladsen med tanke på stedets monument er allerede brugt andetsteds, og Stationspladsen som det hedder i lokalplanen for metroen er da for sløjt. Et forslag kunne være Fælledpladsen. Har læserne mon nogle gode ideer?

Når vi først har et navn til pladsen kan der tænkes videre med de oprindelige planer:

Annonce

Kgl. Bygningsinspektør, arkitekt Thorvald Jørgensen har tegnet postbygningen, og han havde den storslåede ide, at der skulle skabes et monumentalt indgangsparti til Fælledparken, ved at indgangen skulle flankeres af to symmetrisk anbragte bygninger, hvoraf postbygningen var den ene. Desværre blev pendanten hertil aldrig opført.


Et forslag kunne være Fælledpladsen. Har læserne mon nogle gode ideer?


Østerbro Postkontor blev i 1990´erne under stor bevågenhed – endog med aktiv interesse fra Dronning Margrethes side fornemt istandsat med oprindelig farvesætning, genskabelse af det tidligere trappeindgangsparti, genindsætning f palævinduer m.v.

Men stadig den dag i dag har postbygningen kun Kollegiet Østerbrogårdens stumme gavl at tale til. Hvad med en spejling af postbygningen med et gavlmaleri?

Sådan trompe l´oeil har andre steder været udført med vellykket resultat. Dette ville være en anerkendelse af arkitektens byrumsvision og til ære for Fælledparken og Østerbro. Læg vejen forbi og tag de positive briller på. Forhåbentlig vil kollegiet være med til at lægge gavl til en flot og festlig tilføjelse til bybilledet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

Byggeri

Kulturcenter er forsinket endnu et år

Annonce