Annonce
Ugeavisen Ribe

Ratzeburg vil gerne knyttes tættere til Ribe

Tobias Krumbholz, der er kontaktperson for venskabsbyerne, tog godt imod Ruth Christensen, da hun var på et improviseret besøg på rådhuset i Ratzeburg. Her mødte hun også Katrin Jester, der også arbejder med udveksling. Privatfoto
Ribes tyske venskabsby vil gerne have mere kontakt til folk og foreninger i Ribe.
Annonce

Ribe: Bestyrelsen for venskabsbyforeningen i Ribe får besøg af en delegation fra Ratzeburg i den sidste uge i september.

I den forbindelse vil der blive afholdt et uforpligtende møde tirsdag den 29. september klokken 15.00 på Det gamle rådhus, hvor gæsterne fra Ratzeburg håber at få besøg af flere end dem, der er med i venskabsbyforeningen. Det kan eksempelvis være privatpersoner og repræsentanter fra foreninger, institutioner. Intentionen med mødet er en snak om mulighederne for samarbejde og udveksling mellem de to venskabsbyer.

- Vi håber på, at der er en god opbakning til det tysk-danske initiativ, og hvis man er interesseret i en uformel snak, er man meget velkommen til at kontakte os. Det er dejligt, at de nye folk på posterne i Ratzeburg vil investere i fornyet samarbejde mellem vores byer. Aftalen om besøget kom i stand på et improviseret møde på rådhuset i Ratzeburg her i juli, da min mand og jeg kom forbi med turistbrochurer, siger Ruth Christensen, der er formand for Venskabsbyforeningen, der kort efter sad vi til møde med den nye kontaktperson, Tobias Krumbholz.


Det er dejligt, at de nye folk på posterne i Ratzeburg vil investere i fornyet samarbejde mellem vores byer.

Ruth Christensen


Ratzeburg ligger 25 kilometer syd for Lübeck og er en af de venskabsbyer, som Ribe gennem en lang årrække har haft tæt kontakt til, fordi byen er nem og hurtig at komme til. Før i tiden handlede det om udveksling af skoleklasser, besøg af musikskoleelever, fodboldklubber og bordtennisklubben, men nu skal der gerne ske mere.

- Der har altid været en god kontakt mellem Venskabsbyforeningen i Ribe og de ansvarlige personer i Ratzeburg. I dag har vi mindre udveksling, selvom Big Band Ribe og bordtennisklubben stadig har en livlig kontakt. Denne udveksling vil man gerne have styrket og udvidet, og det er årsagen til, at der kommer en delegation fra Ratzeburg på besøg i Ribe, siger Ingrid Ilsøe fra Venskabsbyforeningen.

Annonce

Borgmesteren deltager

Delegationen fra Ratzeburg består af fem personer, heriblandt den nyvalgte borgmester Gunnar Koech. Venskabsbyforeningen vil give delegationen mulighed for at lære Ribe by at kende. Men de vil også give dem mulighed for at møde nogle nøglepersoner fra sportsforeninger, musikforeninger, kor, klubber osv, så de kan få et indtryk af hvilke muligheder, der ligger for udveksling og samarbejde på tværs af grænsen.

Esbjerg Kommune yder et årligt tilskud til Venskabsbyforeningen i Ribe, og der vil derfor kunne søges om tilskud til udveksling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce