Annonce
Motion

Som om det ikke har været nok med corona: Svømmehallen skal lukke i et år på grund af renovering

Da Øbro-Hallen stod klar igen i december 2015 efter et halvt års renovering. Nu skal der lukkes et år fra efteråret. Arkivfoto: Michael Paldan
Øbro Hallen skal fra efteråret være lukket et år, kun seks år efter den var lukket i mere end et halvt år. De natursten, som blev lagt i hallen i 2015, viste sig ikke at kunne holde og skal nu udskiftes.

Svømmehallerne er endnu ikke åbnet igen, men holder coronalukket, og når det på et tidspunkt igen bliver muligt at hoppe i klorvandet i Danmarks ældste offentlige svømmehal, Øbro-Hallen på Gunnar Nu Hansens Plads, bliver det en stakket frist.

Allerede 1. september lukker den igen og vil være lukket et helt år. Det skyldes, at natursten i skal udskiftes, fordi de ved fugt krakelerer og udvikler en porøs overflade, som langsomt smuldrer væk, skriver Københavns Kommune i et internt notat.

Denne proces er nu så fremskreden, at Københavns Kommunes tilsynsmyndighed, Center for Miljø og Byliv, har vurderet, at fliserne opsamler bakterier og frigiver fint støv i et omfang, der ikke længere er sundhedsfagligt forsvarligt, fremgår det af notatet.

Annonce

Stenbrud i Italien

Det er ikke mere end lidt over fem år siden, at Øbro-Badet sidst var lukket en længere periode, i lidt over et halvt år fra sommeren 2015 til nytår. Som led i en omfattende renovering blev der netop lagt natursten, der skulle være i tråd med hallens oprindelige udformning fra 1929 og endda fra samme stenbrud i Italien.


Vores undersøgelser har desværre vist, at de har en anden fasthed end de oprindelige, hvilket har gjort dem mindre modstandsdygtige.


Men disse sten var ikke en god idé alligevel.

-  Det blev imidlertid ikke oplyst, at de nye sten kunne have en anden sammensætning end de oprindelige, selvom de stammer fra samme brud. Vores undersøgelser har desværre vist, at de har en anden fasthed end de oprindelige, hvilket har gjort dem mindre modstandsdygtige. Det er derfor besluttet at lægge keramiske fliser i stedet. Disse fliser er i høj grad skabt til det hårde svømmehalsmiljø, lyder det i et skriftlig svar fra Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, som Københavns Ejendomme hører under.

For at få størst muligt udbytte af at holde hallen lukket går kommunen også i gang med andre ting, som der alligevel skal gøres noget ved, blandt andet tekniske installationer og energioptimering. Det skulle gøre, at det ikke bliver nødvendigt at renovere i lang tid fremover, hvilket i øvrigt også var tanken i 2015.

Annonce

K: Burde ske noget før

Det konservative medlem af kultur- og fritidsudvalget i Københavns Kommune, Karina Bergmann, er stærkt skeptisk over for, at østerbroerne og københavnerne endnu engang skal undvære deres svømmehal i så lang tid.

Hun undrer sig både over, at det skal tage et helt år at renovere den, og at man ikke kan komme i gang noget før.

- Det burde sættes i gang på et tidspunkt, hvor den alligevel er lukket på grund af corona, så  bliver kortest mulige tid at borgerne skal undvære den, i stedte bliver den lukket fra september, hvor den indendørs svømmesæson begynder, siger hum og mener, at kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt) burde have trumfet en hurtigere proces igennem som øverste leder af kultur- og fritidsforvaltningen.

- Inden selve renoveringsarbejdet kan gå i gang, skal der gennemføres et udbud, og jeg er blevet oplyst om, at den proces tager minimum fire måneder. Jeg har fuld forståelse for ønsket om at fremrykke renoveringen, men som Karina Bergmann også burde vide, skal kommunen overholde udbudsreglerne, siger kultur- og fritidsborgmesteren  i en skriftlig kommentar, hvor hun også lægger vægt på, at ansvaret for renoveringen er i Økonomiforvaltningen.

Østerbro Avis er i øvrigt blevet oplyst, at gulvet bliver rengjort på en særlig måde, indtil fliserne er udskiftet, som skal være sundhedsmæssig forsvarlig.

Renovering af Øbro-Hallen

Renoveringen forventes at beløbe sig til 19,4 millioner kroner.

Øbro-Hallen har godt 242.000 besøgende på et år.

Seks forskellige svømmeforeninger, fire folkeskoler og fire private skoler og institutioner, der tilsammen udgør knap 2/3 af kapaciteten, bliver berørt af lukningen.

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

15 FCK-fans tiltalt for voldsomt overfald på 16-årig

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Navne

Skuespillerinden bag 'Maude' fylder år: -  Jo ældre man bliver, jo mere skal man skynde sig med livet

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce