Annonce
Kultur

Nyt ved Trianglen: Efterlyst gavlmaleri på central plads

Jacoba Niepoorts galvmaleri på Blegdamsvej. Foto: Thomas Frederiksen
Kunstværk pryder nu gavlen på Østerbrogården på Blegdamsvej ved indgangen til Fælledparken.

- Hvad med en spejling af postbygningen med et gavlmaleri? skrev forhenværende postmester på Østerbro Postkontor, Knud-Erik Porskrog, i et læserbrev i Østerbro Avis i august, hvor han i øvrigt slog til lyd for et løft af pladsen ved indgangen til Fælledparken fra Trianglen, hvor der er kommet metrostation.

Nu er ønsket om et gavlmaleri ud mod pladsen blevet til virkelighed. Det er kunstneren Jacoba Niepoort, der gennem efteråret har fået opført værket. Hun har tidligere i år opnået støtte fra blandt andet Østerbro Lokaludvalg, genboen til maleriet Enigma og Åben Festival, der fandt sted i september.

- Jeg arbejder meget med forbindelse mellem mennesker og vores relationer til hinanden og verden omkring os, siger hun.

Annonce

Forskud på mundbind

Jacoba Niepoort er vant til at rejse meget ud i verden. Det har været vanskeligt i 2020, hvor hun er blevet hjemme i København, og det er der kommet dette gavlmaleri ud af.

Da vi lagde maleriet op på Østerbro Avis' Facebookprofil mente en læser, om kunstneren havde taget forskud på den øgede brug af mundbind, da hun planlagde maleriet.


Jeg arbejder meget med forbindelse mellem mennesker og vores relationer til hinanden og verden omkring os


Udover de to mennesker er der også to fugle på kunstværket. En sund og rask fugl og en afpillet fugl i fangeskab. Og forholdet mellem menneske og natur er noget, som Jacoba Niepoort har spekuleret på.

- Byliv og natur mødes her ved indgangen til Fælledparken, siger hun, og så skal værket udvikle sig med naturens hjælp.

- Der skal vokse planter op af den, så det er et værk i udvikling, fortæller Jacoba Niepoort.

Annonce

Unge og ældre

Det er på Østerbrokollegiets gavl, at maleriet er placeret, og Jacoba Niepoort har fået tilladelse fra kollegiets bestyrelse til at opføre.

Og hun har også fået input fra de unge på kollegiet til kunstværket, og det har hun også fra de ældre på værestedet på Nabo Østerbro i Odensegade lige over for Trianglen.

Maleriet har ikke noget navn.

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce