Annonce
Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Jan Nielsen (th) er indehaver af Holte Vinlager på Østerbrogade. I midten hans far Karlin Nielsen, grundlægger af Holte Vinlager i 1981, og til venstre Jans mor Vivi, som også er i butikken på Østerbro. Foto: Thomas Frederiksen
For fyrre år siden omdannede en købmand i Holte sin forretning til en vinhandler. Det er der også blevet en lang Østerbro-historie ud af.
Annonce

Holte Vinlager på Østerbrogade er en velkendt del af gadebilledet. Her har østerbroerne købt vin og andre dråber i mere end 27 år.

Gennem alle årene har Jan Nielsen stået bag disken som indehaver af forretningen, og han var sådan set med fra begyndelsen i hele kædens historie. For fyrre år siden - 21. januar 1981 - åbnede Holte Vinlager i Holte, og her hjalp 12-årige Jan til, da hans far Karlin Nielsen omdannede købmandsforretningen på Kongevejen i Holte til en vinforretning.

Annonce

Blæst bagover

I december 1993 blev Jan Nielsen sat i spidsen for den nyåbnede Holte Vinlager på Østerbrogade - som var den sjette forretning i det, der efterhånden var blevet en kæde - og her er han fortsat. I butikken er også hans mor Vivi, så vinlageret er noget af et familieforetagende. Jan Nielsen har to brødre, som også er involveret i Holte Vinlager andre steder. I dag er der 15 forretninger med i kæden.


Vi blev blæst bagover af salget op til jul og nytår, og vi måtte hente mandskab ind fra Holte

Jan Nielsen, om starten på Holte Vinlager på Østerbro i december 1993


- Vi blev blæst bagover af salget op til jul og nytår, og vi måtte hente mandskab ind fra Holte, fortæller Jan Nielsen om begyndelsen på Østerbro, som var en bydel, han kendte ganske godt i forvejen, da han spillede fodbold - også med enkelte kampe på førsteholdet - i B.93. Han skiftede i øvrigt til Greve, hvor han blev divisionstopscorer, men det er en anden historie.

Jan Nielsen oplever, at østerbroerne er særdeles interesseret i varerne hos Holte Vinlager og spørger ind til, hvad der er på hylderne.

- Kunderne er blevet mere bevidste om, hvad de vil have. Folk går op i mad og dermed også i det, som de drikker til, siger han.

Annonce

Leverer til borgerne

Da det netop er en butik med drikkevarer, kan Holte Vinlager modsat de fleste mindre forretninger godt holde åbent. Jan Nielsen har stor medfølelse med de butikker, som er lukket for tiden og oplever, at godt sammenhold på Østerbro, både mellem forretningerne og også med kunderne, der er gode til at bakke op om de lokale butikker.

I coronatiden i foråret begyndte Holte Vinlager at bringe varer gratis ud til borgere på Østerbro, og salget via internettet blev udviklet.

Jan Nielsen oplever, at kunderne, også de ældre, har været gode til at tage den nye mulighed til sig.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce