Annonce
Butiksliv

Irma lukker tidligere højt profileret butik

Butikschef Sarah Adeltoft da Irma på Østerbrogade 110 blev til Irma Øko. Det koncept blev droppet året efter, og nu lukker butikken helt. Arkivfoto: Martin Sørensen 
Annonce

For et par år siden var det en banebrydende nyhed, at Irma på Østerbrogade 110 som den første butik i kæden skulle være helt grøn. Danmarks første økologiske supermarked hos en etableret kæde.

Sort set alle varer i Irma Øko skulle være økologiske. Men trods den grønne dagsorden i samfundet i øvrigt holdt det ikke længe.


Det er rigtigt, at vi har forsøgt en række ting for at vende udviklingen og skabe overskud – desværre uden held

Jens Juul Nielsen. kommunikationsdirektør i Coop


Allerede i foråret 2019, efter lidt over et år, blev planerne droppet, og det blev til en almindelig blå Irma igen, ganske vist fortsat med masser af økologi på hylderne, men ikke en gennemført øko-butik længere.

Annonce

Ikke rentabel

Nu lukker butikken helt.

- Denne Irma har desværre en størrelse og et kundeunderlag der gør, at den ikke er rentabel. Det er rigtigt, at vi har forsøgt en række ting for at vende udviklingen og skabe overskud – desværre uden held, lyder det fra Jens Juul Nielsen, kommunikationsdirektør i Coop, som ejer Irma, i en e-mail til Østerbro Avis.

Det er ikke første gang, at Irma har forsøgt med et særligt type forretning i dette butikslokale. Oprindelig lå Sankt Jacobs Apothek på adressen, det lukkede allerede i 1959, men man kan se en ældre stenfacade for apoteket over butiksindgangen.

Annonce

For storbyens livsnydere

Senere lå sportsforretningen Sport Direct på stedet, som Irma overtog i 2004. Dengang var det med konceptet Irma City, der var mindre forretninger for storbyens livsnydere, som det hed, og en række mindre Irma'er fik dette navn.

Selvom Irma lukker Østerbrogade 110, har de fleste østerbroere, i hvert fald dem på Østerbrogade, fortsat en Irma i nærheden. Udover den lukkede ligger der nemlig i alt syv forretninger i kæden på Østerbro, heraf tre på Østerbrogade.

Annonce
Annonce
Debat

Ærgerligt med fugleøen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mettes podcast: Lyd med lykkefix

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce