Annonce
Skibhus Avisen

Christoffer og Emil er begge i 30'erne og har overtaget gammel lægepraksis med over 3000 patienter: - Jeg synes egentlig, at patienterne har taget det i stiv arm

Både Emil Hanson og Christoffer Skovkjær Jensen bor med deres respektive familier i Odense, og siden 1. april har de to 37-årige læger kunnet kalde sig praktiserende med eget lægehus. Foto: Steffen Nielsen
Et større generationsskifte har fundet sted i Lægehuset Helenevej i Skibhuskvarteret. Her har to 37-årige læger taget over, efter at forgængerne er gået på pension.

Skibhus: Den seneste måned har budt på masser af forandringer for de cirka 3300 patienter i Lægehuset Helenevej.

1. april overtog de to læger Emil Hanson og Christoffer Skovkjær Jensen nemlig lægehuset, og med det samme tog de fat på at modernisere huset. De første to dage holdt de lukket, og siden har patienter og håndværkere måttet deles om pladsen, mens loftet er blevet skiftet ud, vægge er blevet væltet og flyttet, og der er blevet bygget ny reception.

- Men jeg synes egentlig, at patienterne har taget det i stiv arm, siger Emil Hanson, som mener, at de mange forandringer af den mere end 30 år gamle klinik er nødvendige.

Annonce

- Vi forynger den lidt udseendemæssigt, fordi den trængte til en opgradering. Det skal være et hyggeligt sted at komme, fortæller han, mens Christoffer Skovkjær Jensen tilføjer:

- Vi har også ansat to sygeplejersker og forsøger at tilpasse stedet med den måde, sundhedssystemet fungerer på i dag.

De to læger er begge 37 år, og dermed kun lidt mere end halvt så gamle som deres forgængere Per Holm og Bo Egelund. De oplever det dog kun, at der er blevet taget godt imod foryngelsen.

- Jeg tror, at der kan være en tryghed hos patienterne i, at vi har en alder, hvor vi kan følge folk i mange år fremover, forklarer Christoffer Skovkjær Jensen.

Snakket i fire år

Det nye makkerpar kender hinanden rigtig godt. De er uddannet samtidig på SDU og har arbejdet sammen på flere sygehusafdelinger. Derfor var det også helt naturligt at finde en fælles lægepraksis, da drømmen om at blive selvstændige skulle leves ud.

- Vi har mange af de samme tanker om, hvordan vi skal arbejde, og vi har god kemi og komplementerer hinanden godt, siger Emil Hanson.

- Vi har snakket om det gennem fire år, og så havde vi muligheden for at starte op et sted, hvor man selv kan være med til at forme klinikken, men hvor der er en fin og velfungerende praksis i forvejen, tilføjer Christoffer Skovkjær Jensen.

Ud over den store ombygning af lægehuset har de to læger brugt de første uger på at lære så mange som muligt af de godt 3000 patienter at kende.

- Vi ser patienterne lidt hyppigere, fordi vi ikke kender dem så godt. Så der er nogle, der ser lidt mere til os, end de er vant til, forklarer Emil Hanson, som er rigtig glad for sin nye tilværelse som praktiserende læge.

- Det, der er godt ved at være praktiserende, er, at man ser flere generationer, men har ofte hele familien og følger dem over længere tid, forklarer han.

I forbindelse med overtagelsen af Lægehuset Helenevej holdt Emil Hanson og Christoffer Skovkjær Jensen lukket i to dage, inden de var klar til at tage imod patienter. Der er dog fortsat et lille stykke vej, før de er nået i mål med alle de forandringer, de har planlagt, som man fornemmer på billedet. Foto: Steffen Nielsen


Vi har mange af de samme tanker om, hvordan vi skal arbejde, og vi har god kemi og komplementerer hinanden godt.

Annonce
Skibhus Avisen

Boldklub i Odense tæller kun fire medlemmer: Til sæsonåbningen var de dog kun tre

Annonce
Skibhus Avisen

Mon stjernen Totti ved, at en sandwichbar i Odense er opkaldt efter ham

Annonce
Skibhus Avisen

Christoffer og Emil er begge i 30'erne og har overtaget gammel lægepraksis med over 3000 patienter: - Jeg synes egentlig, at patienterne har taget det i stiv arm

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hvad skal vi undersøge for dig?

Skibhus Avisen

Marienlyst fejrede 100-året med manér

Skibhus Avisen

Millionstøtte skal give endnu mere liv på havnen i Odense

Skibhus Avisen

Rekordholderen var selvfølgelig til reception i Boldklubben Marienlyst

Skibhus Avisen

Åbner lige om lidt: Kom med indenfor i Odenses nye food-marked - her er billige øl og en 14 kvadratmeter stor storskærm

Skibhus Avisen

Navnkundigt værtshus går konkurs: Nye folk barsler med planer om en moderne ølbar

Annonce