Annonce
Østerbro

Flytter galleri: Darlings farvel til Strandboulevarden

Kunstner Rikke Darling forlader Strandboulevarden.
Efter 12 år flytter Rikke Darling sit galleri fra Østerbro til Frederiksberg. Tiden er ikke længere til  at have eget galleri, nu skal hun i stedet indgå i kreativt fællesskab, fortæller hun.

Et velkendt element i gadebilledet på Østerbro er snart fortid. Art By Rikke Darling flytter fra Strandboulevarden.

Indehaveren Rikke Darling, som selv bor på Østerbro og har drevet sit galleri gennem 12 år, oplever, at gallerier ikke længere har samme tiltrækningskraft på folk.

- De seneste år, har flere og flere handlet kunst online, og her i coronamånederne er den tendens kun blevet større. Butikslokaler bliver dyrere, men det bliver samtidig sværere at få folk til at møde op fysisk. For bare fem år siden, kunne jeg holde ferniseringer og få mange til at komme og drikke vin, snakke om kunsten og se en flot udstilling. Det er der desværre ikke så mange der gør mere, fortæller hun.

Annonce


Det bliver samtidig sværere at få folk til at møde op fysisk. For bare fem år siden, kunne jeg holde ferniseringer og få mange til at komme og drikke vin, snakke om kunsten og se en flot udstilling. Det er der desværre ikke så mange der gør mere,


Udviklingen ærgrer hende, da Rikke Darling holder meget af at kunne give folk en samlende oplevelse, hvor hun fortæller om kunsten.

Kommer hjem til folk

Hun oplever samtidig en tendens, hvor københavnere spørger efter at få kunstneren hjem til dem selv med udvalgte malerier.

- Som kunstner er det sjovt at se, hvor ens værker skal hænge og få en fornemmelse af hjemmet, og hvordan familien lever med kunsten, så den udvikling synes jeg er rigtig spændende, fortæller hun.

Oase på Frederiksberg

I stedet for eget galleri på Strandboulevarden flytter hun nu arbejdsmæssigt ind i et kreativt fællesskab på Frederiksberg, hvor hun selv får eget atelier.

-  Jeg har fundet en skøn oase i en gård på Frederiksberg tæt på Gammel Kongevej. Min drøm er at finde noget lignende på Østerbro. Det er desværre ikke lykkes for mig i denne omgang, men jeg bor på Østerbro og har haft galleri på Østerbro i 12 år. Jeg elsker Østerbro og håber at jeg kan vende tilbage og finde et spændende atelier her, siger hun.

Du kan fremover møde Rikke Darling på Lykkesholms Allé 11B på Frederiksberg, tæt ved Gammel Kongevej, hvis du da ikke møder hende på gaden på Østerbro.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Navne

Skuespillerinden bag 'Maude' fylder år: -  Jo ældre man bliver, jo mere skal man skynde sig med livet

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce